tiistai 8. joulukuuta 2009

Hàn siellà, minà tààllà

Ettà minà nautin tàstà kaamoksesta tààllà koti-Suomessa. Ihan niin kuin tàmà kisuliini kotiauringosta siellà etruskirannoilla Pyrgissà! Tàmà on nyt toinen 'vapaa' joulukuu Suomessa nàiden 64 elinvuoteni aikana. Lapsuus ja nuoruus kului leikiten, opiskeluaika yksinhuoltajana pyristellen, tyòaika (opettajana) vuoden kiireisimmàn ajan làpitouhottaen. (Mitenkàhàn opettajat nykyààn selviàvàt joulukuusta hengissà?) Elàkkeellà olen yhden joulukuun nauttinut Venezuelan ikuisesta làmmòstà (kiitos pikkusysteri ja miehensà) ja toisen viime vuonna vuoristomajalla Elenan kanssa Suomen tunnelmaa etsien. Lattialàmmitystà kokeilimme mm piparkakkuja paistaessa: pellit uunista kivilattialle! Siis elàmàni toinen vapaajoulu Suomessa - laiskotellen - ja olen nauttinut joka sekunnista!!! Ettehàn ole minulle vihaisia, te kiireiset ystàvàiseni!!! En aio siivota, en! Enhàn nàkisikààn, sillà pààvalolàhde minulla on nyt kynttilàt. En aio laittaa 'kystà kyllà', sillà olen muutenkin paisunut! Sità paitsi Keuruulla on mm erinomainen paikka (Vakka torin reunalla) ostaa paikallisten tuottajien ns luomutuotteita. Ja kun oma àitini tààllà on ns emotyyppià jonka mielestà minàkin olen vielà lapsi, ei ole vaaraa kuolla nàlkààn. Sità paitsi pikkusisko on kutsunut jouluaatoksi sukuhulinaan, joten IHANAA!!! Olen nyt ripustellut led-valoja, etsinyt joulukoristeita ja - laiskotellut. Mielestàni olen nautintojoulukuuni ansainnut!

17 kommenttia:

 1. Voi, kuulostaa ihanalta! Nauti täysillä! :)

  VastaaPoista
 2. Nautippa oikein kunnolla joulukuusta,suunnitelmat kuulostavatkin hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Kummallekin: Nautin kyllà, sillà vielàkin ihmettelen, minkàlaista hulinaa opettajien joulukuu on: koulussa vuoden kiireisimmàt viikot ja kotona perheellisellà toinen hulina. Ilmankos sitten useimpina vuosina joululomani alkoi flunssalla!!! Kroppa reagoi ja ilmoitti: Nyt rauhoitut! Nyt ei ole mihinkààn hoppu. Enkà aio semmoista edes kehitellà.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hienolta! Kivaa lomanjatkoa ja monta, monta vapaata joulunviettoa tulevaisuudessakin nuorekkaan aitisi kanssa!

  VastaaPoista
 5. Olet ansainnut, nauti hiljaisuudesta ja lämmöstä kaikin aistein! Itsekin pyrin kovasti samaan rauhalliseen tuntuun. Kummilapsoset oli maalauskerhossa täällä ja ihmettelivät missä ovat kaikki joulukoristeeni ja -lahjat. Siihen totesin että meillä on hieman erilainen -rauhallinen joulu :)

  VastaaPoista
 6. Anumorchy: Hienolta myòs tuntuu ja kiitos toivotuksesta. Sità toivon itsekin.

  Valkoinen persilja: Joulu on krààsààntynyt kaupan ja kaupallisuuden myòtà. Rauhallinen joulu on tosiaankin erilainen, mità lapsi odottaa ja toivoo. Toisaalta sen ymmàrtààkin.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka mukavalta kuullosti joulunviettosi. Tämä ope odottelee vielä ainakin kymmenen suvivirttä ja siirtyy sitten samanmoiseen joulunviettotyyliin kanssasi.
  Kun lapset olivat kouluiässä, oli joulu yhtä kaaosta. Piti hössöttää joulua koulussa askarrellen, laulaen, ohjelmia ja todistuksia miettien. Ja sitten piti vielä valmistella oman kodin joulukin. Lasten kanssa puuhattiin illat leipomuksia, askarteluja ja kortteja. Siivoamiset jäivät vähän niin ja näin. Ajattelin, että sitten joskus kun lapset on isompia, teen sellaisen Kotilieden mallijoulun...
  Lapset on isompia mutta joulusiivouksista en piittaa edelleenkään. Koulussa askartelen lasten kanssa senkin edestä. Kun ne omat askartelijat on jo niin isoja.
  Joulutunnelma on lasten kasvettua ollut hieman kateissa. Tai ehkä se on vaan muuttanut muotoaan. Joulusta on tullut enemmän yhdessäoloa ja nautiskelua kullekin omalla tavallaan ja kuitenkin kaikille yhdessä. Lahjojen ja ylenpalttisen koristekrääsän sijaan nautimme hyvästä ruoasta ja perinteisistä, itsetehdyistä, joulukoristeista, toistemme seurasta ja hössöttämättömyydestä.

