torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhlan aikaa

Viime sunnuntaina katoliset viettilat Corpus Domini -juhlaansa. Alkuasukkaat koristelivat piazzojaan mika oikeiden kukkien teralehdilla, mika varjatylla sahanpurulla, niin kuin meidan piazzalaiset. Juhlaan kuului keskipaivan messu ja kirkollinen kulkue, jota johti maallinen torvisoittoyhtye. Juhannusta taalla ei sitten sen erityisemmin juhlitakaan. Mutta mepa mennaan etruskien jalanjaljille. Talla kertaa Tarquiniaan. Pariksi paivaksi. Toivotan kaikille Suomen suvessa mittumaaria viettaville ja muillekin oikein valoisaa keskikesaa. Ja mahdollisimman vahan vetta ja itikoita.

4 kommenttia:

 1. Siis onko nuo värilliset jutskat tehty sahanpuiruista? Melkoinen homma. Kiitos, hyvää juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa etruskien jalanjäljille!
  Ei se vesi eikä ne itikatkaan, kunhan tulisi vähän lämpimämpää. Nyt on 11 astetta, mutta onneksi plussan puolella sentään.

  VastaaPoista
 3. Pikkusisko: Sahajauhojapa hyvinniin! Kayttivat sakkitolokulla. Toisaalta kannatan niita, etta kukkien teralehdet saastyy. Toisaalta taas aidot ovat aina aitoja. Muistahan kerata ne seitteman yrttia!
  satu.p: Pyrkii Suomen kesa olemaan lyhyt ja niin vahaluminen. Taalla reippaasti yli 30 astetta, varjossa. Se jo liikaa meikalaiselle. onneksi kohta on ilta!

  VastaaPoista
 4. Tante grazie! :-) Täällä vielä aurinko paistaa, kohta pakataan auto ja huristellaan maalle - vaikka maallahan me nytkin ollaan, mutta ihkapuhkimaalle Uuraisille :-)

  VastaaPoista