perjantai 7. helmikuuta 2020

Piikikästä

Ovat muuttaneet tämän blogin joitain säätöjuttuja! Nyt kuvan lisääminen takkusi. Ihan kuin istuisi piikkien päällä. Nämä pallit löytyivät Lanzaroten kaktuspuutarhasta.Saapasmaa on saanut kovan kilpailijan: Kanarian saaret. Olemme nyt kolunneet saarista Lanzaroten lisäksi La Palmaa ja Teneriffaa. Ainoa ongelma on minun korkean paikan kammoni. HUUUUUIIII...
 
No, kun jälkikasvu kiipeili tuonkin vuoren rinnettä ylös, minä retkotin aurinkovarjon alla rannalla... AAAHHH (Tazacorte, La Palma). Makuasia, makuasia...

6 kommenttia:

 1. Samoja kaktuksia on tässä lähelläni olevassa kaktuspuistossa, aika hauskoja mutta piikikkäitä. Kanariansaarista olen ollut vain Teneriffalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Lanzaroten kaktuspuisto oli upea. Kasveja oli kaikkialta maapallolta. Kukkimisaika ei ollut menossa, mutta muuten nähtävää riitti. Kanariansaarissa riittää kokemista. Lanzarotella riittää polkupyörä, mutta La Palmalla ja Teneriffalla auto on hyvä palvelija.

   Poista
 2. Hei Lissu!
  Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa.

  Tämä tekniikkahan tässä bloggaamisessa on ikävin puoli.

  Lanzarotessa on mekin käyty.En muista aivan varman päälle vuotta. Mies meni sinne ensin ja minä tulin sitten viikko myöhemmin perästä. Se oli joka tapauksessa 70-luvun viimeisinä vuosina joulun ja uuden vuoden aikoihin. Turisimi oli melko uutta silloin Lanzarotella. Sattui sirokko juuri silloin puhaltamaan Afrikasta, joten ohutta hiekkaa oli päälaella vielä kotiin palattuakin. Me vuokrattin auto ja ajeltiin ympäri saarta. Pyhien ja sirokon takia ei edes paikallisia nähty juuri lainkaan, saatikka turisteja, joita ei ollut paljokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla `vanhoista`tutuista, l
   hes neljän vuoden tauon jälkeen. Kanarian saarista mielestäni La Palma on nykyisin rauhallisin, siis vähiten turistien kansoittama/pilaama. Siellä on vain yksi ISO hotellikeskittymä, jonne emme tunteneet minkäänlaista vetoa.

   Poista
 3. Kerran elämässäni olen minäkin Lanzarotella käynyt, Joskus kymmeniä vuosia sitten. En muista tuollaisia piikkikaktuksia nähneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Jardin de Cactus-puistossa on tosiaan kaktuksia kaikkialta maapallolta. En muista, mistä päin nuo piikkipallit alunperin ovat. Googlessa on lisää mielenkiintoisia kuvia puutarhasta.

   Poista