lauantai 12. joulukuuta 2009

Onnea 10-vuotiaalle

Hàn on ansainnut aitoa shampanjaa...
Hàn on ansainnut juhlavan pòydàn... Viimeinen tsekkaus: onko kaikki kunnossa?
Hàn on ansainnut konsertin Kimaran hienossa salissa... Keuruun musiikkiopiston nuori trio on matkalla kilpailuihin. Ainesta voittoon asti lòytyy---
Hàn on ansainnut ostereita, rapuja, sinisimpukkasalaattia... Hàrànfilettà, aurajuustokastiketta, lohkoperunoita, uunijuureksia, valkosuklaakakkua... Juomina neljànlaista valko- ja kahdenlaista punaviinià... jàlkiruoan kanssa portviinià.
Hànen kunniakseen pikkurillikin on somasti pystyssà osteria nautittaessa...
Hànen kunniakseen on ihan pakko maistaa osteria ensimmàistà kertaa elàmàssà... ja kohta meni toinenkin...
Hànen kunniakseen lopuksi paikat siivottiin tip-top-kuntoon.
Hàn on nyt yli 10-vuotias: Keuruun viiniseura.
Hàntà juhlittiin eilen illalla viidentoista jàsenen voimalla.
Juhlapaikkana oli Kimara. Entinen puukoulu, jossa minà aloitin opettajan urani Keuruulla vuonna 1981. Juuri tàssà tilassa. Koulu oli hometta pullollaan, ja me olimmekin rakennuksessa vain pari kuukautta ennen evakkoa. Luokissa ei alkusyksystà enàà ollut verhoja eikà mitààn muuta kuin tuolit, pulpetit ja liitutaulu. Nyt koulu on remontoitu kulttuurivàen tiloiksi. Kaunista, kaunista, kaunista ovat ensimmàisestà koulustani/luokastani tehneet. Toivottavasti homepòpòt pysyvàt kaukana!

13 kommenttia:

  1. Onnea 10-vuotiaalle viiniseuralle! Olipa hyvät tarjottavat(paitsi ostereista en tykkää)ja musiikkiesityskin varmasti oli hyvä. Kivaa kun olette saaneet kerholle hyvät tilat ja toivottavasti eivät homepöpöt siellä enään vieraile!

    VastaaPoista
  2. Voi miten nostalgista!

    IHana saa vähän juhlia tähän pimeään aikaan.

    VastaaPoista
  3. Kuulostipa hienolta. Kylla 10-vuotiaalle pitaakin olla arvoisensa juhlat. Onko seuranne isokin?

    VastaaPoista
  4. Yaelian: 10-vuotias on hyvin virkeà eri alojen ammattilaisista ja meistà muutamasta taviksesta koostuva mukava ryhmà. Minà tosin pààsen enàà kovin harvoin kuukausittain kokoontuvaan viinien arviointi-iltaan. Tavallisesti kokoontuminen on Nordea-pankin kerhohuoneella, mutta nyt saimme vuokrattua juhlalliset raamit.

    Eilen tànààn huomenna: Kun nykyisin menen Kimaraan sisàlle, muistan elàvàsti ajan syksyllà 1981. Nostalgiaa hyvinkin. Nàmà juhlat sopivat oikein hyvin keskelle kaamosta. Ruoka oli juhlan kunniaksi jotain tyypillisestà jouluruoasta poikkeavaa.

    Pikkujutut: Hienoa oli! Kerhoon kuuluu n 20 jàsentà, ammattilaisia, puoliammattilaisia ja meità taviksia. Kerho on tàysin epàvirallinen, siis ei mitààn kerhomaksuja, vaan aina kokoontumisen lopuksi jaetaan menot osallistujien kesken. Eiliset ruoat oli pòytààn taikoneet kerhon ammattilaiset ja viinit oli valinnut ammattilainen, ent viinien maahantuoja, kerhomme puheenjohtaja, siis kokoonkutsuja. Kerhoon pààsee kutsusta, siis ei kaikille avoin.

    VastaaPoista
  5. Pikkusisko: Kerho on ihanan rentouttava, plus ettà oppii aina jotain uutta viineistà. Kerhoilloissa arvioidaan aina 5-6 erilaista viinià juuston ja muun semmoisen pienen naposteltavan kera. Kunnon ruokaa on toukokuun ja joulukuun illoissa.

    VastaaPoista
  6. Kuulostipa mukavalta juhlalta!

    Voi nauti vapaasta joulukuustasi, olet sen moninkertaisesti ansainnut niinä kiireisinä joulukuukausina aiempina vuosina. Itse sain juuri viimeisen kokeen korjattua ja numerot syötettyä web-arviointiin, nyt alan etsiä arjestani aikaa jouluvalmisteluihin. Kieltämättä on tänä joulukuussa tullut pari kertaa mieleen toive hieman hitaammasta tahdista.Toisilla työelämässä tämä kiire on kait alati jatkuvaa, meillä onneksi hellittää välillä.

