keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Helteen hetkiksi

Kun ulkona on niin kuuma, ettei sinne ole asiaa, muuten kuin varjosta varjoon. Kun telkkari-ope on heittaytynyt kesatuulelle eika laheta kokkiohjelmia, vaan jalkapalloa jalkapallon peraan. Nytkin alkoi peli Espanja-Irak. Lisaksi eilen tama osa Italiaa siirtyi ns digiaikaan, ja kaksi kanavaa meni lumisateeksi. Viela nakyy tarpeeksi monta. Uutta telkkaria tai digisovitinta en osta. Viela. Mita voisi tehda? Iltapaivalla kli 16.00? Silloin voi tutkia tilkkuja ja alkaa suunnitella laukkuja. Niitahan naisilla ei koskaan ole liikaa. Marimekon Ananaskangas leikattu. Mutta sopivaa ompelulankaa ei ollutkaan! Entas Marimekon Tantsu-kangas. Harmaa lanka loppunut. Mustaa on. Joten se projekti olisi yksi vaihtoehto.
No, punaista lankaa ainaskin on. Monta rullaa. Jospas tekisi oikein tulisen kassin. Tahan tuliseen ilmanalaan. Kunhan ei vain ennustaisi ukkosia!
Tammoinen kassi syntyi eilen. Sen kaveri lensi toissapaivana pikkuemannan juhannuskassiksi. Marimekkoapa tietenkin. Tama kassi loytaa pikku signorinansa naapurikylasta.

7 kommenttia:

  1. Syntyipä mukava kassi. Mutta tuota lämmintä ilmaa voisi kyllä vähän virrata tännekin. Muuten kyllä kohta sapettaa ja isosti.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo vihreä ananas! Ja aika ihana ongelma pohtia, mitä tekisi. Luova olotila?

    VastaaPoista
  3. Olipas tuttua variloistoa.
    Kohta sita nakee ihan itse kaupoissa. Nuo Suomen ilmat vain jarruttelevat lomainnostusta..

    VastaaPoista
  4. Puhalla kiltti sitä lämmintä tännekin, edes pikkasen jooko? nimin. 10° lämmintä/kylmää+tuuli, ei hyvä ei kiva.


    ps. onpas tuttu nuppineulatyyny :D

    VastaaPoista
  5. Pikkusisko: Jos voisin, lahettaisin ilomielin n 10 astetta sinne heti paikalla. Nain aamulla tama on taivas, paivalla helvetti, ja illalla taas taivas. Niinpa nousen alkkuasukkaitten tapaan jo ennen klo 6.00, nukun paivalla tunntin pari ja alan elaa toista paivaa sitten illalla!

    Outi: Minakin tykkaan Ananaksesta, kuten kaikista suomalaisista kankaista. Koko tyourani ajan en ehtinyt muuta kuin rynnia kellon ja koulun aikataulujen mukaan, joten nyt osaan nauttia tasta (luovasta) vapaudesta. Vierastan nykyaan kiiretta ja kaikenlaisia aikatuluja!

    Pikkujutut: Marimekko ja muutkin suomalaiset kuosit ovat niin sieluun syopyneita, etta niita on aina ilo edes katsella. Hintavia tuppaavat olemaan. Syys-lokakuussa on tulossa Marimekon ystavien halpispaiva. Kilotolkulla tilkkuja halpishintaan. Sovittelen tanne takaisintulon siihen sopivaksi.

    Soile: Voihan teita ressukoita siella pohjan perilla: kylmaa, tuulta ja niita pirhanan makaraisia ym niiden kavereita. Heilautanpa taikasauvaa! Hups! Lampoa Pohjolaan ja hyttyset hornan tuuttiin. Neulatyyny on ollut ahkerassa kaytossa. Kiitos vaan tekijalle! Haleja koko sakille.

    VastaaPoista
  6. Hyvää juhannusta! - Saisivat täällä ilmat lämmetä, muuta toivetta kesän ja loman suhteen minulla ei ole.

    Sisäpuuhatkaan ei nyt oikein innosta; ehkä en ole vielä tarpeeksi saanut toipua työvuoden rasituksista. Tilkkutyöt (minulle uusi juttu) ovat alkaneet ajatuksissa pyörimään. Tilkkuja on kaapissa 70 -luvulta iso pino, ja nimenomaan Marimekon tilkkuja. Niistä saattaa jotain syntyä tänä kesänä, ainakin jos ilmat ovat aina vain tällaisia kylmänoloisia.

    VastaaPoista
  7. Ruiskaunokki: Mukava, kun piipahdit. Kylla ne lampoiset sinnekin ehtivat. Kunhan ehtivat! Arvaankohan tyosi lajin! Olet onnellinen omistaessa 70-luvun tilkkuja. Ne ovat nyt aarteita. Hyvaa mittumaaria.

    VastaaPoista