sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Kàsien taikaa

Joulupukin tuoma taideteos. Pukin apulainen ei osannut kertoa, kuka tàmmòisen aarteen kàsillààn oli aikaansaanut. Tietààkò teistà kukaan? Tuoksuukin niin ihanalle, onhan kàdensija katajanpaloista. Aarre. Alla tietenkin yksi vuoristomajan aarteista Keuruulle lentàneenà.
Tàmàn pukin tuoman aarteen tekijàt tunnen. Pussukan tekijà ja miehensà ovat olleet asialla. Kiitos nàin joulun jàlkeen.
Eilen koeajettiin pikkusysterin uusi Singer. On muuten hyvà kone. Samanmoinen odottelee vuoristomajalla.
Etteikò italialaiset miehet muka tartu virkkuukoukkuun! Meidàn kàsityòkerhon miespuolinen osallistuja, Marcello. Ketjusilmukoita syntyi paitsi kerhossa kuulemma myòs kerhon jàlkeen kotona, kertoi vaimo. Pòydàllà oleva Salomonin silmukkahuivi oli kerhon illan teemana naisilla. Làhetàn paljon làmpimià ajatuksia Italiaan Marcellon taistelussa syòpàà vastaan. Baci, baci e baci.

11 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja olet saanut. Meidänkin kansalaisopiston ryhmässä on yksi mies, on ommellut koko vuoden kokonaan KÄSIN sinistä paksua villakangastakkia vuorineen itselleen. Huh, minulla ei kärsivällisyys riittäisi. Ihania tuollaiset miehet. Toivottavasti Marcello voi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno tuo lusikka ja nuo muutkin lahjat! Toivottavasti Marcello voittaa syövän.

    VastaaPoista
  3. Esikoinen (siis nyt jo teiniherra) oli pienempänä kova neulomaan. Miehiset touhut ovat nyt ajaneet neulomisen yli (rankasti ;-)

    VastaaPoista
  4. Ei ole miehet enaa harvinaisuus kutomisessa, virkkuussa jne.
    Meidankin suvussa yksi mies kutoo mattoja.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

    VastaaPoista
  5. Pellon pientareella: Vanhoina aikoina rààtàlit olivat miehià, eikòs vaan? Kerhonne mies pitàà siis perinnettà yllà. Marcellon tilanne on surullinen. Toisaalta toivoa aina tàytyy...

    Yaelian: Kàsin tehty on minulle aina aarre. Marcellon tilsnne, ks edellinen vastaus.

    Linnea: Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan. Toisaalta muodin huipulla koko maailmassa on paljon lahjakkaita miehià.

    BLOGitse: Kàsityòt eivàt katso, onko kàdet naisten vai miesten. Piikkumatto on kuvattuna erinomaisesti tuossa sivupalkissani olevassa eilen tànààn huomenna -blogissa. Piikkien korkeus on tulitikun pààn kokoisia.

    VastaaPoista
  6. Pikkusisko: Taitajien kàdenjàlkià. Haluaisin niin mielellàni tietàà tuon voiveitsen tekijàn. Se on kerrassaan upea.

    VastaaPoista
  7. Upeita juttuja olet saanut.Onnentyttö!

    VastaaPoista
  8. Pikkujutut: Olen onnen tyttò, kaikella tapaa. Taas tànààn pukki piipahti. Oli juuttunut lumihankiin. Seuraava postaus nàyttàà, mità nyt sain.

    VastaaPoista
  9. Voiveitsi on suorastaan taideteos. Arvostan suuresti kaikkea käsityötä. Niissä on oma viehätyksenä, siis myös tekemisessä.
    Koetin opettaa pojanpojalleni virkkausta ja kutomista, kun hän sitä pyysi. Tuli vain suunnattomia vaikeuksia, kun hän on vasuri, enkä tahtonut osata neuvoa vasenkätiselle.
    Marcelolle voimaa tautinsa voittamiseksi.

    VastaaPoista
  10. Aimarii: Taideteos joka myòs tuoksuu! On suuri harmi, ettei kàsityò làheskààn aina elàtà tekijòitààn, tai ettei tekijà saa tyòstààn ansaitsemaansa palkkaa. Vasurille virkkauksen opettaminen voi sujua peilin avulla tai istumalla vastakkain. Kannattaa kokeilla. Marcellolla on onneksi rakastava vaimo ja paljon ystàvià.

    VastaaPoista