keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Tyhjää täynnä

Valmistautuminen alkanut. Laukut vielä tyhjää täynnä. Erilaisia kasoja ympäri huushollia: nämä sinne, nämä tuonne, nämä jää, nämä roskiin, nämä kierrätykseen. Mihinkäs nämä? Nämä lentokoneeseen mukaan, nämä tulee autolla perässä. Samalla tulee hoidettua kevätnysväys (= -siivous) kuin itsestään. Lentoa varatessani petyin kotoiseen Finnairiin. Näiden parinkymmenen vuoden aikana, mitä olen nyt väliä Helsinki-Rooma (Fiumicino) Finnairilla lennellyt, olen selvinnyt n 150 e suuntaansa, mutta tällä hetkellä yhdensuuntainen lento on 988 euroa (yhdeksänsataakahdeksankymmentäkahdeksan ) ja suunnitelmiini sopiva menopaluukin lähes 500 euroa. Olen käynyt spostinvaihtoa Finnairin kanssa, miksi näin. Kahdenlaista selitystä: Rooma on niin suosittu (Pah! Kertaakaan kone ei ole ollut täynnä ja talvikuukausina vuoroja oli vähennetty huomattavasti.) Toinen selitys: Varaudutaan lentäjien lakkoon. Nämä selitykset sain tammi-helmikuun vaihteessa. Lentäjien neuvotteluista en ole nyt kuullut mitään. Ryanairilla en enää lennä, opin sen kerrasta, mutta Lufthansan menopaluun sain alle 200 euroa. Mennessä vaihto Frankfurtissa ja paluu suorana. The bags are empty, yet. There are many piles of stuff here and there in my home: these I will take with me when flying, these will come in my car, these I will give here and there, these will stay here... It is time for cleaning the whole home. I usually fly with Finnair, but this time the fare was 988 euros one way, and almost 500 euros return! I don't trust on Ryanair, but I got the Lufthansa return flight with 200 euros. Kaunotar on herännut talviuniltaan ja odottelee tässä huoltoon ja katsastukseen pääsyä. Edessä on pitkä matka vuoristomajalle luotettavien kuljettajien ajamana. Tyhjänä vielä, mutta renkaiden painetta täytyy lisätä huomattavasti, ettei perä matkaan lähtiessä raavi maata. My Beauty is waiting to get the service and inspect before the long way to the mountain village. Two VIP's are driving it and I will fly. That is how I can take many useful stuff to the summer home.
Ja piazzalle, keltaisen koulubussin viereen Kaunotar sitten parkkeeraa itsensä. Mutta sitä ennen on vielä paljon tehtävää: tämä kasa sinne, tämä kasa tuonne...
And on the piazza, beside the yellow school bus The Beauti will find her parking place. But before that I have lots to do.

2 kommenttia:

  1. Varmasti ovat kohta jo liiankin taynna,laukut ja auto.

    Piazzalle parkkeeraminen on nykyisin tuurista kiinni. Paikkoja on vahemman, kun kirkko on paketissa ja sen edessa on kaikennakoista rakennuskamaa aukion puoleenvaliin asti.

    Nim. Ryanairilla kohta Suomeen :-).

    VastaaPoista
  2. Siis alaparkkiin ja pidemmäksi aikaa, koska rakennustarvikkeet taitavat ihan juurtua piazzalle. Lissu

    VastaaPoista