keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Kielen opiskelua ja ystavien kanssa viestintaa

Jatkan Himalajalta saamaani haastetta. Nelja telkkariohjelmaa, joita seuraan. Tasta olen blogannut jo 14.05.09. Suomessa minulla siis ei ole telkkaria. Mutta jos Kimi ajaa, silloin aitin tyko. Yle Areenalta katson Stromson ja kerran paivassa uutiset. Taalla Italiassa telkkari toimii minulla lahinna kielen opettajana ja siina tehtavassa se onkin onnistunut oikein hyvin. Eilen seurasin aamu-uutisten lisaksi Occhio alla spesaa ja Prova del cuocoa. Edellinen on vajaan tunnin ohjelma, jossa noin tunnin ajan kasitellaan jotain kauden ruoka-ainesta. Eilen se oli paprika. Siis lahes tunti asiaa vain paprikasta! Kielenopiskelun lisaksi ravintotietoutta. Prova del cuoco on puolentoista tunnin pituinen ruoanvalmistusohjelma, jossa Italian huippukokit ja vahan amatoorimmatkin taitajat valmistavat kaikenlaisia ihanuuksia. Eilisesta muutama perusvihje: Jos ruoassa on mitaan merenelavia (esim spagetti alle vongole), paalle EI ripotella juustoraastetta. EEEEEEEEIIIIIIIIIIII. Basilika revitaan sormin, EI pilkota veitsella. EEEEEEEEEIIIIIIII. Juustopala sailytetaan paperikaareessa. Ei muovikelmussa. EEEEEEEEIIII. Tama ensimmainen ruusukuva on ruokaohjelmien taitaville kokeille.
Seuraavaksi minun pitaisi paljastaa nelja internetsivua, joilla vierailen paivittain. Suomessa siis Yle Areena ja blogit. Taalla aikaisin aamulla teen yleensa blogini. Linjat ovat silloin viela nopeita. Katson ketka ovat kayneet kylassa. ... ja tarvittaessa vahan googletan. Kuvan ruusu kaikille blogien pitajille eri puolella maailmaa. Ystavyys ei tunne maan tai maanosien rajoja.
Today's roses are for my wonderful Italian language teacher, TV, and for all the blog friends all over the world.

4 kommenttia:

  1. Mukavaa luettavaa ja tuo edellinen kans!

    VastaaPoista
  2. Oikei. Luovutan. Kerro mika se Stromso on. Siita puhuu kaikki. Tunnen itseni sivistymattomaksi. Ja laiskaksi, kun en itse viitsi googlettaa.

    VastaaPoista
  3. satu.p: Grazie mille. Valmistaudu. Vuorosi tulee. Oletko valmis? (Onpa juhlallinen kysymys.)
    Elena: Stromso (ookkosilla kirjoitettuna) on Suomen ykkosella sunnuntai-iltapaivisin tuleva erittain monipuolinen ohjelma: ruokaa, juomaa, kaikensorttisia kasitoita (puusta, kankaasta jne). Kevaalla alkoi kirppariohjelma, jossa oltiin mm siella Jakobstadissa (Pietarsaaressa). Ainoa rajoittava asia on kieli. Ohjelma on suomenruotsin kielinen. Ohjelmalla on erittain hyvat www.sivut www.stromso.fi Suosittelen!

    VastaaPoista
  4. Areena sanoi tylysti, ettei Stromso nay kuin Suomessa.

    Oikeastaan ihan hyva. Olisi toinen aidinkieli voinut aiheuttaa paniikkikohtauksia.

    VastaaPoista