sunnuntai 16. elokuuta 2009

Marjapensaissa

VPK - VapaaPelastusKalusto. Sain kutsu pelastaa T:n kanssa heidän marjapensaittensa sato. Uhka ylhäältä oli näet aloittanut hyökkäyksensä. Ensimmäisenä uhrina EIVÄT olleet nämä kutsuvan punaiset...
... eivätkä nämä maukkaat mustat ...
... eivätkä nämä hennonmakuiset valkoiset ...
... ei edes nämä punaiset karviaiset ...
... vaan nämä pulleat vaaleat karviaiset. Niitä löytyi pensaan juurelta sievästi seivästettyinä ja sisukset nautittuina. Ymmärtävät siivekkät ilmaohjukset herkkujen perään.
VPK pelasti pensaista kolme mehumaijallista marjoja talon käyttöön ja vapaaehtoinen pakkasi pyöränsä reppuihin 3,5 litraa punaisia, litran sekakarviaisia, litran valkoisia, kourallisen mustia ja...
... kaiken kukkuraksi mustaherukanlehtiä teeaineksiksi kuivattavaksi. Louhisaaren juomaa varten täytyy junailla-bussailla isomman systerin puskiin. (Varoitus Laukaan suuntaan!!!)
Tänään lähdetään suvun pikkuisten kimppasynttäreille. Karkkien tilalle tein sekamarjapakkaukset.
Kiitos T: Hyvää työviikkoa siellä Savon piäkaupungissa.
Loput marjoista säilöin. Punaiset keitin vattujen (pakastimesta) kanssa hilloksi. Valkoiset ripautin sekaan. Karviaisista suunnittelin hilloa jäätelön kaveriksi, MUTTA jotenkin ne vain upposivat masuun hilloja keitellessä ja radiosta Berliinin humua kuunellessa. Siis ne vihreät. Punaiset odottelevat aurinkoa. Kaipaavat vielä loppukypsennystä.
Ulkona SATAA. ON SATANUT KOKO AAMUN. Ette arvaa varmaan, mitä se minun kohdallani tarkoittaa!!! JIPPII!!!

8 kommenttia:

 1. Samoin Jippii, olen ollut ihanaisesti ihastunut aamunkestäneeseen rankkasateeseen - katselin ikkunasta miten pelto piiskantui aivan littuun ja puut usvailivat eestaas siellä pisaraverhon lomassa - upeaa!

  VastaaPoista
 2. Aina sinä löydät lisää säilöttävää... ;.)

  VastaaPoista
 3. (Kommentoinnissa on jotain häikkää! Ties kuinka monta kertaa olen tänään yrittänyt saada kommenttia blogiisi, siinä onnistumatta. Onnistuisikohan nyt tämän IE:n kautta?)

  Monipuolisia herkkuja Sinulla on luonnosta kerättynä talven varalle! :)

  Niin, ja onnittelut voitosta blogiarpajaisissani. Pyysin mieheni ja tyttäreni sanomaan numeron 1-10 väliltä, ja he sanoivat 3 ja 1 eli 31 (Kommenttisi oli siis 31.).

  VastaaPoista
 4. Maahiska: Kohta mennään metsään. Eikös? Perjantai?

  Linnea: Pikkusysteri kysyi just, että mihin minä joudun kaiken saaliin kanssa. No, on niin mukava esim antaa ystäville kylään mennessä ja muutenkin luonnon antimia kukkapuskien yms sijaan. Lisäksi minä olen nyt syönyt niin paljon luonnonantimia, että pienet sikaflunssat kiertävät minut kaukaa. Ainaskin toivon niin.

  VastaaPoista
 5. Ruiskaunokki: Kiitos vaan! Kävin juuri blogissasi ja huomasin Onnettaren olleen kanssani. Taidamme olla toinen toistemme onnen tähtien alla. Mukava, että lämmittimet löysivät sinut.
  Ps. Äsken läppärini sanoi yhteyssopimuksen irti. Piti sammuttaa koko toosa. Nyt taas toimii kuin enkeli. Joskus en ymmärrä tätä vekotinta.

  VastaaPoista
 6. Olet uskomaton!
  Me emme ole metsään tai puskiin tänä vuonna menneet, syömättä kun jäisivät. Mutta oli onnenpäivä kun kasan vadelmia ja mustikoita saimme yllätyksenä.Olisi ehkä sittenkin kannattanut.

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Hamsteri mikä hamsteri! Osa homman hienoudesta on itse luonnossa samoilu. Antimet tulevat sitten lisäbonuksena.

  VastaaPoista
 8. Tule vaan viinimarjapuskiin. Marjat on kerätty , mutta lehdet ovat jäljellä. Minäkin voisin opetella tekemään sitä Louhisaaren juomaa; tehdään vaikka yhdessä. Sen jälkeen leikkaan ja lannoitan pensaat. Voipi olla että jokunen pensas lähtee kokonaan pois, katsotaan.
  Laittelehan sähköpostiin milloin olet tulossa, tai soita.
  -seija-

  VastaaPoista