tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kässää

Lauantaina junailin Jyväskylän Kädentaitomessuille. Mitäkö uutta? Vain tämmöiset koivuiset apulaiset, puikot ja koukut. Mutta eipä ollut sitä kokoa, jota olisin nyt tarvinnut. Ei ollut kokoa myöskään bambuna, joten koneessa ei sitten tällä kerralla virkkailla härpäkkeitä.

Muutenpa nämä(kin) messut olivat erilaisten tunikoitten myyntimessut. Taidan jättää ensi vuonna väliin koko tapahtuman.

Katsastin hallin toisessa päässä olevat antiikkimessut. Vähän oli tarjontaa. Tämmöiset pikku riikkiset Pioni-lasit minulta vielä puuttuu. Ja jäi puuttumaankin.

Tätä kasaa tongin vähän aikaa. Virkattuja pitsiliinoja eurolla. Sitten muistin omat varastoni ja sen, että ensi viikon perjantaina pääsen taas penkomaan vuoristomajan maisemiin. Huippuhintakin yhdeltä pöydältä löytyi: vanha lakana, jossa oli virkattu pitsi, maksoi 150 euroa. SATAVIIKYMMENTÄ euroa. No, ainahan voi pyytää. Pöljä maksaa.

Eilen näin ensimmäisen västäräkin ja viime viikolla muutama peippo ilmoitti tomerasti omia reviireitään. Tällä hetkellä sataa lunta-räntää taivaan täydeltä. Muista yhden toukokuun 25. päivän, jolloin kahlasin vastaavassa säässä kouluun ja takaisin! Silti sinäkin vuonna tuli kesä.


Takkimytty on nyt tässä vaiheessa. Puuvilla-soijalanka on semmoinen lörpähdys. Täytyy kovasti pähkäillä kaitaleitten silmukoitten kanssa.

Malli kun on villalangasta, jolle minä olen allergisen allerginen. Nyt on enää kiinnityspuolen miettiminen.

Olen allerginen myös niille pistäville öttiäisille, jotka parhaillaan hiovat pistimiään  vuoristomajalla. Auts! Olen aloittanut kyllä jo antihistamiinikuurin. Mutta että se nukuttaa. Eilenkin otin kahdet pitkät päiväunet ja silti rojahdin petiin jo klo 21.00.

Ps. Huomenna on Blogistaniassa neulegraffitteja! Tv 2 klo 19.30.

21 kommenttia:

 1. Saako lentsikkaan ottaa bambuiset puikot mukaan? Olen usein ajatellut, että pitkällä lennolla voisi kutoa ajanvietteeksi.

  VastaaPoista
 2. Allu: Saapi ottaa, bambuiset tai nuo koivuset. Siis puusta tehdyt. Minun täytyy tällä erää ottaa bambupuikot ja kutoa sukkaa.

  VastaaPoista
 3. Sama vaiva, vaikka kuinka olisivat väsyttämättömiä uudenaikaisia antihistamiineja, niin olen kuin nukkuneen rukous koko päivän. Yritän ottaa yötä vasten, jos mahdollista.

  Ennen pääsiäistä näin kaupassa Italiasta tuotuja tillipuntteja! Siis jossain päin Italiaa kasvatetaan sittenkin tilliä.
  helena

  VastaaPoista
 4. Helena: Nousin just päivän eka unilta. Tunnin olin taas ihan letkuna petissä. Täytyypä minunkin ottaa tuo tabletti vasta illalla. Kiitos vaan neuvosta. Tillihän on alkujaan Välimeren seuduilta, mutta en Sabiinassa sitä ole tavannut - vielä. Sen sijaan ruusukaali ja pinaatti tuolla kaupan hyllyissä on Italiasta ja hyviä ovatkin.

  VastaaPoista
 5. Kovin hykerryttävä huomio tuo tunikamessut. Nuo katselemasi puikot on kyllä ihania käytössä, harmi ettet löytänyt sopivaa kokoa. Hui kamala tuota kertomaasi lakanan hintaa, vaikka ei nuo lasitkaan edullisia olleet.

  VastaaPoista
 6. Merruli: Tunikamessutpa hyvinniin... rekeittäin saman suuntaisia luomuksia. Ja kun olivat 'itse tehtyjä', hinnatkin olivat design -luokkaa. Olet ssiis saanut hyviä kokemuksia noista puikoista. Hienoa. Lakanan hinta oli - hintava. Tietenkin jos laskee pitsin virkkaamiseen kuluneet tunnut, hinta on ihan paikallaan. Se ostaa, joka arvostaa ja hennoo rahaa moiseen satsata. Minä olen oppinut katsomaan tarkkaan ENSIN hintalappua. Noita Pioni -astioita katsellessa ymmärsin omistavani kotona aikamoisen kasan arvotavaraa, josta en luovu. Jää jotain sitten perinnöksikin. Tuommoisia pikkulaseja en tartte, siksi jäivät hyllyyn.

  VastaaPoista
 7. Aika tyyris lakana. Täällä alkoi taas sataa lunta, ei pysty katsomaan ulos!