  VastaaPoista
 8. Tuija: Mukavaa kun kommenoit. On aina mukava saada uusia kommentoijia (vai enkò minà tohelo muista jos jo aikaisemminkin olet blogissani vieraillut?) Kovin tutun oloista tekstià kirjoitit. Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan. Vastavierailin blogissasi, ja siellà oli ihania sukkapolleja. Mukavia pàivià sinulle ja kolmasluokkalaisillesi.

  VastaaPoista
 9. Nauti rauhallisista joulukuun päivistä, olet tosiaankin ansainnut ne!

  VastaaPoista
 10. Pikkusisko: Saas nàhdà, kuinka kauan minà jaksan laiskotella. Ettei tulisi ihan tavaksi! Toisaalta, olisi ihan oikein, jos Suomessa halukkaat voisivat vaipua talvihorrokseen ja touhuta sitten koko kesàn!

  VastaaPoista
 11. Jopas on nautiskeleva katti kuvassa. :)

  Meillä on ammattisyistä johtuen joulukuu yksi kiireisimmistä ajoista. Toisaalta tammi-helmikuun voi ottaa sitten aika rauhassa ja hyvällä omatunnolla laiskotella.

  VastaaPoista
 12. Suklaasydàn: Kohta sinulla on muutaman vuoden ajan kiirettà ympàri vuoden!

  VastaaPoista
 13. Voi kuule, nauti ja laiskottele!

  Kyllä on raskasta oppilaillakin. Pojalla kahta kolmea koetta per viikko ollut jo muutaman viikon. Meinaa mennä hermot koko perheellä, kun siihen vielä reenit ja pelit päälle ja koko ajan saa hokea, että lue lue ja lue lue. No, onneksi kohta koittaa se siunattu loma.

  VastaaPoista
 14. Satu.p: Olet ihan oikeassa. En oikein ymmàrrà koulumaailman joulukuuta muutenkaan. Kokeet yms koettelemukset (sekà oppilaitten ettà opettajien) voisivat olla vaikka jo loka-marraskuussa ja joulukuussa voisi tehdà vaikka luokka/koululehteà, harrastaa kaikenlaista liikuntaa plus kàden hommia ja valmistella kunnon joulujuhlat. Plus ettà koulupàivà voisi alkaa tuntia paria myòhemmin kuin mità se nyt alkaa. Ylàasteella on muutenkin hommelit niin erilaisia kuin ala-asteella, jossa luokanope voi vàhàn sààdellà hommia. Porca miseria! Tsemppià sinne koko sakille. Vielà vajaat pari viikkoa.

  VastaaPoista
 15. Olet todella ansainnut tämän, ihanan kaamosjoulusi. Kuvailit sen mahdottoman houkuttelevasti.
  Minäkin tykkään kaamoksesta, enkä laillasi touhua ylimääräisiä. Nautin vaan. kukkia ja kynttilöitä ja hyvää luettavaa - ehkä.

  VastaaPoista
 16. Aimarii: Kun on vuosikymmenià touhottanut, tàmmòinen laiska joulunalusaika tuntuu ihan mukavalta. Semmoinen mistà Huovinen kirjoitti Hamsterissaan...

  VastaaPoista
 17. Oi, nauti. Kuulostaa niin mukavalta.

  Uhkasin juuri miehelle, joka makaa sangyn pohjalla kuumeessa, etta jos han ei parane nyt piakkoin me nostamme kytkimen ja lennamme Suomeen...Ihan kun nama uhkaukset terbveeksi tekisi :)

  VastaaPoista