perjantai 27. marraskuuta 2009

Ruusu Poggio Catinon il sindacolle

Ruusu jo sen vuoksi, ettà il sindaco (kunnanjohtaja) on nuori ja hyvànnàkòinen! Ruusussa on tietysti piikkejà ja ne ovat ehkà niità politiikan tuomia 'yhtà hymyà' -oleminen ja kaikenlaisten lupausten tekeminen. Otti parkkisakkoasian hoitaakseen, mità se sitten tarkoittaneekin. Ensi viikolla palataan asiaan. Làhtiessà sain jopa pusut poskille. Italiano! Tàmà ruusu on muuten communen (kunnantalon) puistosta. Siellà kukkii edelleen muutamia ruusuja, mutta kevààllà puisto on todella kaunis: ruusuja on kaikenvàrisià ja niità on paljon.
Olettekos muuten tienneet, ettà kovat/raa'at kiwit voi kypsyttàà laittamalla ne omenan kanssa muovipussiin ja muutamassa pàivàssà hedelmàt on ihanan syòtàvià? Kiwit voivat sàilyà useita kuukausia, jos ne pidetààn kaukana omenista ja jos ne ovat vielà hieman kovia/raakoja. Lazio on Italian kiwi-aitta, ja nyt alkavat ensimmàiset hedelmàt olla kaupoissa. Tànne tuodaan paljon kiwejà Uudesta-Seelannista (ihanan makuisia) ja Chilestà (en ole maistanut). Mistàhàn Suomeen tulevat kiwit ovat kotoisin? Tuo leikkuualusta on muuten oliivipuuta. Kaunis muisto Sardinaista.

7 kommenttia:

  1. Olipa hyvä,että kunnanjohtaja otti asian hoitaakseen,ja toivottavasti puheet pitävät.Sulavalta herrasmieheltä kuulostaa,kun jopa pusukin tuli...;-)

    Pidän tosi paljon kiweistä! Täällä niitä kasvatetaan ja tuodaan myös,Uudesta-Seelannista kai.

    VastaaPoista
  2. Jospa se huomasi, että tuossa on sellainen nainen, että parasta unohtaa koko sakko!

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Tuli hyvà mieli jo siità, ettà otti asian tosissaan. Saas nàhdà. Minàkin tykkààn kiweistà. Kypsistà hedelmistà ei edes suupielet ala nipistellà.

    Pikkusisko: Sakkohan oli pakko maksaa heti postiin poliisin seuratessa toimitusta, koska olen ulkomaalainen, siis epàluotettava maksaja! Joten maksettu mikà maksettu. Mutta kunta voi kyllà korvata menetyksen toisella tapaa ... Katsotaan nyt. Mutta varmaan huomasi, ettà suomalaiset naiset ovat tosissaan ja ihan toista maata kuin tyhjànpuhujat. Ilman Elenaa en olisi kyllà il sindacoa olisi mennyt tapaamaan. Siis kaikki kiitos hànelle! Kaksi vahvaa suomalaista korvaa miljoona muuta. Eikòs vain?

    VastaaPoista
  4. Kiva, että saat oikeutta.
    Tuota en kiweistä tiennytkään, että kypsyvät omenan voimalla.
    Minulle maistuvat myös kiwit maistuvat.

    VastaaPoista
  5. Aimarii: Eilisellà illallisella tuolla parinkymmenen kilometrin pààssà selvisi, ettà Poggio Catinon uusi il sindaco on parhaan alkuasukasystàvàttàreni sukulaispoika. Siita asiastaa hàn ei kyllà koskaan ole puhunut. Hànellà kun on sukulaisia/tuttavia vàhàn siellà sun tààllà. NYT tiedàn, ettà saan oikeutta. Tàkàlàisittàin| Tààllà ei toimi 'suomalainen oikeudenmukaisuus'. Tààllà pitàà tuntea ihmisià siellà sun tààllà. No, maassa maan tavalla sitten.

    En minàkààn kiwi -asiaa ennen tiennyt, mutta juustolassa myydàn kaikenlaista luomua, myòs kiwejà, ja Mary antoi minulle lehtisen tuosta hedelmien kypsyttàmisestà. Olen nyt kokeillut asiaa, ja homma toimii hienosti.

    VastaaPoista
  6. No olepa hyva. Tieda mita tapahtuu jatkossa. Odotellaan.

    VastaaPoista
  7. Elena: Katsotaan, katsotaan. Onkohan minun onneni muuttunut, sillà kun àsken tulin kotiin, ylàparkista (paras parkkipaikka) làhti just yksi auto pois ja minà pààsin ihan lailliselle paikalle! (Eilen illalla jouduin taas jàttàmààn Kaunottaren hieman arveluttavaan paikkaan!) Koko kylà on just nyt niin tàynnà autoja, etten koskaan ennen ole moista nàhnyt. Se tietàà myòs sità, ettà autoja on nyt vaikka missà, laillisilla ja erittàin laittomilla paikoilla. Ja kaikkea siità vàliltà. Olisi siinà kylàpoliisilla tòità, mutta jotenkin minusta nyt tuntuu, ettei hànellà ole oikein suurta mielenkiintoa sakotella enàà ketààn. Hyvàà viikonloppua vaan hànellekin. En kyllà haluaisi kulkea hànen kengissààn. Lonksuttelisivat pahasti!

    VastaaPoista