  VastaaPoista
 8. Tunikamessut,hih! Euron pitsiliinat kuulostavat kyllä hurjan halvoilta! Ja tuo kutomasi neule on kyllä sitten nätti! Ja toivottavasti se antihistamiinikuuri auttaa.Tapoin eilen vuoden ensimmäisen hyttyseni...

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Arvokkaan tyyris! Märkää lunta tuli täällä melkein koko päivän. Jospas se vie nuo vanhat ruman likaiset lumikasat poia.

  Yaelian: Tunikamessutpa ne! Pitsiliinat olivat hyvin kauniita, mutta kun niitä on entuudestaankin jo ehkä liikaa. Neule on lisäksi mielyttävän tuntouinen iholla. Huis pois kaikki ihottavat pistävät öttiäiset!

  VastaaPoista
 10. Hirveä hinta vanhasta lakanasta, vaikka kuinka olisi pitsit reunassa, huh!

  Toivottavasti ilmat lämpenevät ennen kuin tulet italiaan, nyt on kylmä kuin talvella, melkein saa laittaa lämmityksenkin päälle.

  VastaaPoista
 11. Ja minua kun niin harmitti, kun en päässyt messuille.
  Vai on Pionit noi kallita. Myin juuri kirpparilla pari maitolasin kokoista 1€/kpl ja ihmettelin kun menivät heti =) Ehkä olisi kannattanut pyytä vähän enemmän :)

  VastaaPoista
 12. Suvi: Jospas jollakin on hinku saada juuri SE lakana! Olen saanut viestiä, että siellä on kylmähköä. Suomen tuttavat alkavat jo ymmärtää, miksi tulen talveksi tänne, lämpimien seinien sisälle. Täytyy siellä laittaa ensin takkaan tuli, että enin kosteus haihtuu.

  Sude: Olihan siellä messuilla lankojakin, mutta kun olen ne tänä talvena itseltäni kieltänyt, niin näin vain tunikoita, tunikoita ja tunikoita. Möit Pioneja eurolla! Kuulehan kun maitolasin kokoiset maksaa jo kohta pari kymppia. Niitä tosin ei ollut yhtään myynnissä. Sen sijaan ruokalautanen oli 22 e/kpl ja keskikokoinen kulho 64 e.

  VastaaPoista
 13. vai että oli huonot messut, tuo pitsikasa näyttää kuitenkin kivalle.

  Kohtahan alkaa taas koivunsiitepölykausi ja sitten vedetään taas allergialääkettä. Ite syön aeriusta joka ainakin alkuun pitää ottaa aamulla, koska illalla otettuna se valvottaa. kannattaa ehkä vaihtaa merkkiä jos kovasti väsyttää

  VastaaPoista
 14. Soilukka: No, jos tykkää tunikoista, niin sitten... Pitsikasa OLI mielenkiintoinen. Minulla on saapasmaan apteekkarin määräämää lääkettä. Siellähän apteekkari tietää (melkein) yhtä paljon kuin yleislääkäri, joten noilla lääkkeillä mennään. Saapasmaassa on ollut nyt niin kylmää, ettei lentävät öttiöiset ole vielä kiusana, mutta kunhan haistavat minun hipiäni odorin, heräävät kyllä pistelemään.

  VastaaPoista
 15. Ah, siitepölyallergikkona väsymys on tuttu juttu, se tulee niin allergian oireena kuin lääkkeistäkin. Testaamistani antihistamiineista vähiten väsyttää Ratiofarmin Loratadin. Oletko kokeillut?

  VastaaPoista
 16. Soja: Enpäs ole kokeillut. Täytyypäs kysellä. Tämä oma allergiani on vasta kahden vuoden tuttavuus, mutta ällöttävä.

  VastaaPoista
 17. Minun teki myös mieli käydä messuilla.
  En kuitenkan tainnut jäädä paitsi mistään tärkeästä ?
  -seija-

  VastaaPoista
 18. Minäkin ostin Vaasasta juuri noita puikkoja. Miesmyyjä kehui hyväksi LYHYITä sukkapuikkoja, en ole vaan vielä oikein ehtinyt kokeilemaan...

  VastaaPoista
 19. Seija-systeri: Ne taitaa olla makuasioita nämä messut! Pitäis joskus lähteä hieman kauemmas JKL:stä, koska näyttää olevan samoja ihmisiä tarjoamassa tuotteitaan.

  Kaisu-serkkusein: Tänään Keuruun lankakauppias kehui just noita sukkapuikkoja. Kuulemma käyttää niitä mieluummin kuin bambuja tai ns tavallisia.

  VastaaPoista
 20. On jäänyt jo monet messut väliin, kun ovat niin kaukana. No, eipä sillä väliä.Vissiin jostain messuilta tuli hankittua ensimmäiset bambupuikot ja virkkuukoukku, mutta pahus vaan, en ole oppinut tykkäämään niistä. Makuja on monta.
  Ilmoja pitelee tosiaan. Tupapäivää oolen pidellyt, kun sataa lunta ja vettä, vaan siitäkös hanget tykkää.

  VastaaPoista
 21. Aimarii: Messuja on niin monenlaisia! Ja vanha viisaus pitànee paikkansa: yhdet pitàà àidistà, yhdet tyttàrestà. Vielàkòs pitelet tupaa?

  VastaaPoista