sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Pilkillä Ice fishing

Eilen täällä oli SM-pilkkikisat. Aurinko paistoi ja Keurusselkä oli mustanaan onneaan yrittäviä. Tämä kuva on muutamien vuosien takainen. Isäni on päässyt lempiharrastuksessaan hyvään alkuun: 285 kalaa. Lopputuloksena kalakaverin mukaan oli KUULEMMA yli tuhat kalaa, sinä päivänä. Toisaalta kalamiesten ne jutut... Toinen harrastus, jossa isäni osoitti luonnonlahjakkuutta oli maalaaminen. Sen hän aloitti vasta eläkkeelle päästyään. Blogini yläkuva on yksi hänen vesiväritöistään. Tänään hän täyttäisi 87 vuotta. Hän kuoli kaksi vuotta sitten. Yesterday there was ice fishing competion here on the lake Keurusselkä. The sun was shining and there were hundreds of fishermen/women/children on the lake. This foto is taken some years ago. My father just loved ice fishing, and here you can see 285 small fish he pulled out of the hole. In the end of the day he had had more than a thousand fish, says his fellow fisherman, but we know those stories... The other hobby he was naturally gifted was painting. He started it after he retired. The copy of one of his paintings is here on the top of my blog. Today would be his 87th birthday. He passed away two years ago.
Amerikassa kaikki on suurempaa. Eikö? Tässä kuvassa on heidän pilkkimisessä käyttämänsä mökit kesätelakalla. Talvella mökit hinataan jäälle, lattiassa on aukot kairauskoloja varten ja eikun mökkipilkkimään. Isäni katsoi tätä kuvaa ihmetellen.
In America everything must be big. Right? In this foto there are some cabins for ice fishing. In winter they are pulled out on the frozen lake. There are holes through the cabin floor and so - everything is ready for cabin ice fishing. My father looked at the foto with a small smile...
Mikä tämä on? Mielikuvituksellisin vastaus palkitaan. Aikaa yksi viikko.
What is this. The most fantacyful answer will get a small gift. You will have one week's time to send the comment.

17 kommenttia:

 1. Kalastuskuva on otettu toisena pääsiäispäivänä, vuosi joko 1981 tai 1982.
  Mukana pilkkimässä olivat veljeni, mieheni sekä Samu ( Saksan Demokraattinen Paimenkoira ).
  Kun mieheni ja veljeni laskivat kalojen lukumäärää, onki isäni sillä aikaa vielä kuusikymmentä lisää, joten ahvenia oli reippaasti yli tuhat kappaletta. Saaliin paino oli n. 40 kg ja se "pakkolahjoitettiin " naapureille.
  Pitkäperjantaina mieheni onki samaisella lammella yhdestä avannosta ahvenia 525 kpl ja se saalis punnittiin ulkopuolisten todistajien läsnäollessa, paino oli 19 kg.
  Vaikka kalamiehet joskus pikkuisen suurentelevat saaliitaan niin nämä saalismäärät ovat tosia.

  VastaaPoista
 2. Voisikohan nuo rivissä olevat laatikot olla rivitaloasuntojen ulkovarastoja ? Tämä ei kyllä ole ollenkaan mielikuvituksellinen vastaus joten palkintoa lienee turha odottaa.

  VastaaPoista
 3. Seija: Ahaa! Siis jäällä oli NELJÄN pilkkijän saalis: isän, kaimansa, poikansa ja Samun. Siis kunkin saalis oli vajaa 300 kpl! Kunnioitettava saalis siltikin, varsinkin kun ottaa huomioon, että yksi osallistuja oli oikein Demokraattinen. Antoi varmaan osan saalistaan toisille, siis noin 400 kalaa per pilkkijä.

  Ja kyllä sinä löydät jotain mielikuvitusta hipovaa tuon alimman kuvan kohdalla! Taloudessahan on toinenkin sanataituri. Aivot yhteen. Tsemppiä!
  Lissu

  VastaaPoista
 4. Mittava saalis kerrassaan! Taitaa olla niita kalamiehen huippuhetkia.

