torstai 2. helmikuuta 2012

Pitää pakkasia

Pakkasmestarin jälkiä parvekkeen laseissa. Kylmää on! Aamulla mittari näytti parvekkeella -28 astetta. Koillismaalla kuulemma lähelle -40. Muistan vuoden 1999, jolloin näihin aikoihin Lapissa oli yli -50. Keuruulla oli silloin yli -40 astetta, mutta kukaan ei ollut pois koulusta pakkasen vuoksi!

Pakkanen auttaa myös pakastimen inventoinnissa. Pakasteet parvekkeelle. Mitäs sorttia vielä on runsaasti? Päivän ruoka valittu: kantarellikastike. Sipulia, kantarelleja, kermaa, tillipippurituorejuustoa, paljon tilliä ja tarvittaessa vettä. Kantarellit vaativat parinkymmenen minuutin haudutuksen. Maun tarkistus ja aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Puolen vuoden kuluttua on tämä hamsteri taas varastojaan täydentämässä. Enää puoli vuotta!

Jäädytin piirakkavuoassa talon ulko-oven eteen jääkoristeen. Edellisessä postauksessa annoin puutteellisen linkin tuonne Koillismaalle, jossa hän on mestarillisesti kuvannut talvimaisemia. Koska en minäkään osaa linkittää hänen youtubissa olevaa videoesitystään, tässä pientä naputteluvinkkiä
https://picasaweb.google.com/airiihi/KuvavideoPakkaspaivaSyotteella290112#slideshow/5703040507019478674
Kannattaa naputella.

Toinen ihanuus tuli youtubiin 30.01.2012. Tempaus Haaviston tueksi Helsingin rautatieasemalla. Se on tuon päivän kohdalla myös Allun blogissa. Itse en sitä osaa tähän linkittää. Suomessa on nyt upea 'luovuuden aalto', kiitos vaan Pekka Haaviston kannattajat! Toisaalta nämä vaalit ovat paljastaneet aivan ihmeellisiä asioita: päivänä muutama kaupan kassajonossa juttelimme tuttavaperheen kanssa iltapäivälehtien lööppien annista. Silloin tuttavani (nainen) loihe lausumaan jotain tähän suuntaan: 'Valitaan vain Haavisto presidentiksi ja lähetetään hänet puolisonsa kanssa vierailulle Afrikkaan, sillä siellä homot tuomitaan 20 vuoden vankeuteen!' Jäin monttu auki, ja ilmeisesti tuttavani huomasivat reaktioni, sillä he häipyivät alta aikayksikön.

Kävipä näissä vaaleissa miten tahansa, saamme joka tapauksessa fiksun presidentin. Ja ennen kaikkea Suomessa on alettu tosissaan miettiä, mitä sana SUVAITSEVUUS merkitsee. Itse kullekin. Toivottavasti. Olen miettinyt kahta sanaa: raha - rauha. Vain yhden kirjaimen ero ulkoisesti, mutta merkityksellisesti hyvin suuri ero. Kunpa voisi valita kaksi presidenttiä. Tulisi molemmille sanoille hommia!

Joulun alla ostamani amaryllis intoutui pukkaamaan vielä yhden kukkavarren. Ihan ensi sunnuntain kunniaksi.

13 kommenttia:

 1. seems like you are having cold day too as we are freezing last few days here too.
  your photo with ice&leaf(?)looks very nice.

  VastaaPoista
 2. No nyt tuli vesi kielelle melkein tunnen tuoksun tänne asti. :)

  Samoilla linjoilla olen kanssasi, kaksi fiksua ehdokasta.

  Jääkoriste on upea, pitäisköhän kokeilla...

  VastaaPoista
 3. Coco: Last night was the coldest of this winter. I don't know, if you use Fahrenheit or Celsius degrees like us here in Finland, but I cab tell you it has been COLD! In that hanging thing there are some twigs of a birch tree, that I put in water and then outside to freeze.

