torstai 20. kesäkuuta 2013

Tulkoon aurinkoinen juhannus

Hyvää juhannusta kaikille! Tämä kuva on otettu jo toista viikkoa sitten, jolloin juhannusruusupensaat olivat komeimmillaan. Siis varhaisjuhannusruusut!


Olen ollut 'synnytyksessä' mukana: Riittalan kanalaan kuoriutui kuusi pikkuista piipertäjää. Käykääpä kurkistamassa itse kätilön blogista lisää.

Ylpeänä esittelen toisen tiluksistani: vasemmalta oikealle: ruiskukkaa, silkkikukkaa, auringonkukkaa ja harsokukkaa; ruiskukan jatkeena malvaa; takana sipuleita ja kahdeksan perunaa! Ruiskukkaryppäitä olen jo siirtänyt isommalle tilukselleni. Täytynee vielä roudata sinne myös silkkikukka- ja harsokukkatuppaita, minä kun innostuin kylvämään siemeniä hieman tiheänlaiseen. Huomaatte kait, että olen tuhonnut kaikki vesiheinät yms rikkikset. Tänään on taas taivaan vesihanat olleet auki. Huomiseksi luvassa keltaista mollukkaa. Toivottavasti.

Parvekkeen tilannekatsaus:
- saapasmaasta tuomani verenpisara pukkaa upeaa kukkaa
- herne on alkanut kukkia
- torilta ostamani PENSASkrassi onkin ilmeisesti KÖYNNÖSkrassi, tai sitten pensas haluaa kiipeillä ja kietoutua kaiken mahdollisen ympärille. Aamulla vapautin sateenvarjoni yhden lehden kuristuksesta oikeaan käyttöönsä.
- torilta heti saapasmaasta tultuani ostamani pensastomaatti pukkaa tomaatteja niin paljon (jo yli 100), että oksat alkoivat repeillä, joten minun täytyi kehitellä katosta roikkuva viritelmä ja sitoa oksia kaikenlaisilla tukilangoilla. Lisäksi poistin lehtiä ja kaikki uudet kukkatertut. Kaikella sentään rajansa. Tomaatit kaipaavat nyt aurinkoa - nekin!

Nyt lähden vielä Tipulaan viemään pikkuisille kaurahiutaleita.

10 kommenttia:

 1. Tipulaan oli ilmestynytkin tuliaisa! Kiitos kummitädille! Kunhan pienten jalat vahvistuvat, niin kauraryynit saavat kyytiä. Mutta siihen on jokunen päivä aikaa ja sillä välin tipuset saavat ihastella kaunista, äidin saamaa kukkasta: Kiitos siitäkin! Leppoisaa juhannusta kanalasta ja sen emännältä ja isännältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää juhannusta Tipulaan ja kaikille tipujen hoitajille.

   Poista
 2. Ihanaa juhannusta sinulle Lissu ja kiitos niin mukavia kuulumisia sinulla taas täällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa juhannusta sinnekin, Maria! Tiput ovat ihania ja minulla on multaa kynsien alla koko kesän.

   Poista
 3. Suloisia tipuvauvoja:)
  Ja oikein hyvää juhannusta Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mendelin laki tuolla Tipulassa: kaikki suloisuudet eri värisiä! Mukavaa juhannusta sinullekin, Jael ja kohtahan sinä lentelet Suomeen.

   Poista
 4. Hyvää juhannusta. Juhlijan meidänkin puolesta, sillä emme täällä osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista juhannusta sinnekin! Minä olen sunnitellut kuvausreissua tälle päivälle, valoa ainakin riittää tänä vuoden pisimpänä päivänä.

   Poista
 5. Onpas sinulla oikea puutarha sekä parvekkeella että maalla.
  Eipä tosiaankaan näy rikkaruohoja.
  Onko nuo verepisaran kukat sinertäviä vai onko näköharha ? Sinulta saamani verenpisara on nupuilla, josko kohta näkisin sen kukat, muistaakseni sen pitäisi olla vaaleanpunainen.
  Hyvää juhannusta.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti kaikista puutarhapuuhista ja sen seurauksena kynnen aluset ovat aina multaiset. Tuon verenpisaran kukat ovat jänniä: alkuun sisuslehdet ovat lilan värisiä ja sitten pikku hiljaa muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Nätti kukka kuin mikä. Oikein hyvää juhannusta sinnekin.

   Poista