tiistai 31. maaliskuuta 2020

Päivä filmitähtenä

Eikös olekin hieno frouva! Oikein filmitähti. Keuruun Haapamäen asemalla filmattiin kesällä 2018 Zaida Bergrothin ohjaamana elokuvaa Marian paratiisi.  Tai siis Haapamäen aseman oven yläpuolella oli kyltti Karleby, koska Maria Åkerblom vaikutti Kokkolassa. Pääosissa olivat Pihla Viitala ja Tommi Korpela. (Google kertoo elokuvasta lisää.)

Olipa mielenkiintoinen päivä. Minun roolini oli olla muiden paikallisten kanssa häätämässä Mariaa etelään menevään junaan. Ei kohtaus mennyt purkkiin ihan yhdellä otolla, vaan monta ottoa aamupäivällä ja sama homma ruokailun jälkeen iltapäivällä. Me huudettiin hävyttömyyksiä ja kaikenlaista muuta ikävää Marialle ja hänen seurueelleen, kun he nousivat antiikkiseen junaan. Ääni käheänä pääsin kotiin illan suussa. Yhtä kokemusta rikkaampana.

Elokuvan ensi-ilta oli 4.10.2019. Itse en elokuvaa ole nähnyt. Olisipa mielenkiintoista  nähdä, pääsinkö ihan valkokankaalle asti, vai leikattiinko meidät sekunnin pituiseksi huutomereksi vai mitä.

Pihla Viitala oli symppis, Tommi Korpela oman arvonsa tunteva. Olisin mielelläni kysynyt nimmareita, mutta heti aamulla meitä ohjailtiin olemaan häiritsemässä itse päätähtiä.

Päivän palkaksi me saatiin yksi elokuvalippu, sekä ruokaa ja kahvia. Lisäksi meidän tuli allekirjoittaa lappu, ettemme vaadi jälkeenpäin mitään!!!!

Mutta päivä filmitähtenä oli tähtihetki sinällään.

6 kommenttia:

  1. Oli varmaan kivaa olla mukana tuossa elokuvassa, vaikkakin vain statistina. Olen myös ollut elokuvassa; Tel Avivin yliopiston filmikoulun erään oppilaan päästöstyön leffan pääosassakin olin, ja se oli kiva kokemus, ja kerran pikku pikku roolissa eräässä kansainvälisessä Jeesus-leffassa. Vaikka kohtauksia pitää tehdä uudestaan ja uudestaan, ja päivät ovat pitkiä, ovat ne kivoja kokemuksia. Muistan Maria Åkerblomin huvilan Meilahdessa, sehän oli aika lähellä kotia lapsena , ja meitä pihan lapsia varoitettiin ettei sinne saa mennä liian lähelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mielenkiintoista kuulla lapsuudestasi. Mitä Åkerblomista teille kerrottiin? Miksi piiti varoa?

      Poista
    2. Muistan että hänen sanottiim olevan sekopää,tai sen tapaista 😏

      Poista
    3. Ei hän ilmeisesti ihan tavis ollutkaan. Ilmeinen manipuloija.

      Poista
  2. Pitääpä katsoa tarkasti sitten,kun tuo elokuva tv:ssä esitetään! Luin, että Marialla oli kaksi leijonaa hoidossaan Korkeasaaresta.
    Lehtikaktuksista: minulla on äidiltä peritty lähes 60-vuotias joulukaktus, lapsena muistan sitä katselleeni eikä se koskaan kukkinut äidin harmistukseksi, vaikka viherpeukalo olikin. Minulla se on kukkinut, parhaiten kun oli pienen asunnon tuuletusikkunan vieressä ja välillä kuului kops, kun kärjet tippuivat jäädyttyään.

    Viime kesänä kaktus hajosi vanhuuttaan, halkesi kahtia ja murtui. Toivon kovasti saavani "jälkeläiset" pysymään hengissä.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tv-elokuvaa minäkin odottelen. Nythän oikeisiin elokuviin ei ole menoa. Äitini laski kerran omasta (punaisesta) kaktuksestaan n 250 kukkaa! Jospas nuo kukat tarvttee kovaa kohtelua kukkiakseen.

      Poista