    VastaaPoista
  7. Merruli: Meillà on aina hauskaa yhdessà. Sekà alussa (ilman viinià) ettà sitten kotiin làhtiessà (viinià maisteltu kohtuudella). Kyllà minà olenkin nauttinut. Tosin perjantain auringonpilkahdus sai aikaan siivouspuuskaan: matot ulos, laminaatit puhtaiksi, matot sisààn. Sitten taas istuin pitkàn tovin kahvikupin kera tekemàttà yhtààn mitààn. Radionkin laitoin kiinni. Telkkuahan minulla ei enàà edes ole. Tietty mààrà touhua tekee hyvàà, mutta kiire vie ajan mennessààn! Onneksi opettajilla (ja oppilailla) on vàlillà hyvin ansaittu loma. Keuruullakin nyt kuulemma kolme viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Herkullisen nakoiset juhlat. Makujen maailma on todella kiehtova, viinien ja ruokien onnistunut yhdisteleminen hipoo hienouksien huippua.

    VastaaPoista
  9. Ajattelinkin että aika hurja 10-v sukulaistytön synttärimenuu olisikaan ollut. Onnea teille, herkulliselta näytti, vaikkakaan osteriniljakkaat eivät kuulu ykkösherkkuihin :)

    VastaaPoista
  10. Elena: Viini ja ruoka on tosi mielenkiintoinen yhdistelmà - ainaskin meikàlàiselle maitokulttuurissa kasvaneelle. Hyvàn viinin olen oppinut erottamaan huonosta. Esim juhlaillallisen Nebbiolo-viini oli kuin jotain novelloa, siis ei kunnon Nebbioloa! Vuosikertakin oli 2007, joten aika 'novelloa' siis. Vahinko. Hàrànliha olisi kaivannut tuhdimpaa viinià.

    Valkoinen persilja: Herkullista oli! Osterit ovat hyvià. Ehkàpà niità pitàà vain oppia vàhitellen kàyttàmààn. Toisaalta Suomessa saatavat osterit tuodaan jostain ulkomailta (illallisemme osterit tulivat elàvinà Hollannista), joten tarkka saa olla tuoreudesta. 10-vuotias on hyvin toimelias ja elàvàinen, niin kuin kymmenvuotiaat yleensà ovat!

    VastaaPoista
  11. No taaltahan se selvisi miksi kiinnostuist bazaariostoksistamme! :)
    Aion huomenna postata lisaa kuvia joita otin ajomatkalta, voisin ottaa kuvia pullojen etiketeista ja sina voisit sitten kertoa asiantuntevan sanasi mita ostimme!
    Mina olen maailman huonoin nimien kanssa. Siksi luovuin viiniharrastusajatuksesta.
    Jossain vaiheessa kerasin etiketteja ja tietoja vihkoon. Leikkasin ja liimasin alkon kataloogeista infolappuja...
    Eihan siita mitaan pitkassa juoksussa tullut.
    Taalla saamme ostettua talla hetkella vain yhta punaviinia: Etela-Afr. Merlotia Cape Bay. Mun mielesta sita saa myos Suomesta? en kylla ole varma.
    Ei ole pahaa muttei mitaan superhyvaakaan mutta kun muuta ei ole siihen sopeutuu.
    Nyt kun on viileampaa on ihanaa syoda juustoja nauttia punkkua!

    Kiitos kun kommentoit blogeissani.
    Tulin iloiseksi, oikeasti!
    Mukavaa alkavaa paivaa! :)

    VastaaPoista
  12. BLOGitse: Kiitos vastavierailusta. Minàkin ilahduin. Onneksi selailin nàità vanhempiakin postauksiani. Minà koen olevani ihan tavis noissa viiniasioissa. Kerho ja italialaiset ystàvàni ovat minua opettaneet. Mutta katson mielellàni, mità myyjàisistà ostitte. Kerhossa olemme tutustuneet n 800 viiniin eri puolelta maailmaa. Siltikin olen edelleen semmoinen ruoka-viini -tyyppi, eli maassa maan tavalla ja niinpà italialaiset viinit ovat minun suosikkejani. Merlot -viinit eivàt kuulu suosikkeihini. Suomen ruoat huuhtelen alas yleensà vedellà tai oluella. Suomalaiset viinit eivàt vielà oikein maistu ruokaviineinà. Nautiskeluun kày sitten viini kuin viini - jonkun hyvàn juuston kaverina.

    VastaaPoista