tiistai 27. joulukuuta 2011

Jouluaattoona 2011

Jouluaattona puolen päivän aikaan MELKEIN näkyi outo valoilmiö taivaalla.Aurinko!  Mutta vain melkein. Kahden täällä oloviikon aikana lähes joka päivä on satanut vettä. Vielä aattona lunta näkyi pieninä kasoina siellä täällä, mutta nyt kahden edellisen päivän sateet ovat vieneet viimeisetkin rippeet. Keurusselkä on kaunis sulanakin, mutta ei ihan jouluinen. Katsoin blogistani vuoden takaista joulukuvaa: lunta runsaasti ja pakkasta -30! Kummalliset säät. Eilinen myrsky huojutti täälläkin pihan puita rajusti, mutta mitään vahinkoja ei tässä lähistöllä ole sattunut. Radiosta annettiin eilen ja annetaan yhä monenlaisia varoituksia ulkona liikkumiselle. Sähköt ovat edelleen poikki yhä yli 100 000:ssa taloudessa, puhelinlinjoja on yhä poikki, sähköjunaliikennettä hoidetaan paikoin linha-autoilla jne.

Isäni haudalla käydessäni poikkesin katsomaan, olisiko metsässä suppilovahveroita. Ei ollut. Paluumatkalla ihmettelin lumetonta maailmaa.

Onneksi sisällä saattoi luoda tunnelmaa.

Himmeli aattona, eilen vielä lisäilin pieniä (3-senttisistä paloista) osia. Himmelin liikkeen katseleminen on meditaatiota.

Tänä jouluna joulukuusen oksat leikkivät joulukuusta. Oksistossa oli koristeena myös tämä viime vuonna Budapestistä ostamani seimiasetelma. Unikonkotaan rakennettu, 5-senttinen käsien tekemä taideteos.

11 kommenttia:

 1. Eihän tuo erityisen jouluista ole täälläkään, vaikka maa onkin valkeana. mietin että kerkiääkö tuo meri jäätyä ollenkaan. vähän kiirettä taitaa pitää.

  VastaaPoista
 2. Eipä ole täällä(kään) lunta näkynyt.

  Ihana himmeli.
  Tytär teki meille himmellin ja toi sen tupaantuliaislahjaksi...☺

  VastaaPoista
 3. Ei jouluistaollut täälläkään, melkein pääpaikalla. Meluisa myrsky, vettä ja pimeää.
  Nyt sitten kaunis auringonpaiste.

  Tulen sinulle ensi vuonna himmelioppiin.

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihmeellinen talvi teillä menossa...Ja sadetta taas voisi tulla tännekin suunnalle...Mukavaa loppuvuotta Lissu!

  VastaaPoista
 5. Ooo, KAUNIS himmeli! Ihana!

  VastaaPoista
 6. Soile: Olisipa se erikoista, jos merikään ei jäätyisi, mutta ole ihan rauhassa, kyllä ne pakkasetkin vielä tulevat.

  Irmastiina: Taitaa jäädä lyhyeksi luminen talvi tänä vuonna. Himmeli juhlistaa tilaa kuin tilaa, ja erittäin hieno tuliaislahja.

  Pikkujutut: Erikoisia sääaikoja eletään. Just nyt tuulee vielä navakammin kuin eilen! Himmeli on helppo oppia, vain nuo esityöt vaativat aikaa. Tervetuloa vaan!

  Yaelian: Ihmeellinen talvi, toden totta. Toisaalta muistan samanlaisen talven joskus 80-luvulla. Lumi tuli vasta uudenvuodenpäivänä. Nyt voi sekin ennätys rikkoutua, sillä lämmintä on luvattu vielä yli ensi viikonvaihteen. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinnekin!

  Riitta: Eikös olekin. Olen itsekin oikein tyytyväinen.

  VastaaPoista
 7. Mä haluan myös tehdä himmelin...kaunis!
  Ja tuo unikonkota seimi on suloinen.Myrsky jatkuu täälläkin-lumi joulujen jälkeen tuli tuuli joulu.Toivottavasti rauhoittuisi pian ja vahingot jäisivät loppujen lopuksi pieniksi,Hyvää vuoden viimeistä viikkoa sinulle.
  ps kerran antamasi huoli luuta on edelleen käyttökuntoinen:)kiitos♥

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo unikonkotaan tehty jouluasetelma.
  Meillä on täällä ollut erittäin jouluista, kun on sähkökatkojen takia tullut polteltua tosi paljon kynttilöitä. Koirakin käytettiin iltapisuilla kynttilälyhtyjen kanssa. Kissojen takia vaan on saanut olla erityisen varuillaan, ettei pala koko kämppä :)

  VastaaPoista
 9. Maria: Himmelin teko on helppoa, vaikeaa on vain löytää olkia, kun nykyisin vilja puidaan suoraan pellolla, joten oljista tulee hakkelusta. Tykkään tuosta unikkoseimestä minäkin. Eilen illalla olikin sitten oikein myräkän myräkkä. Parvekkeen lasi-ikkunat vain helisivät. Onneksi ei vahinkoja tullut. Hyvää ja lähes huoletonta loppuvuotta. ne pienet huolet voit karkoittaa sillä luudalla. Haleja!

  Sude: Eikös olekin hellyttävä seimi. Vai meni teillä sähköt. Täällä vain kerran räpsähti! Ihmeellinen jouluajan sää.

  VastaaPoista
 10. I really like the wheat straw mobile (is that what you would call it?) you made. It looks like a lot of work from start to finish!
  Patti

  VastaaPoista
 11. Patti: Yes, it is called a straw mobile, but in Finnish it is himmeli, and himmeli comes from the Swedish word himmel, sky. Do you remember that I have a smaller one in Poggio Catino?

  VastaaPoista