torstai 2. huhtikuuta 2009

Malta 3

Sama aamiaispöytä, mutta sen ja kalastajasataman väliin on viritetty turistiverkkoja. Mielenkiintoinen näytelmä. Siitä enemmän huomenna. Tänään tahtoisin matkustella bussilla. The same morning breafast table as yesterday, but this time between it and the fishing harbour the nets are set up ready for tourists. I will tell about that interesting experience tomorrow. Today I would like to take the bus. Valmiiksi kirjoitetut postikortit laatikkoon (tuonne puhelinkopin viereen). The postcards into the box beside the telephone box.
Aikataulujen tutkimista. MUTTA kerrassaan tyrpeellistä: tätä blogia varten kaikki bussi- ja retkikuvat ovat jossain tuntemattomassa paikassa! Vain tämä aikataulu tallessa. Siitä näkee kuitenkin turistien rakastamat ja paikallisten inhoamat maltalaiset bussit. Turistit haluavat ehdottomasti rynkytellä oikeanpuoleisen näköisillä vanhoilla busseilla Maltan hurjassa liikenteessä. Paikalliset inhoavat niitä, koska ne katkullaan saastuttavat saarta, ja koska ne tulevat jos tulevat, koska joskus niiden nuoret kuljettajat kuvittelevat olevansa formulabussikuskeja saaren kapeilla ja kuoppaisilla kaduilla ja teillä. Minulle kuitenkin bussilla ajelu on ehdoton ja halpa ajanviete. Taksit kierrän kaukaa, enkä suostu itse ajamaan saasen vasemmapuoleisessa kaaoksessa. Esimerkiksi vieläkin on liikenneympyröissä kahdenlaista tulkintaa siitä, kenellä on etuajo-oikeus mihinkin. Se menee, joka ajattelee olevansa oikeassa!
Bus routes. BUT I just can't find a single picture of buses or the sightseeing with them to this blog of mine! Gosh!!! I have only this timetable left. To the right of it you can see one of the traditional buses the tourists just love but the Maltese hate. They pollutate the air, they arrive if they arrive, sometimes the young bus drivers drive like formula-bus-drivers among the narrow streets full of holes. But I just love to travel by those buses: they are a cheap and I easy way to see around Malta. To the taxis I say No thank you. To expensive! And I say NO to driving myself in the left - side- chaos. For example there are no rules in traffic circles - or there are, but everyone interprets them differently!
Kiipeän katolle ja odottelen turistien poistumista Marsaxlokkista.
I go to the roof and wait until the tourists have left Marsaxlokk.
Tai lähden St Paul's Poolille rentoutumaan ja suunnittelemaan uutta valokuvausmatkaa Maltalle.
Or walk to St Paul's Pool to relax, and to plan the next trip with my camera to Malta.

5 kommenttia:

  1. Noissa busseissa matkustaessa saaa paitsi nokinenan niin myos kipeat istuinlihakset. Busseissa ei taida olla iskunvaimentajia ollenkaan tai ainakaan niita ei ole vaihdettu vuosikymmeniin. Mutta niilla paasee ja halvalla.

    Ei se vasemmalla puolella ajaminen ollutkaan niin hankalaa kuin ajattelin. Onneksi Gozon saarella oli vahan muuta liikennetta. En tieda menisiko sormi suuhun vastaavassa tilanteessa Valletan keskustassa.

    VastaaPoista
  2. Maltalaisissa busseissa kulkemisessa on todella tunnelmaa! Yks tapa, joka herätti välittömästi huomiotani oli se, että maltalaiset täyttivät istuimet etuosasta sitä mukaa, kun he astuivat bussiin. Vain me turistit etsimme vapaita ikkunapaikkoja. Lisäksi busseihin saattoi tulla lipuntarkastajia milloin vain, vaikkei bussiin edes päässyt sisälle ilman kuljettajan suorittamaa rahastamista. Lipputarkastajien rooli on minulle edelleen arvoitus.

    Itse Vallettaanhan ei autoilla saa ajaa muut kuin kaupungissa asuvat - ja taksit. Mutta liikenneympyröitä onkin sitten heti pääkaupungin ulkopuolella enemmältikin. Enkä kyllä ole ollenkaan vakuuttunut, että kaikilla autoilijoilla on edes autokoulussa suoritettua ajokorttia. Ainakaan vanhimmilla heistä, sillä vanhemman väestön keskuudessa luku- ja kirjoitustaidottomuus on vielä aika yleistä. Ehkäpä autojen tuulilaseissa killuvat pyhimysten ym amuletit auttavat selviytymään matkoista. Voi että, tuli ikävä Maltalle. Lissu

    VastaaPoista
  3. Kyllahan tuonne on paastava kaymaan.Jos ei heti vuoden sisalla, niin jossain elaman vaiheessa.

    Ja jos salapoolia osasin teikkia, taisin laskea 1+1..

    VastaaPoista
  4. Jos tuossa kuvassa olet sinä niin olen sinut nähnytkin täällä keuruulla...

    VastaaPoista