keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Hamsteri vauhdissa

Ei ole hamsteri viinin teossa. Täällä kaupoista saa niin edullisesti sitä sorttia, ettei omaa aikaa siihen kannata tuhlata. Eikä kyllä taidotkaan riittäisi. Maistoin kyllä näitäkin rypäleitä tuolla alakerran puristamolla. Hyviä ovat.
Mutta tässä se mielenkiinnon kohde rötköttää. Iso kurpitsa. Ja painava.
Ei muuta kuin käsittelyn alle. Nyt on aineksia moneen ruokaan, moneksi päiväksi.
Keittoa. Nami. Varsinkin kun siihen murustelee vähän Suomesta tuotua Aura-juustoa. Kelpaa kyllä paikallinenkin.
Paahdettuja siemeniä. Alkuasukkaitten popcorneja. Saa syödä pari pientä kourallista kerrallaan, koska siemenet luokitellaan lääkkeeksi - eturauhassyöpään varsinkin. Ai, ei siis koske minua. Mutta magnesiumia, mangaania ja fosforia niissä on aika paljon. Siis kohtuudella. Askartelua samalla, sillä kuoria EI syödä. Vain sisus.
Nämä kurpitsalastut ovat naminameja. Uuniin hautumaan öljyn, suolan ja rosmariinin/timjamin kanssa. (Makutestaajan kanssa olin samaa mieltä siitä, että timjami sopii kurpitsaan jopa rosmariinia paremmin.) Lempparipöytä tuolla alakylän baarissa. Ensin mennään baariin sisälle ja pussataan omistajat tapaamisen kunniaksi. Tietävät jo millaisen cappuccinon minä haluan. Lehti mukaan ja ulos nauttimaan elosta. Ensin selataan lehti. Etusivun suuri otsikko kirkuu: Napolitano (presidentti) nuhtelee Berslukkoonia (pääministeri). Taas! Ei muuten ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta!! Onneksi tällä maalla on fiksu presidentti. Mikähän noita pääministereitä oikein vaivaa? Kuvassa näkyy myös aina mukana kulkeva käsityö. Kädet käy samalla, kun katselee kauniita maisemia. Sinne Monte Sorattelle päin. Tosin utua oli eilen niin paljon, että vuosi näkyi kuin satupilven keskeltä. Kaunista. KAUNISTA!
Paluumatkalla olisin mennyt viemään kortit postiin. Mutta maan tapa: Koskaan ei tiedä, mikä tökkii. Posti oli laitettu kiinni klo 11.30. Täytyy tänään yrittää uudelleen. Olisi tuo vesilaskukin maksettava.
Mutta se mikä nyt eniten tökkii, on tämä nettiyhteys. Eilen illalla yritin puoli tuntia päästä nettiin. Noup!!! Tänä aamuna sama homma. Välillä pääsin kyllä blogeja lukemaan, mutta sitten yhtäkkiä yhteys katkesi. Toisten blogien kuvat eivät auenneet. Vain tekstejä pystyin lukemaan. Kommentoimaan en päässyt edes omaan postaukseen, joten edellisen postauksen vastakommentit puuttuvat (satu.p, valkoinen persilja, Satu ja Outi). Tyrpeellistä. Toivotaan, että tämä on vain alkukankeutta.
Nytkin tuolla alhaalla lukee, ettei yhteys toimi. Täytyy odottaa... NYT ÄKKIÄ!!!

18 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Mukava että olet päässyt hyvin perille sinne lämpimään. Meillä on kyllä aurinkoista mutta niin kylmää. Ja meillä yskitään edelleen.
    Vajaa 2 tuntia sitten on entisessä työpaikassani tehty ryöstö puukolla uhaten. Tarkempia tietoja ei vielä ole. Eipä olisi uskonut että täällä semmoista.
    -seija-

    VastaaPoista
  3. oi mitä elämää! sadonkorjuuta ja makustelua. -ja tuntuisi kivalta mennä kahvilaan ja saada "se vako" pyytämättä eteensä halauksen kera.

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti se netti rupeaa hoitumaan vähän paremmin,ettei koko ajan katkeile.
    Mmm,kurpitsoja,niistä saakin tehtyä vaikka mitä.Ovatko nuo kurpitsalastut rapeita,kuulostavat hyviltä? Täälläkin napostellaa yleisesti ja myydään laajasti paahdettuja kurpitsan ja auringonkukansiemeniä,kuorellisia myös,joita sitten syödään.Itse kyllä tykkään enemmän jo valmiiksi kuorituista....
    Kahvilassa käynti kuulostaa tosi mukavalta:-)

    VastaaPoista
  5. Kurpitsa! Täälläkin oli muheva mötikkä kaupan hyllyllä. Mutta maksoi yli kolkyt ekeä. Jäi sinne. Harmillista.

    VastaaPoista
  6. Että pääsin taas langoille, se on ihme. Tuota ensimmäistä kommentoijaa en tunne, enkä myöskään avaa noita hänen viestejään. En myöskään suosittele teille. Varmuuden vuoksi.

    Seija: Jep. Täällä ollaan. Aurinkoa voi ottaa ihan kuin Suomen kesäkesällä. Itse tykkään kuitenkin nykyään enemmän varjosta. Eivät ne rosmot paikkaa katso, jos on rahan tarve! Hui kauhistus!

    Eilen, tänään, huomenna: Tykkään taas olla täällä. Silti Suomi on Suomi! Kun olen ainoa pohjoismainen lintu näillä main, minut tunnetaan ja suomalaisilla on hyvä maine. Ei sitä passaa pilata. Pussailu nyt kuuluu tähän kulttuuriin, kuin myös se, että minullekin sanotaan Cara (kultaseni) ja Bella (söpö???), sekä miehet että naiset siellä baarissa.

