torstai 21. toukokuuta 2009

Helatorstain aarteita

Ruusuja helatorstain kunniaksi. Tosin taalla ei helatorstaita vieteta, vaan paiva on ihan arkinen torstai. On ruusujen aika. Tama kaunotar on kunnantalon (comune) puutarhasta. Roses for Holy Thursday. In Italy this day is an usual weekday. These beauties are in the comune's garden. (Kuva todella epaselva. Liian paljon aurinkoa kuvaushetkella). Matti-enoni tekema kello matkasi halki Euroopan etsimaan paikkaansa. (This picture is really awful because of too much light outside.) My uncle Matti has made this treasure. It travelled all the way through Europe to find its place here in the mountains.
Vuoristomajan tarkeimmat aarteet Suomesta ovat kuitenkin edesmenneen isani tekemia. Tama akvarelli kertoo minulle hanen suuresta luonnonrakkaudesta. Han alkoi maalata vasta elakkeelle paastyaan. Valokuva ei anna minkaanlaista oikeutta itse taululle. En ole viela loytanyt sopivia raameja.
The most important treasures from Finland here are made by my father. This akvarell reminds me about his great love for nature. He started to paint after he was retired. He died in 2007 at 85. This picture allows just a faint idea of the painting, and I haven't found any good frames for it.

6 kommenttia:

  1. Nuo isän maalaamat puolukat , ja muutkin marjat joita hän maalasi, ovat kyllä niin syötävän hyviä. Tosi aidon näköisiä ja aidossa ympäristössä. Mukava että ovat päässeet moalimalle.
    -seija-

    VastaaPoista
  2. Sitahan vois kohta ruveta ehdottelemaan nayttelya suvun aikaansaannoksista. Olisko kiinnostuneita jarjestelijoita?

    VastaaPoista
  3. Luulin ensin katsovani valokuvaa.

    Sinullahan on talo taynna erilaisia aarteita.Ja annoit minulle hyvan idean. paljastan sen kun saan sen aikaiseksi. Kiitos kuitenkin inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  4. Siis valokuvaa noista puolukoista.

    Milloinkahan opin oikolukemaan kirjoittamani kommentit?

    VastaaPoista
  5. Todellakin syötävän näköisiä nuo puolukat!

    Sinulla on myös minun suosikki muumimuki. Otan aina tuon vihreän Pikkumyyn tai vaaleanpunaisen Mymmelin. Kesäisin saatan ottaa myös keltaisin Pikkumyyn.

    VastaaPoista
  6. Vau, kuinka hieno! Haluaisi maistaa noita puolukoita, nams!

    VastaaPoista