  Minna: Tein niin ison satsin, että sitä riitti kolmeen ruokakertaan. Ja namskista oli. Niinistökin tuntuu iän myötä pehmenneen, silti äänestin Haavistoa. Jääkoriste on hyvin helppo koriste. Ja täysin ilmainen.

  Irmastiina: Kiitos. Kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Huh huh,onpa teillä kylmää! En lainkaan kaipaa tuollaisia pakkasia.Mutta parveke on tosi hyvä juttu talvipakkasilla;sellainen toimi hyvin varapakastimena Helsingissä kun oli pakkasta;D Saavatko pakkaset sinut kaipaamaan vuoristokylää?Oletko sinne menossa taas jossain vaiheessa?
  hienoa on ollut seurata vaaleja ja minäkin äänestin samaa ehdokasta kuin sinä;D

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköistä, voihan nam.
  Tuo kylmyys ei kauheasti innosta mutta silti se kun tämä kosteanviileänkylmä. terveisin umpijäätynyt nuhanenä, joka ei lämmennyt edes tänään aurinkoisena päivänä.

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Tassuttelin tnään(kin) tuonne kylälle, eikä se ihan liian extremeä ollut. Pukeutumiskysymys. En kaipaa vuoristomajan kylmän kosteisiin seiniin! Vasta kun siellä tarkenee sisälläkin, voisin harkita. Jos siellä ei vaan olisi niitä pisteliäitä öttiäisiä! Tänään on viimeinen yhteinen vaalitentti!

  Pikkujutut: Herkullista oli. Talvi täällä - vaikka kylmäkin - on paljon helpompi kestää kuin siellä ison lammikon rannoilla. Tsemppiä vaan sinne.

  VastaaPoista
 7. Voi miten toivon että sunnuntaina saisimme kokea jotain aivan uskomattoman hienoa...
  Kanttarelleja nam-voisin tulla kylään sinne...
  halit

  VastaaPoista
 8. Maria: Ihmeitä tapahtuu aina! Ilmoita pari tuntia ennen kuin tulet, että voin ottaa kantarelleja sulamaan!!!

  VastaaPoista
 9. Olisipa tuttavasi sanonut tuon minun kuullen niin olisin pälpättänyt hänet suohon! :D Olen kahdesti käynyt jakamassa kadulla Haaviston vaalilappusia, siinä harjaantui vastaamaan jos jonkinmoiseen kysymykseen. Onneksi hervantalaiset oli yllättävän fiksua ja keskustelevaa väkeä, vähän pelkäsin nimittään aluksi saanko turpaani jos uskallan kysyä kiinnostaako Haavisto. :)

  VastaaPoista
 10. Sea: Olin niin ällikällä lyöty, etten kyennyt sanaakaan sanomaan. varsinkin kun olin pitänyt pariskuntaa jopa ystävinäni. HUOM aikamuoto 'olin pitänyt'! Keuruulla en ole nähnyt/kuullut yhdenkään vihreän tekevän yhtikäs mitään julkista, enkä tunne siitä puolueesta täällä ketään. Kahden-kolmenkeskeisiä keskusteluja olen käynyt ja olemmepa saaneet yhden muuttamaan aika jyrkkää mielipidetään. Tamperelaiset ovat varmaan jo tottuneet siihen, että maailmassa on muitakin kuin ne paljasjalkaiset. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 11. Kuinkas minä olin unohtanut tuon piirakkavuokajääkoristeen teon! Sain kaunista koristeestasi innostuksen. Kiitos!
  Pakasteeni rupeaa olemaan vähissä, sienet ja marjat varsinkin. On se vaan hyvää tämä sienisoosi.
  Oi kiitos, huomasit, että kerroit linkillä minun pakkas-tykky-lumikuvistasi.
  Ääneni kävin antamassa, mutta, mutta..no olkoon sanomatta. Pelkään pahoin, että pohjoisen alueet jää edelleen poikapuolen asemaan.

  VastaaPoista
 12. Mä en edes ole vihreä, eikä ollut kaverikaan jonka kanssa jaoimme toisena päivänä. Yllättävän paljon ei niin poliittisesti aktiivisia aktivoitui Haaviston takia. :)

  VastaaPoista