perjantai 3. joulukuuta 2021

Monenlaista antia kropalle


Näillä saarilla ei voi välttyä agave-kasveilta, sekä luonnossa kasvavilta että kasvatetuilta. Eilen käytiin paikallisella viljelyksellä, www.vidaloe.es. 

Paikalla paitsi kasvatetaan aloeta, siitä valmistetaan vaikka mitä ihmeitä tekevää tuotetta. Itse ostin mukaan mm tämän saippuan, jossa aloen lisäksi on vuohen maitoa. Saippuaa suositellaan erityisesti akneiholle. Minä olen nyt parannellut kämmeniin kaiken maailman desifiointiaineista syntynyttä ihottumaa: nyt en enää käytä muita aineita, vaan pesen käsiä usein aloeaippualla ja sitten rasvaan aloevoiteella, ja hups, ihottuma on hävinnyt. Uskoo ken tahtoo.

Napolilaistaustainen kieli- ja ammattitaitoinen työntekijä esitteli aloehomman lisäksi heidän spirulinatuotantonsa. Itselleni aivan uusi tuttavuus, mutta netistä löytyy aineesta tietoa vaikka kuinka.

Ihmeaineita kassissa kurvasimme seuraavaan paikkaan: vuohimuseoon. Museo del Queso Majorero. Tällä karulla saarella kasvatetaan 32 erirotuista hyppelehtijää, muiden kotieläinten pitäminen lienee hyvin vähäistä. 

Juustolla on tarkat määräykset ja luokitukset. Ihan tuli nälkä.


Löysimme baarin ja sieltä persoonallisen ruokalistan pöydän viereen parkkeerattuna. Koska meillä oli suden nälkä, tilasimme vaikka mitä, mm vuohenjuustoa.
Tuossa keskimmäisessä kuvassa on grillissä paistettuja, hunajalla voideltuja munakoisotikkuja. Johan olivat hyviä.

Sitten ruokakaupan kautta majapaikkaan sulattelemaan päivän tietoja ja vatsan täytteitä - ja pesemään käsiä.

Eteisen taidetta: taulu kuin Suomen koivikko, tekijän nimmaria ei näy. Kenkärivi a la jälkikasvu.

Huomenna matka jatkuu seuraavaan majapaikkaan. Adios.

7 kommenttia:

 1. Kiva ja mielenkiintoinen kierros💚Tässä kodin lähellä olevassa kaktuspuistossa on myös Aloe veraa, mutta en kyllä uskalla repäistä lehteä... Entinen kaktuspuistonhoitaja antoi kerran luvan, mutta hän ei enää ole siellå. Tässå kodin edessä sen sijaan on Aloe arborescens-aloeta, suuri pensasmainen aloe, jonka geeli kuulemma tehokkaampaa kuin Aloe veran, mutta siinä niin vähän sitä geeliä, ettei se ole kaupallisesti yhtä arvokas. Kesällä ne lehdet kuivia, mutta heti kun sateet tulevat niin pullistuvat. Aina kun on joku haava, käyn hakemassa "lehden" ja tosiasnkin hoitaa hyvin haavat ka ihottumat.
  Onpa hurja määrä erilaisia vuohia saarella🐐Vuohet ovat kyllä ihastuttavia eläimiä, ja vuohenjuusto herkkua😜Kaunista viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vielä sanoa että spirulinaa olen myös käyttänyt, jauheena, mutta täällä saa sitä ainakin terveyskaupoista pakasteenakin, kun sitä kasvatetaan täällä. Terveellistä on💚💚

   Poista
  2. Tuo aloe-tutustuminen aloitettiin hieromalla käsiin aloen sisällä olevaa ainetta. Kädet tuntuivat sen jälkeen pehmeiltä. Saapasmaan parvekkeella on isohko aloe, josta voi leikellä parantavaa ainetta. Mukaan olisi saanut aloen taimia, mutta eihän ne matkalaukussa olisi menestyneet. Spiruliina kokeilin Maltalla yhdessä smoothiessa.

   Poista
 2. Ahaa, sulla on oikea aktiiviloma, Liikuntaa ja ihonhoitoa. Kuuluuko saarella vuohien mäkätys? Vai ovatko ne vapaana ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, jälkipolvi harrastaa patikointia, minä rannan hiekalla kävelyä... Ei kuulu vuohien mäkätystä, noilla vuorten rinteillä kuljeskelevat paimentensa ja koirien kanssa.

   Poista
 3. Meillä oli aikoinaan iso Aloe Vera sisällä ruukussa. Tuli singaporelainen mies kylään ja kertoi että hänen äitinsä on sairaanhoitaja ja Singaporessa katkaistaan lehti ja puristetaan geeliä suoraan haavan, jos sattuu saaman haavan käteensä.IKEA myy Aloe Veraa ruukuissa ja se maksaa vain murto-osan siitä mitä kukkaukaupat ottaa hintaa.

  Käytiin kauan sitten Gran Canarilla Aloe Vera plantaasilla, missä myytiin Aloe Veraa. En ollut kovin vakuuttunut asiasta, pidin sitä markkinakeinona.

  Täällä Tukhomassa oli ruotsinsuomalaisilla pari vuotta sitten kova vimma juoda Aloe Veraa, mutta se loppui siihen kun saivat tietää että se myrkyttää maksaa. Alle litran pullo maksaa 187 kruununa, siis 18€. Nykyään Aloe Veraa saa myös tabletti muodossa. Sitä myydään saippuamassan nimellä myös pienissä muovisankoissa käsienpesuun, mistä voi tehdä vaikka omia saippuoita lisäämällä oman mielen mukaan hajusteita.Japanissa valmistetaan Aloe Vera Holika Holika Soothing Gel, mikä sopii kuivalle iholle. Yksityiset apteekit Ruotsissa myyvät näitä 'ihme' tuotteita.

  Sitä paitsi Aloe Vera juomat usein miten sisältää erittäin paljon sokeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista kaikista asioista kuulee, kuka uskoo kuka ei. Monenlaisia yrittäjiä maailmaan mahtuu. Suomeša tutkittiin jokin aika sitten esim mausteita, ja löytyi esim oreganoa, jossa olikin seassa paljon kuivattua oliivin lehteä! Aloe vera -kasviakin on montaa eri lajia ja jos tuotteissa lukee al aloe tms sellaista, tuotteessa voi olla aloeta tai sitten jotain aloen kaltaista. Hmmmm...

   Poista