torstai 13. tammikuuta 2022

Kolmen tietäjän mukana


Laittaisin blogiin uusia kuvia, mutta neljän päivän on netti temppuillut noin yleensä, koska majapaikkaan ei luvattua kiinteää nettiä ole vielä saatu, eikä kuvat ole siirtyneet puhelimelta blogiin siirrettäväksi. 

Kuva on naapurikylän loppiaiselta, kolmen kuninkaan juhla-pyhältä. Jospas yksi kuninkaista lahjoittaisi meille hyvin toimivan netin. Kiitos etukäteen.

Suorastaan ikävä on Fuerteventuran eka majapaikan valokuituverkkoa. Siellä kone ymmärsi minua, ennen kuin itsekään ehdin tehdä mitään.

Tämä kuningas tuokoon uutta tietoa ananaksesta, ainakin minulle. Yhdessä postauksessa kerroin markkinoilta ostamistani herkullisista hedelmistä ja mietin, miksi ananaksen syömisen jälkeen suupieliä kirveli.

No, nettiguruni (veljeni vaimo) oli ottanut asiasta selvää, ja hui kauhistus. Suora lainaus häneltä:

https://tekniikan maailma.fi/tiedatko-miksi-ananas-kirvelee-suussa-raadollinen-totuus-kun-sina-syot-ananasta-ananas-yrittaa-syoda-sinua/

Ihmissyöjäherkku. Tuo kurja aine on nimeltään bromelaiini.

Kannattaa lukea tuo artikkeli herkusta, joka ei ole suussa sulava, vaan suuta sulattava hedelmä. 

Jälkipolvi lopetti ananaksen syömisen, minä en, sillä artikkeli vakuutti, että ihmisen vatsahappoihin bromelaiini ei tehoa. Nyt syön ananaksen pikkuisina paloina suoraan suuhun, ilman huuliin koskemista ja sitten vettä päälle. Kaikkea sitä kestää herkuttelun vuoksi.

Kolmas tietäjä kertokoon minun pukeutumisesta ja täällä paratiisissa, ikuisessa kesässä. Aamulla herätessä on n 15  astetta, onneksi plussaa. Siispä ensin villasukat varvassandaaleilla, sitten pikkupöksyjen päälle kalsarit ja verkkarit, sitten rintsikoiden päälle lämpökerransto, jonka päälle pusero ja toppia. Pipoa en tartte, enkä käsineitä. Että täällä olisi aina lämmin, ei pidä paikkaansa.

Sitten päivän mittaan alkaa strippaus, niin että iltapäivän alussa on jo hellemekon aika. Kolmen maissa aurinko katoaa tuonne vuoren taakse, (vai maako se pyörii) ja sitten alkaa taas pukeutuminen, niin että illalla on vaatetus sama kuin aamulla. Muistakaa tämä te etelään tulijat, ettei tule vilu.


9 kommenttia:

 1. Tiedän henkilön, joka ei syö ananasta kielen kirvelyn vuoksi, onneksi ei haittaa minua. Sama aine bromelaiini vaikuttaa varmaan lihan marinointiliemessä eli sitkaskin paisti mureutuu.

  Ihmiset ovat yksilöitä, minulle pinjan siemenet aiheuttavat metallin maun suuhun ja korianterin lehdet maistuvat saippualta -lukuisista yrityksistä huolimatta. Ymmärrän nykyisin sipulin vieroksujia paremmin, ehkä hekään eivät ole ronkeleita, jospa sipuli tosiaan maistuu erilaiselta heidän suussaan.
  helena

  VastaaPoista
 2. Voihan harmi noita nettiongelmia. Venezuelassa söin tosi paljon tuoretta ananasta kun sitä oli valmiiksi leikattuna niin monella katukauppiaalla,mutta en huomannut että se olisi mitenkään vaikuttanut. Täällä en ole pitkään aikaan syönyt ananasta: a) koska sitä kasvatetaan täällä , ja kasvattaminen kallista eli hedelmä myös tosi kallis b) sitä tuodaan myös Väli-Amerikasta, mutta se kruunu joudutaan poistamaan, koska sen mukana voi olla potentiaalisia tuholaisia,jotka aiheuttaisivat ongelmia maataloudelle, eli älyttömän kallista sen vuoksi ja c)koska en ole pitkään aikaan löytänyt kaupoista sellaista ananaspurkkia, missä ananas olisi omassa mehussaan,ilman lisättyä sokeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Del Monten ananas tulee tänne Keniasta ja se on puhtaasti ananasta ilman sokeria oamssa mehussaan.Laitan silloin tällöin ananaspaloja salattiin.

   Poista
  2. Kiitos hyvästä neuvosta, Donna!

   Poista
 3. Keinuttaa tuo netti, koska se sisältyy vuokraamme. Maksamme siis jostain, Mitä emme saa. Katsotaan, miten asia hoidetaan.

  Googlasin lisää tuosta bromelaiinista, ja sehän on todella suositeltu ruoan sulattaa. Minä aion ostaa ananasta taas ensi sunnuntaina. Harmi teidän hintatasonne!

  VastaaPoista
 4. Nettiongelmat kiusaa. Täällä ollut hieman samaa vikaa, ei pahemmin.
  En minäkään taida ananaksia tuon tuon perusteella hyljätä, kun eivät tähän mennessä ole kovin iso koloa huulistani tai suustani syöneet.
  Keljua se on, jos etelän mailla kärsii vilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vain hyvä ottaa selville asioista. Kyllä minä jatkan ananksella herkuttelua.
   Joo, koska täällä ei ole keskuslämmitystä, talviaikaan täälläkin tarvitaan monenlaista vaatetusta.

   Poista