lauantai 30. huhtikuuta 2011

On...

... aika kohta arpoa tàmà liina, joka esittàytyi jo edellisessà postauksessa. Vielà n 200 vierailua, ja sitten stop. Mukana on jo monta liinan hamuajaa, mutta vielà ehditte. Siis 55 555 ja stop...
... aika syòdà fave e pecorino (hàrkàpapuja ja lampaanjuustoa)... Saapasmaan vapun piknikille...
... aika valmistaa viimeisistà robinian (valeakaasian) kukkatertuista vaikka makoisa lettutaikinaa (kiitos vihjeestà Ruostevilla)...
... aika sààn muuttua kevààstà kesàksi... sataa... ukkostaa... paistaa...
... aika poimia ensimmàinen freesia omalta parvekkeelta ja toivottaa onnea pikkusiskolle sinne keskelle Suomea huomisen synttàrin johdosta...
... aika istua parvekkeella ja vahtia, ettei òtòkàt hyòkkàà kukkien kimppuun... (ensimmàinen siivekàs kirva ei ehtinyt muuta kuin istahtaa ruusun nuppuun, kun minà ehdin hàtiin...
... aika alkaa ihailla sambucan kukintaa ja valmistaa siità vaikka siman korviketta... tai ostaa vaikka kaupasta kukista tehtyà aniksenmakuista likòòrià...
... aika sulatella eilisià enkun maan hàità...
... aika odotellaa tààllà huomista paavi Johannes Paavali II:n autuaaksijulistaamista...
... aika toivottaa kaikille oikein mukavaa vappua...

9 kommenttia:

 1. Sataa ja sataa täälläkin.Mutta juuri nyt ei haittaa, ollaan koko viikko oltu ulkona ja voi hyvällä syyllä pysyä sisätiloissa ja juhlistaa vappua, jota meillä ei taideta tällä kertaa edes viettää.
  Mutta sinulle oikein ihanaa Vappua1

  VastaaPoista
 2. Mukavaa vappupiknikkiä.Tulin uteliaaksi tuosta kukasta tehdystä lettutaikinasta.Meilläkin pitäisi tänään sataa,on pilvistä ja sellaista ja kosteaa,kuten ennen sadetta.
  Vappua en vietä,mutta olen kohta menossa Haifaan,sanomaan hei tuntemattomalle Amerikan pikkuserkulle,joka on Välimeren risteilyllä. Laiva pysähtyy tänne joten teimme tärskyt.

  VastaaPoista
 3. Hyvää vappua Lissu! Täälläkin aurinko paistaa, mutta ei ole kyllä kovin lämmintä. Pihahommat jäivät vähän pääsiäisenä kesken, joten niitä tällä tiedossa. Pitsiliinan mentävä aukko olisi minulla, joten pidetäänpä peukut pystyssä.

  VastaaPoista
 4. Taidanpa viettää suosiolla vappuaattoa sisätiloissa, taivaalta tuli juuri räntäkuuro/rakeita ja vettä päälle. Perinteinen sää siis.
  Tulppaanipuun alku on noussut parin sentin korkeuteen, ei ole karistanut suojaavaa siementä päältään, sirkkalehdet ovat osittain kiinni siinä, vaikka olen aamuin illoin suihkuttanut varovasti vedellä. Toistaiseksi vain tuo yksi itänyt.
  Ruusupuu/rosettea ei ole tullut kasvikirjoista vastaan (vielä!).

  Hyvää vappua! -juhlivatko paikalliset siellä toukokuun ensimmäistä mitenkään?
  helena

  VastaaPoista
 5. Täällä aika koivujen vihertämisen, ajattelen sua Lissu päivittäin kun seuraan vihreän lisääntymistä! :) Ihanaa vappua sinulle sinne!

  VastaaPoista
 6. Kamiinassa lämmittävät tulet palavat. Aurinko paistelee viileässä päivässä, mutta ei kovin paljon nyt houkuta ulos. Sinun maisemiasi käyn täällä usein kadehtimassa. Minulle sopisi tuo liina oikein hyvin tumman kukkapylvääni päälle olkkariin, joten olen mukana. Hyvää vappua saapasmaahan!

  VastaaPoista
 7. Täällä on kylymä! Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 8. Viime yönä ollut vähän pakkasella; nyt on kuulas ja kylmä aamu.
  Käydään päivällä Varjolassa herkuttelemassa.
  Mukavaa Vappupäivää.
  -seija-
  kommentin "lähetyssana" oli sverie; ei ihan sverige...

  VastaaPoista
 9. Ensiksi kaikille yhteisesti: Kiitos vapputoivotuksista!

  Pikkujutut: Sàà on tosiaankin tàhàn aikaan oikullinen. Tànààn hellettà jo nàin aamutuimaan. Aurinko paistaa ja kàet, pààskyset ja kanat 'laulevat' omia laulujaan.

  Yaelian: Ruostevilla tosiaan suositteli RUNSAASTI robinian kukkia tavalliseen lettutaikinaan. Jos vain lòydàn vielà tàysissà voimissaan olevia kukkaterttuja josatin kaukaa teiden varsilta, kokeilen varmasti. Jànnittàvàà tavata tuntematon amerikan serkku, vai?

  Satu.p: Piha- eikun parveketòissà tààllàkin. Tàytyy koulua krasiin taimet tànààn. Pitsiliinan kokoinen aukko? Hmmmmm....

  Helena: Minua ihan jànnittàà se tulppaanipuun alku. Voi kun onnistuisi! Ruusupuun oksa làhti lentemààn sinne pàin viime tiistaina. Onkohan vielà hengissà? Saapasmaassa juhlitaan kyllà tyònjuhlaa tànààn. Telkkarissa on suuret bileet keskellà pàivàà. Siità ja tuosta paavin juhlasta enemmàn sitten seuraavassa postauksessa.

  Satu: Tààllà on nyt varmaan vuoden vihrein aika. Se on hyvà tausta kaikille kukkiville puille ja pensaille.

  Rva Pioni: Suomessa siis tyypillinen vappusàà! Hui!!! Tààllà hellettà. Vai kaipaa olkkarin kukkapylvàs pitsiliinaa. Hmmm....

  Pikkusisko: Tààllà hellettà jo nyt, klo 9.34 it. aikaa.

  Seija-systeri: Pakkasta! HUIIII!!! Terveisià kaikille Varjolaan herkuttelemaan meneville.

  VastaaPoista