Joka paiva jotain sitrusta. Ja kun ne saattavat olla nain kauniisti pakattuja, tulee saatua samalla jotain lahetettavaksi postin kautta Oulun seudulle. Metsastan niita viela lisaa ensi perjantain torilta.
Every day I have some oringe or lemon juice. And see how nicely they can be wrapped.
Lopuksi kuva yhdesta suosikkivihanneksestani, fenkolista. Ei mitään pienia, kallita ruppanoita niin kuin Keuruulla (melkein 6 euroa kilo), vaan kunnon naisellisia muotoja parilla eurolla kilo. Raakana, uunissa haudutettuna, keittona... Buon appetito!
And then one of my favourite vegetables, fenels (?). Not some small, expensive ones like in Keuruu (about 6 euros per kilo), but big female ones for about two euros kilo. Raw, in oven, as stew... Buon appetito!
Taustalla taalla kuuluu juhlallista musiikkia: Italian kansallislaulu televisiossa saestaa poliisien kansallista juhlapaivaa. Taalla loytyy aina syy juhlia jotain.
At the same time now I am listening to the national anthem of Italy by TV. It is the National Police Day today. Italians find always something to celebrate.
Hyvä, että yhteydet toimiva. Mielenkiintoisen näköisiä appelsiininkääreitä! Enpäs ole tuollaista tuoretta fenkolia tainnut edes maistaa.
VastaaPoistaPari päivää sitten tuli tv:stä ohjelma italialaisesta sitruunankasvattajasta. Kasvataa sitruunoitaan jyrkällä vuorenrinteellä ja tekee niistä mm. limonellaa. Mukava ohjelma.
VastaaPoistaMansikoita ei juurikaan omasa "pellosta" nyt tule; myyrät ovat syöneet yli puolet puskista. Mokomat.
Fenkoleita on usein tehnyt mieli kokeilla ja sehän pitänee toteuttaa.
T ja A olivat meillä eilen ja oli niin mukavaa.
Hyvää Äitienpäivää sinnekin !
-seija-
Naurattaa tuo italialaisten meininki: monesti olen ajatellut, että olisko se hyvä, jossain siinä suomalaisen ja italialaisen tyylin välillä. Kun jotenkin tekis mieli tätä meidän meininkiäkin - ainakin tätä pohjalaista tyyliä - vähän ravisutella sellaisella ehkä tapahtuu -tyylillä.
VastaaPoistaHedelmät ja vihannekset aivan ihania. Nyt kyllä myönnän, että kadehdin sinua. Jos saisi fenkoleita, ja vielä tuollaisia kunnon tapauksia - eikä sellaisia, kuin täällä paikallisessa ruokakaupassa lötköttelee sisältä pehmenneinä ja eriskummallisen värisinä - olisin aika onnellinen. Italian lomilla tulee aina ahdettua hedelmiä ja vihanneksia, niin paljon, että niilläkin lihoaa.
Mukavaa, että olet taas netin päässä. Meilläkin sellainen etanamerkkinen mokkula, eilen kolme varttia yritettiin sitä saada pyynnöillä toimimaan ;-)
Pikkusisko ja Seija: Suosittelen fenkolia. Mutta harmi kylla Suomessa semmoisen hyvan loytaa harvoin. Jos loydatte naisellisen levean ja ehdottomasti tuoreen yksilon, ostakaa ja syokaa raakoina siivuina. Uskon etta nautitte. Jos ei sielta loydy, ei auta muu, kuin ostaa lentolippu tanne.
VastaaPoistaHimalainen: Tunnen itseni valilla semmoiseksi sekasuomalaisitalialaiseksi:suomalaiset jalat maassa ja ylaosa valilla intoutuu.
En viela oikein viela tieda, miten tama yhteys tulee toimimaan. Surffailemaan ei talla nopeudella kylla paase. On niin hidasta. Surffailua varten taytyy menna naapurikylaan tai ystavien nopeimmille koneille.
Oikein hyvaa aitienpaivaa teille kolmelle
Buona festa della mamma (e della nonna)!