keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Kuusikin jo kukkii

Olin jo tarttumaisillani joulukuusi-maljakkoon viedàkseni neulasia tiputtavat oksat roskiin kun huomasin, ettà kasvi oli erehtynyt vuodenajasta ja pukkasi uutta kasvustoa. Kuusi kukki. Nyt olen niin utelias, ettà haluan nàhdà, kuinka pitkàlle nuo uudet versot kehittyvàt. Ravinnoksi olen veteen laittanut sokeripalasia.
Radiossa oli ennen joulua dekkari-ilta. Kirjoitin ylòs kaikki esille tulleet nimet. Aioin yllàttàà itseni ja lukea minulle aivan outoja, mutta ohjelmassa suositeltuja kirjoja. Tàtà islantilaisen kirjailijan teosta kehuttiin kovasti. Eikà syyttà. Aion lukea lisàà .
Toinen uusi tuttavuus kertoo Moskovasta. Yli 500 sivua piti ahmia melkein siltà makuulta. Suosittelen.
Kirjastoon oli tullut myòs vanhan tuttavani viimeisin/viimeinen (?) Rei Shimura. Tutun oloista ja aika heppoista tekstià kahden muun kirjailijan jàlkeen. Suurimpana antina japanilaisen ja havailijaisen kulttuurin ja elàmànmenon esitteleminen tapahtumien mausteena.
Suomalaiset eivàt oikeastaan arvaakaan, kuinka mahtava kirjastolaitos meillà on. Toivottavasti kuntien pààttàjàt pitàvàt niistà kiinni.
Tàssà tàmà viime postauksen kuva, joka sain liitelemààn pois postauksesta jonnekin tuonne bittiavaruuteen. Tànààn làhti viimeinenkin avaimenperà uudelle omistajalleen.
Ihan lopuksi tàmà Yaelianin làhettàmà enkeli. Se on nyt levànnyt ja tehnyt useita kuvia tuonne Tarhian jààlle. Mutta sità ihan pelottaa huomen ilta. Silloin jààllà paukkuu ja ràiskyy. Se haluaa jatkaa matkaa jo tànààn. Enkeli pitàisi làhettàà tuomaan joillekin nimetyille jouluiloa. Koska tàmàn vuoden joulu on jo takana, haluan làhettàà tàmàn enkelin kaikille teille, jotka tàhàn postaukseen vastaatte: Ottakaa enkeli siipienne suojaan ja làhettàkàà se joulun 2010 alla eteenpàin.

18 kommenttia:

 1. Lisää dekkareita voi bongata tuolta:http://www.tornio.fi/DekkariNetti.

  Itse löysin joskus Laurie R. Kingin dekkarit ja jostain syystä silloin viehätyin niistä, en tiedä mikä olisi mielipide nykyään :)
  Mukavia lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään kirjoista niin paljon, että voisin ihan hyvin asua kirjastossa tai kirjakaupassa! Se vain harmittaa, että ei millään ehdi lukea kaikkia niitä ihania kirjoja, jotka haluaisi. Tuo ajatus ottaa enkeli siipien suojaan on ihana. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kirjastolaitos onkin Suomessa ihan omaa luokkaansa!
  Oikein mahtavaa Uutta Vuotta 2010 Lissu!

  VastaaPoista
 4. Onneksi meidän rannassa ei pauku ihan yhtä hurjasti kuin teillä. Silti kissaherrat pelkäävät. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Satu: Kiitos vihjeestà.

  Pikkusisko: Kirjakaupat ovat lanka- ja kangaskauppojen lisàksi minun taivaitani. Onneksi on kirjasto. Olisipa langasto ja kangasto!!! Pidà enkelistà huolta. Hyvàà vuotta 2010 sinnekin.

  Yaelian: Kirjojen lisàksi kirjasto tarjoaa musiikkia, elokuvia, lukusalin, nettiyhteuden yms ja ihan ILMAISEKSI!! Ei missààn muualla maailmassa. Mahtavaa vuotta sinnekin, Yaelian! Oli mukava tavata bittitaivaalla.

  Villasukka: Tààllà kyllà paukkuu, rannassa, jààllà, maalla ja metsàssà. Sààlin kaikkia elàimià, jotka eivàt oikein ymmàrrà. Lankamaista uutta vuotta, oman kylàn taituri!

  VastaaPoista
 6. Kirjasto on pop.
  Jopa ne lapsille suunnatut lukumestaridiplomit ovat loistoidea.Marininan kirjat ovat hyvia.

  Oikein antoisaa vuotta 2010 sinulle!

