sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kokonaisuus koostuu pienistä yksityiskohdista

Kukista orkideat ovat kiehtoneet minua aina. Nyt kun en toistaiseksi ole kovin pitkiä jaksoja kerrallaan poissa Keuruun kodista, ostin itselleni tämän kaunottaren. Perhosorkidean. Caracasin keskuspuistossa roikkui puiden oksilla monenlaisia kaunottaria. Nyt toivon hartaasti, että saan tämän upeuden kotiutumaan tähän kotiin, vaikkei tämä koti sademetsä olekaan. Kukan mukana tuli oikein hyvät hoito-ohjeet. Tosin opin jotain pientä näistä jo saapasmaan kodissa, jossa sain jopa pari yksilöä kukkimaan uudestaan.

Rakkauteni saapasmaahan olen toivottavasti teille tunnustanut jo monta kertaa. Venetsiaan ihastuin vuosia sitten heti ensi  silmäyksellä. Tämän taideteoksen on tehnyt vuonna 2001 Tiina Storckovius, yksi aikoinaan koulun taidekerhossa minua luovuudellaan ilahduttanut, silloin vielä pieni lettipää. Taulu on öljyvärein maalattu ja lankaompelein elävöitetty.

Taulu odottelee vielä seinälle ripustamista, on odottanut jo kolmisen vuotta, koska minä en ole ollut tyytyväinen seinään maalaamaani väriin, enkä varsinkaan siihen, että väriä osui myös kattoon!! Täytyy pitää maalaustalkoot, jotta homma menee eteenpäin!

Kuvan oikeassa alareunassa on viimeisin hankintani näissä tekniikkahommissa, joista en yleensä mitään ymmärrä. Nyt olen oppinut kysymään ja pyytämään apua. Ei, älykännyä en hankkinut - vielä, vaan tuon langattoman wifi-yhteysmollukan. On muuten tehokas kapine.

Seuraavassa postauksessa ...

4 kommenttia:

 1. Ihana taideteos!Ja hyvänmielen posti tämä postisi.Lämmin ajatus kevään odotukseen sinulle Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla sinusta, Maria! Tykkään tuosta taulusta monestakin eri syystä. Kevät tosiaan on tulossa. Ihanaa.

   Poista
 2. Minäkin muistan ne orkideat Caracasissa ja orkideoiden myyjät. Hieno taulu sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskuspuiston antia katselen joskus valokuvistani. Kaikki puiston kasvit ja eläimet! Tykkään tuosta taulusta. Siinä on ikuistettu Grande canalen varrella oleva yksi Venetsian kauneimmista taloista, Ca'd'Oro - kultainen talo.

   Poista