  Olisko nuo ikkunalliset kopit jotain avaruusolentojen vaikoiluhuoneita. Ne voi sielta rauhassa katsella meidan touhuja ja tekoja. Muutenhan me voitais vaikka pelastya! Tieda minka nakoisia, vihreita, polvenkorkuisia ne/he ovat. Hui!

  VastaaPoista
 5. Nuot ovat kyllä niin rivareiden ulkovarastoja kuin vain voivat olla, mutta miten sen sitten saisi mielikuvitukselliseksi vastauksesksi...mhh
  rivissäseisovateiniintarpeellisentavaroidensäilömisvarastot

  VastaaPoista
 6. Petri peen puolesta vastaamme että:
  ne ovat kanadalaisia leirintäaulueen ulkohuuseja. ehdottomasti.

  VastaaPoista
 7. Pilkkimajoja? Toisaalta niissä on savupiiput. En tiedä, lämmitetäänkö pilkkikoppeja... No, veikkaukseni on pilkkimiskoppivarikko. Toinen veikkaukseni on uimahuonerivi talviunessa.

  VastaaPoista
 8. Rosanna ha detto:
  Non ho capito cosa debbo fare, ma partecipo al tuo blog. Baci e abbracci e a presto. Rosanna

  Rosannan spostin listalle kirjannut Lissu.
  Tämäkin hyväksytään, sillä tarvittaisiin todellista mielikuvitusta ymmärtää kirjoittaa suomeksi, jos ei ymmärrä sanaakaan, eikä englannin kielikään niin vahva ole. Siis tämäkin hyväksytään. Lissu

  VastaaPoista
 9. Ne ovat jokaisen "tätä voi vielä tarvita" -ihmisen unelmakoppeja. Oikein luonnonvaloa niissä sisällä!

  VastaaPoista
 10. Pikkumies:vessoja.
  Tytar:pormestarin alaisten koppeja.
  Vai kenties tehdasvalmisteisia jatko-osia taloon,kohderyhmana ne, jotka haluavat menna valtavirran mukana.

  VastaaPoista
 11. Nuo rakennelmat ovat Bob Dylanin suunnittelemat ilmastoidut Bajamajat Madonnan konserttiin.
  Näin arveli kitaristi.

  VastaaPoista
 12. Siinähän ovat lippuluukut ja sisäänkäynnit Liisan ihmemaahan! (tuntemassamme sadussa sinne pääsi vain kanin oviaukosta)...kuuluisa matkailukohde...

  VastaaPoista
 13. Kuvassa voisi olla kanikoppirivistö varustettuna naapurinkyttäysluukuilla. :D

  VastaaPoista
 14. Could the buildings be ice fishing cabins that are for sale or rent? They are lined up perfectly as if on a sale lot.
  That is my guess, although I am quite sure it is not correct. :-)
  Teresa

  VastaaPoista
 15. Dear Teresa!
  Nice that you managed to sent your guess! Tomorrow we will see, if you have been lucky! Hugs. Lissu

  VastaaPoista
 16. Kiitokset kaikille osallistuneille. Tulokset näkyvät 29.03. kohdalla.
  Thank you all. You can see the results on 29th, March. Lissu

  VastaaPoista
 17. Ei ole totta! En ole tiennytkään, että Yhdysvalloissa on tuollaisia pilkkimiskoppeja ja olen sentään USA:ssa viettänyt aikaa enemmän kuin tarpeeksi;)

  Nuo rivitalon varastot ovat kyllä aika kauheita. Täällä Chilessä rakennetaan uusia taloja condominiumeihin samalla mentaliteetilla. Välissä on tilaa pari metriä ja sitten toinen aivan samanlainen talo vieressä ja tätä jatkuu kilometrin!

  VastaaPoista