maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannusaattoa etruskien rannalla

Juhannusaaton iltapaiva etruskien rannalla, Tarquiniassa. Helletta. Meressa kaulaa myoten. Vesi kuin linnun maitoa.
Retki-illallinen meren rannalla. Reissumies-ruisleipaa ja kylmasavulohta. (Ruoto ensin pois!)Takusti ei etruskimaista.
Auringonlasku noin klo 20.45. Olimme viimeiset rannalla. Ainutlaatuinen juhannusaatto.

10 kommenttia:

 1. Jäin miettimään, miksi tuo paikka on "Etruskien ranta". Olet ehkä kertonutkin joskus? Oliko se etruskien sydänaluetta, keskus vai onko sieltä poikkeuksellisen paljon löytöjä? Se linnoitus? Hieno paikka juhannuksen vietolle kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Tämä kuulostaa oikein mukavalla tavalle viettää juhannusta. Hassua että jossain on lämmintä ja että yhdeksältä voisi olla hämärää tai pimeää :)

  VastaaPoista
 3. Outi: Jos haluaa rajata etruskien sydanalueen, rajoina olisi Arno- ja Tiberjoet. Ja meri. Se Tirrenan meri, jolle nimen antoivat juuri etruskit. Alueen sisalla on useita etruskien tarkeita alueita. Yksi niista on Tarquinia. Etruskeista enemman seuraavissa postauksissa. Ja varmaan myos Elenan blogissa. Ovat sen verran tarkea tausta Rooman valtakunnalle (siis myos nyky-Italialle), etta siita voisi blogata vaikka kuinka. Ehdottoman tutustumisen arvoinen alue Italian ystaville.

  Soile: Onneksi aatto oli kaunis ja lammin. Mutta taisin laittaa sinne teille liikaa lampoa, silla ukkosmyrakat viilensivat saan nyt lahelle 20 astetta. No onneksi sentaan aurinko paistaa. Iltapaivalla taas hikistaa. Luulisin. Tuo kelloaikahan on tunnin teista jaljessa, mutta silti yot ovat pilkkopimeita. Kolmen viikon paasta minakin taas nautin valoisista oista.

  VastaaPoista
 4. Kaunis auringonlasku ! Lohiruisvoileipä... nam.
  Nyt on meilläkin lämmintä, oikeastaan tuntuu helteiseltä , varjossa 16 mutta auringossa varmaan yli 20.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Seija: Mukavaa etta teillakin alkaa lammeta. Tuosta leivasta sen verran viela, etta siina ei ollut voita, mutta laitoin lohen paalle viela munavoita. Oli muuten nam,nam,nam!

  VastaaPoista
 6. Kohta saa, kohta saa ruisleipaa :).

  Teilla ollut mukavan nakoiset maisemat juhannuksena. Meilla samaa rantaviivaa aina vaan.

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Olen ratkaissut ruisleipaasian tekemalla sita nykyisin taalla itse. Leivanjuuren olen tuonnut Suomesta. Samoin ruisjauhot ja ruisrouheen. Talviaikaan ei taikina nouse, joten olenkin paattanyt tehda leipaa pakkaseen.

  Juhannus oli todella erilainen ja erittain nautittava.

  VastaaPoista
 8. ... mutta silti ruisleipä ja etruskit kuulostavat jotenkin samalta, ehkä niissä on jotain yhteistä... rohkeaa erilaista :)

  Ihanalta juhannukselta kuulostaa, erilaiset juhannukset ovat usein parasta. Ja linnunmaitovedestä haaveilen...

  VastaaPoista
 9. Himalainen: Olet sikali oikeassa, etta etruskit kylla viljelivat ruistakin. Ja kalastajia myos olivat. Mutta lieneeko lohi uiskennellut heidan meressaan/joissaan? Savustaa osasivat varmaan. Luulisin. Voihan nena. Jospas hekin nauttivat samanlaisia voileipia rannallaan n 2500 vuotta sitten. Ja takusti uiskentelivat linnunmaitomeressa.

  VastaaPoista
 10. taikinan nousuun talvella auttaa kun laittaa ihan patterin viereen... ellei perati paalle!

  VastaaPoista