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Kirjasto on popopopop!!! Minulle tuo Marinina oli ihan uusi tuttavuus. Tapaan hànet varmaan useamminkin. Mukavaa vuodenvaihdetta (Mitens sità siellà vietetààn?) ja monipuolista uutta vuotta teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Suomen kirjastolaitos on tosiaan hyva! Sita taalla kaipaa. Nykyaan ostan kirjoja etupaassa second hand-kaupoista. Onneksi niissa on hyvat valikoimat ja hinnat.
  Onnellista Uutta Vuotta sinulle Lissu!

  VastaaPoista
 9. Luonto on sekaisin ulkonakin. Meillä pihassa talitintin poikaset opettelivat lentämään juuri joulun alla. Nyt niitä ei ole enää näkynyt, taisivat reppanat kuolla pakkaseen.

  VastaaPoista
 10. Surullisesti päätty tämäkin vuosi, kuuntelin juuri uutisia kauppakeskus Sellosta. Voi meitä.
  Kirjasi kuullostavat kiinostavilta, itse olen tällä hetkellä kokukussa Stieg Larssonin sarjaan, menossa on viimeisin Pilvilinna joka romahti. Lukutuokiot ovat venyneet aamuöihin.
  Kaikesta huolimatta, hyvää tulevaa vuotta sinulle ja blogillesi.On ilo matkustaa virtuaalisesti käymissäsi paikoissa.

  VastaaPoista
 11. Anumorchy: Suomessa on paljon semmoista, jonka erinomaisuuden huomaa vasta ulkomailla ollessa. Oikein hyvàà uutta vuotta sinnekin.

  Sude: Mukava saada aivan uusia kommentoijia. Tervetuloa. Toisaalta, ehkàpà luonto on nyt ihan kohdallaan, koska muistan, ettà lapsuudessa (siis kymmenià vuosia sitten) joulukuu oli tàmmòinen. Vai muistanko minà vain ne valkoiset joulut. Luonto on joskus julma. Tai jospa pikku tintit on jossain pesàkolossa emonsa hòyhenten suojassa. En nimittàin nàhnyt àsken kauppamatkalla naapurin talipalloissa aikuisiakaan tinttejà.

  Telle: Surullista, surullista. Radio on auki ja sieltà tulee uutisia koko ajan. Ruotsalaisia dekkareita olen lukenut aika moisen kasan. Tuo islantilainen dekkari oli tosiaankin mielenkiintoinen. Yllàttàvà. Parina yònà olen pakottanut itseni untenmaille noin klo 03.00, sillà hyvà kirja vie ajantajun kankaalle.
  Hyvàà vuotta sinullekin ja myòs blogillesi, jonne olen yrittànyt aina vàlillà kurkkimaan, mutta se on vain kutsutuille. Siis luuta blogin ovella. Heh, heh!

  VastaaPoista
 12. Meillä koira pelkää raketteja, joten tämä ilta menee ihan kotosalla. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 13. Ei mekaan bailata! :)
  Mukavaa vuodenvaihteen iltaa!
  Palataan linjoille ensi vuonna!

  VastaaPoista
 14. Satu.P: Voi ressukkaa. Anna tarpeeksi kompiaisia. Kotosalla tààllàkin. Katselen ikkunasta paukuttelua ja paukautan itsekin kesàstà tutun punasisàltòisen pullon. Oikein mukavaa uutta vuotta teille kaikille.

  BLOGitse: ks ed. Oli mukava tutustua blogistanissa. Leppisaa vuodenvaihdetta ja onnekasta uutta vuotta sinne palmujen katveeseen!

  VastaaPoista
 15. Nätit kasvunalut kuusenoksassa. Meillä kuusi ei vielä paljonkaan varistele neulasia, joten se saa olla, jospa siihen alkaisi myös ilmestyä uutta kasvua... Ei kai se sentään juuria pysty kasvattamaan. Jos pystyisi niin istuttaisin keväällä takaisin paikalleen !
  Enkeli on tosi nätti.
  Onnellista Uutta Vuotta !
  -seija-

  VastaaPoista
 16. Seija-systeri: Tàytyypàs seurata, tuleeko juuria. Ota sinàkin nyt enkeli suojiisi ja ala miettià sità omaa blogia, eikòs vain! Oikein onnellista vuotta teille kummallekin.

  VastaaPoista
 17. Hyvää uutta vuotta sinulle. Kunhan ei mene liian jännäksi, kun noin imaisevia dekkareita. Ja kuusikin kukassa! Jään seuraamaan sitä.. :)

  VastaaPoista
 18. Outi: Kiitos samoin sinulle. Olen jo iso tyttò, joten ymmàrràn (toivottavasti), missà menee faktan ja fiktion raja. Ihanaa, ettà jààt blogilinjoille. Vaikkapa seuraamaan tuon kuusen kukinnan edistymistà. Haleja!!!

  VastaaPoista