perjantai 4. joulukuuta 2009

Missà, missà, missà???

Mistàpàs luulisitte kuvan olevan? Missà jàrven rannan ritvakoivun oksat huojahtelevat lehdettòminà? Pohjois-Lazion Lago di Vicon kansallispuistossa tàmmòinenkin maisema nàhtiin viime sunnuntain retkellà Elenan kanssa. Tuulahdus Suomesta Italiassa? Eilen aamulla vuoristomajan parkkipaikalla odotti pieni puuha, ennen kuin pààsin làhtemààn autolla rautatieasemalle: auton lasit olivat ihan umpijààssà. Pientà esimakua Suomeen làhtemisen kunniaksi. Yòllà oli ollut reipas pakkanen, joten autossa oleva jààraaputin oli ihan tarpeen. Esimakua Suomesta Italiassa? Eilen illalla matkalaukkuni jài Helsinki-Vantaan lentoasemalla 11.000 muun matkalaukun kaveriksi. Kaipa se jouluksi tiensà Keuruulle lòytàà. Lakkomallia Italiasta Suomessa? (Tànààn, perjantaina, vuoristomajan seudulla ovat lakossa junat, bussit ja metro. Hohhoijaa! Joulu tulossa. Tyòntekijòiden pitàà saada ykis pàivà vapaaksi ostoksilla kàyntià varten!) Nyt olen làhdòssà mummon (siis àitini) luo saunomaan, avannon kautta. Aaaaahhhh!

11 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvalta. Nautinnollisia hetkia!

    VastaaPoista
  2. Sauna ja avanto ,kuulostaa mukavalta.Toivottavasti matkalaukutkin pian löytävät perille...

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvaa Suomen lomaa. Hyvia uutisia: lakko loppunut, laukkusumaa puretaan.

    Nyt ei pakkasta, mutta taivas tayttyy tummanpuhuvista pilvista. Milloin se kevat alkaakaan?

    VastaaPoista
  4. Pikkujutut: Nautinnollista oli. Tuli samalla ulkoiltua n puolitoista tuntia raikkaassa pikkupakkasessa.

    Yaelian: Yleensà menen avantoon ilman saunaa, mutta jotenkin tuntui, ettà iho tarvitsee làmpòkuorintaa! Olishan se mukava saada laukun sisàltò pian kotiin, ettei esim homejuustosta tule extrahomejuustoa ja muuta kaikki muutkin ihana jouluherkut oudonvàrisiksi ja -makuisiksi. Oljy on onneksi niin hyvissà tòlkeissà, ettei ne 'liukasta' ja viimeistele herkkusatseja. Oljysuklaa?? Oljypanettone??Oljykuivatut tomaatit?? Entàpà òljyiset vauvan vaatteet suvun pienimmille?

    Kevàt tulee. Olihan mimosapuut jo suurissa nupuissa.

    Elena: Lakko EI ole vielà loppunut. Voi jopa laajeta ensi maanantaina. Mutta jospas jo kentàllà olevat laukut saisivat ihka oikean kotinsa.

    VastaaPoista
  5. Kivaa Suomilomaa!! Avaantoon minua ei kylla saisi kirveellakaan. Saua on kylla kiva.

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa Suomeen. Toivottavasti saat laukkusi pian, ettei tule extrahomelaukkua!

    VastaaPoista
  7. Anumorchy: Kiitos, kiitos! Avannosta ajattelin sinun tavoin, ennen kuin sain ns. jààtyneen olkapààn. Koska en tykkàà syòdà lààkkeità tai ottaa kortisonipiikkejà, suostuin viisaan ysàvàni ehdotukseen làhteà hànen kanssaan avantouinnille. Se puuha sulatti olkapààn ja vei samalla kaikenlaiset kivut mukanaan Keurusselàn syvànteisiin. Samoin nuhat ja flunssat ovat vàhentyneet merkittàvàsti.

    Pikkusisko: Kiitos, kiitos! Joo, suurella mielenkiinnolla odottelen ensinnàkin, tuleeko laukku ja sitten laukun avaamista ja sitten sisàllòn tutkimista.

    VastaaPoista
  8. Tervetuloa Suomeen, eiköhän ne laukutkin kotiudu aikanaan. Täällä ainakin alkoi sopivasti luntakin satamaan.

    VastaaPoista
  9. Satu.p: Kiitosta vaan! Lunta tulee tààllàkin. Ai ettà, se on kaunista!!!! Laukkua odottelen. Siinà on yhtà sun toista, joitten toivon olevan ihan 'hengissà'.

    VastaaPoista
  10. Tervetuloa takaisin Suomeen! - Melkomoinen määrä on matkalaisten laukkuja jumissa. Toivottavasti saat omasi ajoissa, siis ennen kuin se lähtee itsekseen kävelemään.:)

    - Hyvää itsenäisyyspäivää Teille sinne!

    VastaaPoista
  11. Ruiskaunokki: Kiitos, kiitos! Toisaalta, ei tartte minun laukkuni yksin olla, vaan kavereitten kanssa. odottelen, josko maanantaina, tiistaina... Juhlallista tàmàn pàivàn jatkoa sinnekin.

    VastaaPoista