maanantai 17. elokuuta 2009

Paljon onnea vaan

Suvun kahden perheen pienimpien kimppasynttäreillä kukin sankari sai oman näköisensä täytekakun ja perinteisen onnittelulaulun. Neljävuotiaan kakun päällä oli 'soraa' ja autoja. Onkohan tuo nosturi hinaamassa Kimin ralliautoa ojasta? Unohdin kysyä. Kakku oli naminamia. Tuo sorakin.
Emma sai prinsessakakun. Nami nami! Kolmevuotias oli itsekin kuin pieni prinsessa.
Sankareista pienin sai puhallusapua. Sydänkäpysen sydänkakku oli naminami! Kimppasynttärit olivat mukavat. Kiitos vain juhlien järjestäjille ja yhteisonnea vielä jokaiselle kolmelle sankarille.
Tänään onkin sitten ollut kakunpolttopäivä TUOLLA NOIN. Tihkusade ei hidastanut hamsterin liikkeitä. Tuloksena n 12 l eli 1,750 kg mustatorvisieniä, 3 l eli 0,8 kg kanttarellia ja 0,5 kg rouskuja. Nyt pidän parin päivän paussin. Kait.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa kujn muutkin on yhtä hullaantuneita sienestykseen kun minä, ei pitele isotkaan sateet jos on jo metsään asti päässyt :D Meidän lähi-sieniketsä pullistelee nyt ruso-orakkaista, suppiksiakin löytyy joka syksy. Tänään havahduin miettimään että siellä olisi torvisieni-maastoakin...lähipäivinä suunnittelin meneväni ihan varta vasten mustatorvisieni-jahtiin! :)

  Titta

  VastaaPoista
 2. Aivan mahottomat apajat sinulla tuolla noin!

  VastaaPoista
 3. Tänään sitten kakkua saaliina ;-)

  VastaaPoista
 4. Titta: Mukavaa tämä sienihulluus, eikös vain. Tuota ruso-orakasta en tunnekaan. Täytyypä avata tuo sienikirja. Täysiä koreja toivotan! Piipahdin blogissasi. Onhan sinulla tuo kasvi-innostuskin tavallista suurempaa. Jos minulla olisi pieni maatilkku, olisi minullakin. Kunhan joskus tämä kahden maan välinen ravaaminen loppuu, ehkä minulla onkin!

  satu.p: Tuo mustatorvisienimäärä on yllättänyt itsenikin. Tuossa niitä on kuivumassa jopa hyttysverkon päällä. Hyttysiä kun täällä ei ole.

  Linnea: Kakkua tai muuta hyvää on huomenna Jyväskylässä. Tapaan yhden blogituttavan. Plus suvun nuorisoa. Kouluiloa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Haluisin itsellenikin paikan tuolta noin...
  Elämässäni olen kerännyt yhteensä viisi mustaa torvisientä, joten hyvät vinkit otetaan vastaan. Mikä sammal? Mikä puu? Aurinkoa vai varjoa? Sienet jotka löysin nökötti ison kiven päällä, suunnilleen silmien korkeudella. Onko se normaalia?

  VastaaPoista
 6. Valkoinen persilja: Mustatorvisieni on kuusen kaveri. Oma Tuolla Noini on aika rehevässä sekametsässä kuusien lähellä. Kanttarellin kaveri. Kiven päältä en ole löytänyt, mutta kiven ympärykset joskus ihan 'mustanaan'. Sienikirjoissa sanotaan, että tykkää asustella myös (kuusimetsien) hakkuuaukoilla. Sieltä en ole edes etsinyt. Äsken kävelin kotiin mustikkametsältä, ja siinä ihan polun vieressä mustia nökötti. Annoin olla rauhassa, sillä polku on yleinen koirien ulkoilureitti. Siellä ne pilkisteli ruohojen seassa - kuusen lähellä. Ovat niin ovelia piilottelijoita, että useimmiten ei niitä edes hoksaa.

  VastaaPoista