maanantai 21. syyskuuta 2009

Hamsterilasta iltapäivää

Tänä kesänä ei hyttysiä täällä sisällä näkynyt. Ei yhtä ainoaa. Mutta oli hyttysverho. Ja oli suppiksia. Tykkäsivät toinen toisistaan. Kun yhdistetun hommelin nosti yöksi kylppariin, sen lattialämmitys kuivasi aarteet suitsaitsukkelaan.
Mitäs muuta Hamsterilaan tänään kuuluu? No, härpäketehtaalla tarvitaan mustia nappeja lisää. Siispä Halpakkaan. Samalla voisin viedä kassillisen vaatteita helluntaiseurakunnan käytettäväksi kirpputorillaan. Samalla hoksasin kysyä, oiskos irtonappeja. Pienen kaivelun jälkeen eteeni nostettiin kaksi muovirasiallista täynnä vaikka mitä. Myös niitä mustia nappeja. Kysäisin hintoja. 'Saat kaikki viidelläkymmenellä sentillä. Paitsi tuo ihon rapsutusaine. Otatko?' Minä suu auki. 50 senttiä? Kaivoin äkkiä pussista vaaditun summan.
Kotona kaadoin aarteeni pöydälle ja aloin lajitella.
Mustia (joita itse asiassa lähdin hakemaan), vaaleita ...
... harmaita jne. Voe mahoton. Pikkusisko ja satu.p, mitenkäs nyt suu laitetaan?
Satsissa oli myös solkia. Eihön sitä koskaan tiedä, milloin näitäkin tarvitaan.
Ja oli nappien ja solkien seassa kaikenlaista muutakin. Osasta en edes tiennyt, mitä ne mahdollisesti olivat. Mutta oli rahaakin: vanhan Jugoslavian kolikko ja viiden pennin raha. Nehän voivat olla vaikka kuinka arvokkaita. Tätä aarrelastia pitää tutkia joskus vielä tarkemmin.
Nyt on kiire. Puolukkaan. Minua odotellaan.

16 kommenttia:

 1. En kesta.Varo vaan, ensi kesana teen tasmaiskun Keuruun kirppareille.Kaytan myos lapsityovoimaa apuna :).

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tässä alkaa alahuuli pikkuhiljaa väpättämään, kun tuommosia löytöjä taas olet tehnyt.

  Niin ja onnea isotätiytymisestä!

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Olen ihan onnesta soikea. Onkos muuten siellä kirpputoreja?

  Pikkujutut: Joo, tehdään yhteisinvaasio Keuruun kirppiksille. Itselle en nyt juuri tartte lisää nappeja, joten olen lapsityövoiman kanssa sulle apuna. Lisäksi voimme tehdä hyökkäuksiä TUONNE NOIN jne. Onkos Libanonissa kirppiksiä? Vai vain niitä lapsikynsitehtaita?

  satu.p: Tutkipas nyt ne Los Roquesin 'kirppikset'. Sitä tiedä, mitä sieltä matkalaukun täytteeksi löytyy. Ja kiitos, kiitos. Onkos se täti-täti jo laskeutunut maan pinnalle?

  Sari: Eikös olekin! Tunnen olevani monella muullakin tapaa oikein onnen tyttö, 63 v.

  VastaaPoista
 4. Mikä nappitaivas! Onnea siitä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä alkaa alahuuli täälläkin väpättää. Niin ihania ja TARPEELLISIA löytöjä, että vie ihan sanattomaksi

  VastaaPoista
 6. Satu: Ihan taivasmainen olo. Ja vain 50 senttiä!

  VastaaPoista
 7. Pikkusisko: Taitaa sinun laatikollinen olla kaveri tämän minun tämän kesäm saaliin kanssa. TOSITARPEELLISIA - joskus!

  VastaaPoista
 8. Täällä ollaan suu auki! 50 senttiä? Jokseenkin loistavat kaupat teit!

  VastaaPoista
 9. Mutta mitä se hamsteri onkaan taas saanut metsäsaaliiksi! Huomenna nähdään ämpärikaupalla puolukoita? Onnea hamsterille aarteista :)

  VastaaPoista
 10. Outi: Minä olen vieläkin suu auki!

  Valkoinen persilja: Eilen sain sangollisen suppiksia ja kolme sangollista puolukoita! Tosin suppissanko oli litran jugurttisanko ja puolukat kannoin kotiin puolen litran sangoissa. Ovat vain hyviä poimimisastioita nuo turkkilaisen jugurtin sangot. Tulevat nopeasti täyteen. Plus että itse jugurtti on taivaallista - ja rasvaista!

  VastaaPoista
 11. Ihana nappikasa!
  Muistan kuinka pienena rakastin kerata kaikki aidin ompelulaatikon napit suureen kattilaan ja tehda nappisoppaa :)

  VastaaPoista
 12. Karoliina: Tänne pitäis kohta hommata armeijan soppatykki, jos aikoo KAIKKI napit sopaksi yhtä aikaa. Ps. Toivottavasti olet saanut sen Ikean kuvaston.

  VastaaPoista
 13. eikös sieta Kalettoman pioneerivarikolta soppatykki lainaan joutaisi - jos kyseinen paikka edelleen on olemassa...

  Kuvastoa odotellessa :)

  VastaaPoista
 14. Karoliina: Kaleton on alasajettu. Soppatykit yms on myyty. Viikko sitten oli viimeisin huutokauppa. Itse varuskuntaakin lakkautetaan aika ajoin. Aikamoinen isku olisi Keuruulle.
  Hyvää (kuvastoa) kannattaa odottaa. Minä ajelen viikon parin sisällä Rooman Ikeaan. Ainoa paikka, johon tykkään mennä shoppailemaan.

  VastaaPoista