perjantai 15. huhtikuuta 2011

Pààsiàinen ovella

Roberton vaimo on kàtevà kàsistààn. Baarissa on mm hànen askartelemansa pààsiàispuu. Tànààn naapurikylàssà kàydessàni monen kaupan ovenpielessà oli erilaisia pààsiàismunilla koristeltuja oksia.
Luostarista olen kertonut jo aikaisemminkin. (Voitte klikata tàmàn postauksen alla olevaa sanaa Armenialaisten luostari, niin voitte lukea luostarista enemmàn.) Tapasimme luostarin talkkarin, Michelen Roberton baarissa, ja hàn làhti ystàvàllisesti taas nàyttàmààn paikkaa.
Luostarin ylimmàltà kattotasanteelta nàkyy Roberton talo (keltainen) tuossa vasemmalla. Kuvassa nàkyy oikein hyvin tien serpentiinit. Auton jarrut on oltava hyvàssà kunnossa Vaikka auto muuten olisikin tuhannen rutussa!
Katolta nàkyy myòs vanha kappeli, jonka on kunnostanut itàvaltalainen proffaperhe. Voiskohan mennà ovelle koputtelemaan? Guten Tag!
Proffan kodista hieman oikealle on sitten vuoristokylà. Majaa ei tàssà kuvassa này. Sen sijaan tuo korkein rakennus on comune (kunnantalo), jonka puutarhassà kàvin pari pàivàà sitten kuvaamassa teille pààsiàiskukkia. Hyvàà palmusunnuntaitaQ

10 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kierroksesta;kauniilla alueella asut.Ja hieno on Roberton pääsiäispuu,samoin kuin hänen majatalonsa tuolla alempana;D

  VastaaPoista
 2. Kaunista. Tuonne proffan kappeliin voisin muuttaa tästä samantien :) Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 3. Paljon kauniita ja kiinnostavia kuvia koko viikon ajan! Tuo parvekekuva maanantailta, sitä voi katsella ihan lämpimikseen ja kuvitella miltä tuoksuu etelän kasvit.
  helena

  VastaaPoista
 4. Meillä oli viime vuonna hauskaa kun lehdessä haastateltiin Valon luokkalaisia ja kysyttiin mitä pääsiäisestä tulee mieleen - munien ja muun joukossa Valon "Pääsiäispuu!" herätti hilpeyttä ja osin kummastustakin :P

  Täytyypä katsella tarkemmin luostarijuttuja!
  Hyvää Lasaruksen lauantaita ja Palmusunnuntaita sinne etelään!

  VastaaPoista
 5. Kuule toi olisi kamala faux pas, jos sanoisit sille itävaltalaiselle proffalle vain "guten Tag". Pitää ehdottomasti sanoa "Guten Tag, Herr Professor Doktor XYZ", tittelit on Itävallassa kamalan tärkeitä. :-))

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Roberto perheineen on todella esimerkki saapasmaalaisesta yritteliàisyydestà. Kerronpa teiltà kaikilta kommentoijilta heille terveisià.

  Kirjailijatar: Voisin minàkin sinne muuttaa alta aika yksikòn. Maisemat olisivat huikaisevat ja historiaa ihan kotitarpeiksi.

  Helena: Kiitos vaan kehuista. Muuten, tulppaanipuu kukkii jo! Laitan kuvan seuraavaan postaukseen.

  Maahiska: Pààsiàispuu - joulukuusi - juhannuskoivu. Teràvà nuori mies siellà. Oikeastaan sinun pitàisi pàstàù ihan livenà tuota luostaria tutkimaan. Samoja toivotuksia sinne pohjoiseen!

  Allu: Voi kauhistuksen kanahàkki. Tulisipa emà moka! Tuon Herr Doktor osan jàlkeen pitàisi kait sanoa XYZ, sillà hànen nimeànsà en tiedà - vielà. Kyllà saapasmaassakin ollaan aika hanakoita noiden titteleiden perààn. Toisaalta en ole kenellekààn tààllà vuoristokylàssà ilmaissut, ettà minuakin voisivat kutsua dottoressaksi! Mulle se ei niin tàrkeàà ole. Signora riittàà ihan hyvin.

  VastaaPoista
 7. Kiehtovaa. Hyvää palmusunnuntaita! Meillä oli täällä vielä muutama vuosi sitten sellainen virpomisvitsatehdas, että ei voinut unohtaa ostaa virpojille yllätyksiä. Nyt pitää jo muiden muistuttaa, että se on palmusunnuntai tulossa.

  VastaaPoista
 8. Pikkusisko: Saapasmaalaiset menee kirkkoihin oliivinoksien kanssa. Papin siunauksen jàlkeen niità sitten voi viedà kotiin ja/tai antaa sukulaisille/ystàville jne. Se on heidàn 'virpomistaan'.

  VastaaPoista
 9. Kauniita ja paljonkertovia kuvia; taas kerran. Kiitos.
  Hyvää Pääsiäistä.
  Paketti lähtee postiin maananataina.
  -seija-

  VastaaPoista
 10. Seija-systeri: Kiitti vaan paljon. Tiedàn sinun nauttivan kuvista. Hyvàà pààsiàisviikkoa sinnekin. Ja kiitos vaan ihmesienistà. Teen niistà sitten postauksen, kun tulevat.

  VastaaPoista