    Yaelian: Netti oikuttelee edelleen. En saanut sinunkaan sivujasi aukeamaan. Vahinko. Kokeilen nyt, josko linjat olisivat vapaammat alkuasukkaiden ollessa syömässä ja siestalla.
    Lastut ovat rapeita, jos ne ovat ohuita ja jos ne muhivat uunissa kaikki nesteen pois, tai ainaskin vähemmäksi. Hyviä ovat. Kahvila on eräänlainen yhteinen olohuone ja ulkona maisemat ovat silmiä hivelevät. Tervetuloa. Benvenuta!

    VastaaPoista
  7. oi, juuri mietittiin loytyisiko energiaa lasten halloween juhlien jarjestamiseen ja mietittiin mista iso kurpitsa loydettaisiin...

    VastaaPoista
  8. Voit itse poistaa tuon ensimmaisen viestin, niin ei kukaan sinne yrita edes vahingossa.

    Kurpitsa oli tosi hyvaa kaikissa muodoissaan ja siita riittaa viela moneksi herkutteluhetkeksi. Makean himoisena odottelen piirakkaa konjakkikermavaahdon kanssa.

    VastaaPoista
  9. Nettiyhteyksien tökkiminen on rasittavaa, toivottavasti se siitä nopeutuu. Viihtyisä kahvittelupaikka sinulla!

    VastaaPoista
  10. Outi: Olipa kallis kurpitsa! Möisivät palasina, että saisit herkutella.

    Pikkujutut: Ensin mietittiin Kissalassa, että tehtäiskö kuorista naamarijuttu, mutta ei oltu tarpeeksi 'lapsellisia'.

    Elena: Olisin poistanut, mutta en osannut. En löytänyt hommaan työkalua. Odotan apua. Kurpitsakakkua en voi tehdä, kun ei ole sitä konjakkia. Voiskohan kokeilla jotain muuta jalojuomaa tuolta hyllystä? Mutta kurpitsalastuja olen taas tänään tehnyt ja keittoa lämmitän illaksi. Soseet yms panin pakkaseen. Ettei ihan muutu kurpitsaksi koko ruokavalio.

    VastaaPoista
  11. Pikkusisko: Minulla on nyt menossa semmoinen tutkimusrojekti, milloin nämä linajt olisivat parhaiten auki. Ja yllätys, yllätys: äsken netti aukeni oitis, eikä ainaskaan vielä ole takkuillut. Aamulla kun olin lopettanut kommentoinnin sinulle, kone tuli hulluksi ja täytti koko ruudun kymmenillä sinun postauksillasi. Äkkiä koko kone kiinni! Tuu kahville!

    VastaaPoista
  12. Hamsteri on siis Italiassa. Olisikohan Huovisen pitänyt kirjoittaa myös kakkososa kirjaansa :DDD

    Kun olet kirjautuneena sisään niin tuon eka "kommentin" alla pitäisi näkyä roskapöntön kuva. siitä klikkaat ja paipai paskapostit

    VastaaPoista
  13. Soile: Voishan sitä itsekin kirjoittaa sen kakkososan. Tai just sitähän minä teen.
    Ei oo kuule roskista tässä blogissa. Just tutkittiin Elenan kanssa asiaa. Ei oo!! Miksiköhän???

    VastaaPoista
  14. Soile: Roskis tulla tupsahti yhtäkkiä! Taisi tulla tänne eri lennolla. Kommentti menossa jossain yläilmoissa jonnekin minne kuuluukin. Baci koko sakille.

    VastaaPoista
  15. Roskis tuli, roskis meni!!! Onneksi ehdin poistaa tuon eka viestin. Nyt on kyllä sormi ihmetyksen suussa.!

    VastaaPoista
  16. Sen roskiksen pitäisi olla näkyvissä silloin kun olet kirjautuneena bloggeriin.

    VastaaPoista
  17. Meillahan on ihan samanmoisia ongelmia...Mutta kommentoinnista tuli mieleen. Naissa blogeissa missa on tama laatikko nain, niin ensin minule tulee viesti ettei kommenttia voinut lahettaa mutta sitkeasti kun painaa laheta komentoa uudelleen avautuu se sana ja sitten taas painetaan laheta. Kestaa ziljoona minuuttia kommentoida mutta aamukahvin kera ei hataa. Mukavaa paivaa!

    VastaaPoista
  18. Soile: Kyllähän sinä tiedät, että minulla pitäisi olla assistentti ihan käden ulottuvissa näissä teknisissä hommelissa. Toivottavasti noita ihmeellisiä kommentteja tulee vähän.

    Pikkujutu: Joo, kolme kertaa minäkin joudun painamaan lähetä lootaa ja lisäksi kirjoittelemaan joihinkin niitä kirjainjonoja. Näin vaikeaa ei keväällä/alkukesästä ollut. Nytkin lukee tuossa alla 'Done, but with errors on page, mikä usein tarkoittaa, että kohta taas homma on seis. Koska minulla on maksettua aikaa kolme tuntia per päivä, en ehdi käydä blogikylässä niin paljon kuin haluaisin. Vähintään puolet ajasta menee odotteluun. Ajattelin keskittyä yhteen kahteen per päivä, lukea useamman päivän postaukset ja vastata vaikka sitten omassa postauksessa, jos en ao blogiin pääse. Tai mennä Kissalaan tai kiireen tulle tuohon naapurikylän nettipisteeseen. Keitänpä minäkin (suomalaista) kahvia, kun yhteys seuraavan kerran katkeaa. Mukavaa päivää sinnekin.

    VastaaPoista