Tänään, 01.08., vietetään maailmassa ylikulutuspäivää. Ollaan siis käytetty luonnonvaroja tältä vuodelta yli luonnon kestokyvyn. Sama tapahtui Suomessa jo huhtikuussa.
Hallitus on huolissaan, kun kulutus ei kasva. Miten tämmöinen yhtälö ratkaistaan? Kertokaa!
Tänään ei tullut kulutettua yhtään mitään. Onko se hyvä vai paha asia?
VastaaPoistaKodinkoneiden yhteishajoamisessa mietin kovastikin tuota kulutusasiaa... kun pitäisi säästää tuleville sukupolville elinolosuhteita - niin romuja ja kestämättömiä tuotteita ylituottamallako näin tehdään.... Ojalan laskuoppi ei enää päde!
VastaaPoistaJos tuohon tietäisi vastauksen, ansaitsisi Nobelin palkinnon.
VastaaPoistaPyykinpesukone vetelee viimeisiään, laakerit hajosivat ja desibelit soivat korvissa lingotessa eli pakkokulutusta tiedossa.
helena
Yhteinen vastaus teille kolmelle:
VastaaPoistaJos tarpeellinen kone menee rikki, uusi on ostettava. Ongelma on se, ettei enää juuri satsata valmistajan puolelta laatuun, vaan halvalla suolletaan tavaraa markkinoille. Sama koskee vaatteita ja jalkineita, mutta niiden kohdalla voi aina miettiä, mitä todella tarvitsee.
Piti ihan googlettaa jotta sain selvää mitä tästä aiheesta on Ruotsissa puhuttu. Jouduin Ruotsin eduskunnan sivuille. Siellä kerrottin että tätä on käsitelty Ruotsin eduskunnassa jo vuonna 2007. Päätös.=1 miljrardi kruunua lisää ympäristö-ja energiapolitiikkaan.
VastaaPoistaRuotsissahan tehdään suurimmista aiheista (maanpuolustus, terveys, koulut, luonto... ) kaikkien eduskuntapuolueiden välinen päätös, jotta ei tarvita sitten enää ihan kohta jauhaa aiheesta eduskuntasalissa. Ruotsalaiset pystyy toimimaan konseksuksella riitelemättä.
Ruotsissa ylikultus tarkoittaa vain luonnonsuojelua ja enrgaitaloutta , vieläkin. Ruotsissa ei politikot komentele taviksia=ei puutu kenenkään elämään.