lauantai 9. kesäkuuta 2012

Arrivederci

Viimeinen aamu vuoristomajalla. Kello noin kuusi. Tsiljoonat pääskyset lentävät sinne sun tänne keihästääkseen poikasilleen lentäviä öttiäisiä tuonne vastapäisten kattojen räystäiden alle. Lentävät niin nopeaan, ettei kamera ehtinyt niitä ikuistaa.

Muutama kuva viimeisen viikon varrelta. Ylin Tiber-joen usvaa sateen jälkeisenä aamuna. (Satoi muuten oikein herneen kokoisia rakeitakin!) Trumpettikukat alkoivat juuri kukkia. Kolmantena näkymä matkalta aamucappuccinolle ja alimpana kylän sekatavarakauppa 'paketissa'. Ihan kuin Christon ja Jeanne-Clauden paketoimana. Paketti on nyt ollut kasassa jo pari viikkoa, mutta muutapa ei sitten sillä rintamalla tapahtunutkaan.

Viimeisenä iltana sain omalta parvekkeltani katsella kylän ala-asteen loppuriehajaisia. Ensin oli tanssiesityksiä ja sitten koulun olympialaiset. Katsojia oli sekä kentän reunoilla että aidan takana. Myös vanhemmille oli omat kisansa, mutta koska ilta alkoi jo tummua, en saanut hyviä kuvia. Lopuksi aikuiset nauttivat pientä naposteltavaa ja janojuomaa lasten riehuessa ympäri kenttää.

Riehan aikana minä istuin parvekkeellani varpaat koivunlehtihauteessa ja nautin maitoa ja juuri uunista ottamaani pullaa! Saapasmaalaista ja suomalaista illaanviettoa!

Nyt olen kotona Keuruulla. Matkalaukut purettu (jestas että painoivat!!!) ja sauna varattu klo viideksi. Sitten voin puhtaana nauttia Kanadan menoa. Arvaatte varmaan mitä!

15 kommenttia:

 1. Tervetuloa Suomen enemmän tai vähemmän viileään suveen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Tiedätkös mitä, minä tykkään enemmän tämmöisestä ilmasta kuin julmetusta paahteesta. Pysyy pirteämpänäkin.

   Poista
 2. Mukavaa kesää Suomessa! Minulla on Suomen-matkaan aikaa vielä kuukausi ja risat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Toivottavasti ehdit piipahtaa Keuruullakin.

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin. Harmi kyllä hyttysetkin ovat saapuneet sakeana laumana; ainakin meille.
  Ulkona olisi niin mukava puuhastella , mutta herhiläislauma on heti kimpussa.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siskoseni! Eilen illalla yksi hyttynen pujahti samaan autoon kanssani, mutta ei elänyt kauan se! Onneksi tämä pikku koti on niin korkealla, ettei hyttysten siivet tänne asti kanna. Eikä nämä pistiäiset minua allergiseksi saa. Onneksi.

   Poista
 4. Toivottavasti pakkasit lämpöä ja aurinkoa mukaan, että saadan mekin kesäfiiliksen..:)

  Mukavaa, kun olet kotona...vai kummassa olet kotona...molemmissa luulen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään enemmän Suomen raikkaasta suvesta kuin saapasmaan paahteesta. Koti aina Suomessa, saapasmaan koti on ns lomakoti.

   Poista
 5. Kuulen pääskyjen äänen,
  samoin kuin nuo lapset varjon laidalla.
  Onko vuoristomaja nyt tyhjillään?
  Täällä taas haikailen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoristomajan aamulla ulkona kuuluu paitsi pääskysten elämää. myös satakieliä mustarastaita, peippoja ja vaikka mitä. Käet kukkuvat ihan villisti. Villejä ovat myös saapasmaan lapset! Jälkikasvu/tukihenkilö hoitaa majan talkkarin hommia. Onhan maja itse asiassa hänen omansa. Haikaile vain. Kyllä majassa voi tututkin asustella.

   Poista
 6. Meillä kuumenee kuumenemistaan. Minustakaan Suomen viileä kesä ei kuulosta yhtään pahalle. Yritän kuitenkin olla napisematta. Eikä tässä hätää jos ei tarvitse kovin hellan edessä kyykkiä. Ja jos raaskii yöllä napsauttaa ilmastoinnin päälle levollisempia yöunia takaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen viileys on noussut minunkin kohdallani arvoonsa! Nytkin sataa ripsottelee, eikä mittari ole noussut yli 20, mutta että minä nautin. Yöllä uni maistuu, kun ei hikoilluta.

   Poista
 7. No heti lämpeni kun tuli koti suomeen. Ei haittaisi vaikka tulisi vielä miita,a aste lisää . Viime vuonna näihin aikoihin oli 20 astetta enemmän. On kurjaa että vielä kesäkuussakin täytyy pitää lapasia ja kaulahuivia. Villasia.

  VastaaPoista
 8. Siis niinku muutama oli tarkoitus kirjoittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo vähän ihmettelinkin tuota miita,aa... muta ne kirotusvireet ovat kovin tutuja tälläkin päin... Kuten tuossa yllä Minelle vastasin, minulle Suomen kesä sopii paremmin kuin saapasmaan huh-huh-helle!

   Poista