sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Kieliongelmako?


Cortado, por favor! (Tuohon ihan alkuun pitäisi kirjoittaa myös huutomerkki, mutta ylösalaisin.)

Meillä on ihan oma kahvittelubaari tuossa puolen kilometrin päässä, supermercadon vieressä. Semmoinen paikallisten suosikkipaikka, mutta ovat muutkin turistin sen löytäneet.

Intermezzo. Tänään siellä oli myös elävää musiikkia, jonka tahtiin saattoi jalalla laittaa koreasti, jos halusi. Samat paikalliset ihmiset sinne tiensä tuntuvat löytävän.

Tarjoilijat ovat mukavia ja rentoja. Vain kerran olen nähnyt yhden heistä olleen täysin neuvoton. Turistiperhe (kaksi lasta vanhempiensa seurassa), istahti pöytään ja äiti tilasi neljä jääteetä, olihan ulkona hikinen sää. Tarjoilija kysyi pariikin kertaan, että jääteetäkö. Näytti siltä, ettei tarjoilija oikein ymmärtänyt, joten äiti tilasi kaksi pulloa coca colaa ja kaksi tavallista teetä.

Ihmekös että tarjoilija oli ihmeissään, sillä perheen vieressä oli juomalista, jossa mainostettiin baarin kahtakin jääteetä, mutta koktaileina sisältäen mm giniä, rommia ja teqilaa. Perhe ei sitä esitettä nähnyt, mutta tarjoilija näki. Onneksi perhe vaihtoi tilaustaan, ettei tarjoilijaparan tarvinnut lapsille tuhtia jääteetä tuoda.

2 kommenttia:

  1. Heippa Lissu pitkästä aikaa,onpa kiva nähdä täällä postaus

    VastaaPoista
  2. Hei, Jael! Usein olet sinä ja Anu olleet mielessäni. Kuinka olette varjeltuneet kaikesta kauheudesta? Minä en hyväksy sotaa, en kenenkään sotaa ketään vastaan.
    Toivotaan viisautta teidän pääministerille.

    VastaaPoista