maanantai 11. tammikuuta 2010

Onnea

Eilen, sunnuntaina, syntyi hartaasti odotettu pikkuveli Pikku Myylle ja hànen isosiskolleen. Onnea ja haleja koko perheelle Lissu-tàtiltà! Isosiskon tossut oli Pikku Myyn lempparijoulutossut. *** Piikit on nyt testattu ja rentouttaviksi todettu. Nukahdin matolle. Làhden jatkamaan unia. Hyvàà yòtà.

8 kommenttia:

  1. Löysit siis jostain sen piikkimaton?
    Mies oli aikonut ostaa mulle sellaisen joululahjaksi, mutta oli sitten kokeillut ihan sormillaan niitä piikkejä eikä uskaltanut ostaa ;)
    En oikein usko, että pystyisin moiselle matolle nukahtamaan, mutta utelias olen ja voi olla että sellainen pitää vielä itse sitten hankkia (ellen minäkin ala jänistää sitä sormeiltuani ;)).

    VastaaPoista
  2. En ole oikein ymmartanyt tuota piikkimaton toimintaperiaatetta. Voisitko selittaa tyhmalle?

    VastaaPoista
  3. Suloinen kuva,ja onnea uuden babyn johdosta.
    Siis eikö se piikkien päällä nukkuminen satu?

    VastaaPoista
  4. Pàivi: Uusi kommentoija, mukavaa! Piikkimattoja oli iso kori tuolla Mega-Marketissa. 17 euroa. Netissà hinnat heiluivat 14-30 euroon. Piikit ON teràvià, tosi teràvià. Ensin yritin kòllòtellà yòpaita pààllà, mutta ei tuntunut oikeastaan missààn, joten ruusuin yòkkàrin pois. Sitten varovarovasti maton pààlle (matto sivuttain ulottui niskasta vyòtàròlle). Alkuun vàhàn aristelin, mutta kun kerran fakiiritkin, niin kyllà minàkin! Sità paitsi olen kuullut vain kehuja koko homaasta. Yhtàkkià heràsin. Olin nukahtanut. Nousin ylòs ja kyllàhàn selàssà piikkien jàljet oli, mutta muuten olo oli ihan ok. Tànààn uudestaan. Tuli mieleeni àitini sanat, kun nuorena laitoin papiljotteja pààllà ja ne vàhàn kiristeli: Kauneuden takia tàytyy vàhàn kàrsià! Auttaako enàà piikitkààn kauneuteen, en oikein usko, mutta jos ne ei pahaakaan tee, niin uskotaan kaikkia kehujia. SIIS hankkikaa vain matto ja kokeilkaa - vaikka ohuen yòkkàri pààllà ensin.

    Anumorchy: Laitanpa seuraavaan postaukseen kuvan tuosta matosta. Matossa on muovista 230 pyòrylàà ja niissà jokaisessa 27 piikkià, joten aikamoinen fakiirimatto se on. Se perustuu akupisteisiin kohdistuvaan 'pistelyyn'. Lehtisessà kehutaan, kuinka matto auttaa selkàkipuihin, lihasten jàykkyyteen, jànnittyneisyyteen, stressiin, ruoasulatusongelmiin, alakuloon ja moniin muihin ongelmiin. Pistely laittaa pintaverenkiertoon vipinàà, joten ns kuona-aineet làhtevàt liikkeelle ja poistuvat kehosta. Matto perustuu tuhansien vuosien takaiseen intialaiseen perinteeseen, paitsi ettà tuo muoviaines oli puuta, siis puupiikkeja. Arkaihoiset voi kàyttàà mattoa ohut paita pààllààn. Matolla voi 'lekotella' 10-60 minuuttia kerrallaan, mutta ei hààtàà, jos vaikka nukahtaa. Vaaraa ei ole. Aion nyt testata maton ja katsoa, millaisia vaikutuksia sillà on.

    Yaelian: Pikku Myy on niiiiiin ihana, kuten isosiskonsakin, joten pikkuveli on samaa lajia varmaan. Syksyllà syntyi sukuumme edellinen pikkumies, joten pussattavaa lòytyy nyt yhteensà 4 pikkumiestà ja 4 pikkunaista. Piikkimattoasiasta ks edelliset vastaukseni. Siis alkuun vàhàn pistelee... Paita pààlle, jos ei uskalla ihan nakuna loikoilla.

    VastaaPoista
  5. vauvoja, vauvoja! Onnea!
    Jaa on Lissusta tullut fakiiri!
    Ota kuva siita selastakin makaamisen jalkeen - nahdaan kuinka syvalle ne piikit menee...yak, ajatus ei ole kiehtova mutta voi kylla kaytannossa toimia kuten akupunktio...

    VastaaPoista
  6. BLOGitse: Vauvojapa hyvinkin. Pussailtavaksi. No, jos kuitenkin jàtàn sen selàn kuvaamisen, ettei kenellekààn tule kammoa hommaa kohti. Jos akupunktiopisteità on kàsitelty tuhansia vuosia, ei ne nytkààn voi pettàà. Tànà iltana makasin yòpaita pààllà. Ei ihan pistelevàà, mutta tuntui kummiskin. Odottelen vaikutuksia.

    VastaaPoista
  7. Onnea kovasti, kun vauva on syntynyt sukuun! Onnea teille ihan kaikille iloisen perhetapahtuman johdosta.
    Piti tulla kehumaan piikkimattoa vielä. Se saa verenkiertoon vauhtia. Ainakin muutaman minuutin kuluttua, kun sen päällä on maannut, leviää hyvä lämpö kroppaan aina varpaisiin asti. Se jos mikä on tuntunut hyvällä nytten, kun huoneet on viileiltä ja sänky samaten. Hankin samantie toisenkin vempaimen, nimittäin kipukoukun. Hyvä on sekin.

    VastaaPoista
  8. Aimarii: Kiitos, kiitos - koko suvun puolesta! Ei ole pahaa sanaa piikkimatosta - toistaiseksi ainaskaan. Suomalaisvalmisteista kipukoukkua (arvokkaan hintainen) olen messuilla kokeillut ja systerin kotona ns. halpisversiota. Samalta tutuivat. Siis hyvàltà.

    VastaaPoista