24.10.1945 maailman 51 maata allekirjoitti Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan, jossa toisen maailmansodan raunioilla haluttiin mm
- pelastaa tulevat sukupolvet sodan vitsauksilta
- vakuuttaa uskoamme ihmisen perusoikeuksiin
- edistää sosiaalista kehitystä
jne
Tällä hetkellä järjestöön kuuluu 193 valtiota, ja kaikista hyvistä lupauksista huolimatta maailmassa on n 50 isompaa tai pienempää sotaa, eikä loppua näy.
Kun meillä viimeksi valittiin presidenttiä, äänestin rauha ajatuksissani. Näinä päivinä julkiset välineet uutisoivat, kuinka vähän valtiolla on rahaa esim terveyden ja vanhusten hoitoon, mutta samaan hengenvetoon lisätään rahaa Natoon ja puolustukseen. Molemmat peruskirjan vastaisia ajatuksia.
Venäjällä päättyi juuri Brics -maiden kokous. YK:n pääsihteeri osallistui siihen, mitä on kovasti protestoitu. Mutta hänhän toimi juuri niin kuin peruskirja edellyttää. Rauha ei synny ainakaan, jos hänkin sulkee ovet.
Ugh, olen mielipiteeni sanonut. Samaan hengenvetoon ilmoitan, että kaikilla muillakin on oikeus omaan mielipiteeseen. Ihmisoikeus sekin.
YK on 3 kuukautta 8 päivää nuorempi kuin minä. Olin 2½ vuotias, kun Suomi sai rauhan Pariisin sopimuksella. 76 vuotta odotan maailmanrauhaa. Sitä odotellessani muutin erääseen Nato-maahan työhön, saan hyvän työeläkkeen ja maksan veroja 55 vuotta. Nato on suojellut minua 55 vuotta. Säälin ikätovereitani Suomessa. Äänestän aina Suomen eduskuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa rauhan ja ikätovereitteni puolesta ja odotan edelleen kärsivällisesti maailmanrauhaa.
VastaaPoistaMinä synnyin samana päivänä kuin YK, siksi toivon, että saan elää edelleen rauhassa.
VastaaPoistaKun kerta annoit luvan mielipiteeseen niin sanonpahan minäkin jotain. Olen ihmetellyt sitä että Suomessa media jauhaa Putinista ja Ukraianan sodasta joka ikinen päivä. Latoo kaiken lisäksi suorat sannat. Suomessa on näköjään ihan normaalia arvotella kaikkea ja kaikkia, kovin sanoin.
VastaaPoistaToivoisin että ainakin Suomen presidentti olisi varovaisempi Venäjä kommenteissa, sillä hän aivan ilmi selvästi provosoi Putinia.
Olen nimittääin tottunut ettei Ruotsissa media kerro juuri koskaan Venäjästä, saatikka Putinista, eikä edes Ukrainan sodasta. Ruotsin tapa on perinteisesti pitää suu kiinni ja puhua näistä asioista vain suljettujen ovien sisällä.
Ruotsalaiset ei juuri koskaan arvostele toisia ihmisiäkään, jo siitäkin syystä Ruotsissa on hyvä asua.
Hyvä Donna!
PoistaAntonio Guterres teki hienon eleen maailman sotahullujen narinasta huolimatta. YK:n ytubessa on kuunneltavissa hänen torstain puhe (ja muidenkin osallistujien puheenvuoroja).
VastaaPoistaEn seuraa mainstreamin manipuloivia aivopieruja (silkkaa ajanhukkaa) vaan hakeudun alkulähteille.
Minua surettaa kaikkien penillä eläkkeillä ja tuloilla kituuttavien puolesta. Myös Saksassa eläkeläisten köyhyys lisääntyy ja yhteiskunnan tila kurjistuu, mutta riittävillä tuloilla (palkka tai eläke) tietty selviää kaikkialla.
Tämä nykyinen Werte Westenin hulluus saisi kyllä jo tulla tiensä päähän. paskeriville maailmalta
Gutteres teki työtään, myös sanomalla Putinille YK n peruskirjan ajatuksen sodasta.
PoistaEi toivoa kannata menettää. Kyllä maailman hulluus joskus loppuu. Sitten on taas joitakin vuosikymmeniä, ehkä sata srauhallisempaa eloa, kunnes joku taas keksii ruveta haalimaan koko maailmaa itselle. Ihminen ei ota oppiakseen meneestä.
VastaaPoistaJust niin.
Poista