perjantai 21. elokuuta 2009

Muuttolinnun uusia tuttavuuksia

Kaksi päivää ilman sienimetsästystä! Sitten olikin jo ihan PAKKO laittaa kumpparit jalkaan ja suunnata pyörä TUONNE NOIN. Kanttarelleja, mustatorvisieniä ja rouskuja. Erityisen paljon löysin tällä kertaa kangassieniä. Haluan hieman laajentaa sieniruokieni valikoimaa. Yksi uusista tuttavuuksista ovat vahakkaat. Tässä mustavahakas. Kolmen tähden sieni. Tuoksu hieman makea, joten ehkä kaikki eivät oikein tykkää. Vein löytämäni yksilöt sienivalikoiman mukana tänään tuliaisina ystäville, jotka ovat sieni-ihmisiä. Heille ensi tutustuminen ao sieneen. Löytyy samoilta seuduilta kuin kanttarellit ja mustatorvisienet. Päältä päin sienet eivät houkuttele, mutta lakin alaheltat ovat kauniin valkoiset. Ikävä kyllä toukat rakastavat näitä sieniä. Onko teillä ruokavihjeitä tästä sienestä? Tässä mustavakkaiden seurana muutama keltahelttavahakas. Myös kolmen tähden sieniä. Tuoksu samankaltainen kuin mustilla serkuillaan. . . .
Viileät aamut ja pimenevät illat ovat saaneet tämän muuttolinnun tutkailemaan lentoja Roomaan. Finnair se jaksaa vain ylihinnoitella itsensä: 988 euroa meno Helsinki-Rooma! Yhdeksänsataayhdeksänkymmentäkahdeksan euroa!!! Blue 1:lla pääsee saman homman alle satasella. Olen ennenkin purnannut tästä asiasta, sillä vielä vuosi sitten Finnairin hinta oli n 140 euroa yhteen suuntaan. Kahdenkymmenen vuoden ajan olen lentänyt Roomaan ja takaisin lähes aina Finnairilla kerran pari vuodessa. Ja aina suht edullisesti. Nyt en enää maksa heidän pyytämiään nylkyrihintoja. Enkä taida olla ainoa sinivalkoisista siivistä luopuja. Vahinko.

6 kommenttia:

 1. Miksi minulle alkaa mitä vahvemmin tulla mieleen huovisen hamsteri-kirja kun luen sinun sienestys-marjastusjuttuja? :DDD

  finnairin hinnoista ei voi sanoa kuin että huh-huh

  VastaaPoista
 2. Soile: Minä niin tykkään Huovisen kirjoista. Lissu Hamsteri on oikein sopiva nimi minulle just nyt! Sain mummolta yhen pakastinlokeron 'lainaan'. Toisaalta nyt on suolasieni- ja etikkasieniboomi. Puolukat ovat kohta hyytelö- ja vispipuuro-iässä ja sitten karpalot ja suppikset...
  Mitäs lankahamsteri?

  Finnairin lentäjät voisi vaihtaa vieraslentäjiin. Hinnatkin palautuisi inhimillisiksi.

  VastaaPoista
 3. Totisesti on hintaa sillä, että pääsisi ihminen ikuiseen kaupunkiin. Kotimaisen kannattaminen on hyvä asia, mutta järjettömyyksiin siinäkään asiassa tuskin kannattaa mennä. Noiden lentolippujen hinnan erotuksella kun voisi tehdä aika monta mukavaa juttua.

  VastaaPoista
 4. Outi: Edestakainen pitemmän ajan lippu maksaa Finnairilla hieman alle 500 euroa, puolet menolipusta. Ihan nurin päin. Minun mielestäni. Ja parin viikon äkkilähdöt edestakaisin maksaisi alle 300 euroa. Mutta kun minä haluan vain menolipun!!! Tosiaan, tiedän monta mukavaa juttua erotuksesta säästyvällä rahalla. Siis Blue 1 tai Lufthansa tai Tsekin kone tai... Mutta EI Finnair.

  VastaaPoista
 5. On ajeltu autolla useampikin kilometri ja kävelty metsissä katse maassa, mutta sienisaalis on ollut surkea. Missä lie vika, vai eiko täälläpäin todellakaan kasva herkullisia sieniä kuten mustia torvisieniä? Muutama hassu kanttarelli ja jokunen rousku on saatu. Suppilovahveroita kyllä sitten löytyy kunhan niiden aika on ; nyt on jo pieniä poikasia/tyttösiä näkyvillä.
  Pitäisikö sinun tulla näyttämään meille?
  -seija-

  VastaaPoista
 6. Seija: Minäpä tulen sinne. Toinen vaihtoehto on, että hurautatte tänne. Lisää spostissa.

  VastaaPoista