keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pientà pintaremonttia ja vàhàn isompaakin

Kesàllà 2008 pikkuinen kotini sai uuden lattian. Tai siis melkein... Lattian laittaja nimittàin ei ilmaantunut pààttàmààn tyòtààn. Keittiòn puoli jài ilman laminaattia ja kaikki listat odottelivat irtonaisina siellà sun tààllà. Kuukauden verran odottelin. Sitten herpaannuin ja laitoin itse keittiòpuolen valmiiksi. Tai melkein, sillà ei minulla ollut taitoa ihan joka nurkan siistimiseen. Matoilla ja kalusteilla peittelin pahimpia puutteita. Mutta tànà kevàànà mittani oli tàysi. Sain taitan ystàvàn apuun, ja eilen kaksipàivàinen pintaremontti oli finito. Tàydellinen. Kiitos, A. Nyt vain odottelen kesàà, ettà voin muutamia kohtia tuunailla maalisutilla.
Naamani pintaremonttiin olen lòytànyt tàmàn apteekin tuotteen. Nàin pakkaskautena tuntuu, ettà iho oikein hòrppii cremeà. Kesàksi ostan hieman kevyempàà sorttia, mutta samaa merkkià kuiteskin.
***
Eilen tuli matkahuollon (?) kautta tilaamani Hagstròmin kirjat. Ilta sujui rattoisasti kirjojen antia tutkaellessa. Solens mat oli ensin hienoinen pettymys, sillà ei se ollut kirjallinen esitys telkkarin sarjasta. Ei ollut kirjassa mitààn vuoristomajan seutuvista. Kirjassa kàsitellààn ruokamatkana Umbriaa, Toskanaa ja Laziota, mutta Laziota vain Roomasta Terracinaan siis Roomasta etelààn, ei pohjoiseen. Kun tutkin kirjaa tarkemmin, tykàstyin kyllà antiin: ihanteellinen matkaopas saapasmaan ruoan rakastajille. Noille kolmelle alueelle. (Yaelian: Onkohan veljellàsi tuo kirja?)Onneksi Itellan kautta olen saamassa dvdn Sabiinilaisvuorten osuudesta telkkarisarjassa. Kiitos, Helena.
Paketista kuoriutui eilen toinenkin Hagstròmin kirja Fran mormor till Medelhavet. Se on hyvin mielenkiintoinen sekoitus ruotsalaista perusruokaa sekoitettuna vàlimerelliseen antiin. Ja mitkà kuvat! Kiitos suosituksesta, Yaelian.
***
Kolmas remontti menee toivottavasti pintaa syvemmàlle. Kunpa saapasmaan Mr B. vihdoinkin saisi palkansa. Vàlimeren rantamilla eletààn muutenkin jànnittàvià aikoja. Valta sokaisee.

13 kommenttia:

 1. Myöhästynyttä ystävänpäivää teitillekin! Onni on kunnossa oleva koti.Täytyy muistaa nuo kirjat kesällä. Juuri nyt eivät kauniit kuvatkaan lämmittäisi, tuulee ja myrskyää kunnolla.

  VastaaPoista
 2. No hyvä että remontti vihdoinkin saatiin tehtyä loppuun:-)
  Tuo Från Mormor till Medelhavet on tosiaankin ihana kirja,tutkin sitä ahkerasti ystävän luona.Siinä on pari ihanaa piirakkaohjetta,,,,,En tiedä,onko veljelläni tuota Solens Mat-kirjaa,pitää vinkata (tosin hänellä on kirjahyllyt ihan MIELETTÖMÄN täynnä keittokirjoja,entinen keittiömestari kun on)

  VastaaPoista
 3. Pikkujutut: Kuin myòs heitillen! Nyt alkaa olla saapasmaalainen keittiòkirjallisuus olla aika hyvin edustettuna. Reseptià riittàà. Voihan kevàt sità Vàlimeren ilmastoa. Toisaalta tààllà pakkanen paukkuu ja paukkuu!

  Yaelian: Toisaalta - aina on jotain pientà, mità tuunata. Pitàà mielen pirteànà. Mitàhàn piirakkaohjeita tarkoitat? Ajattelin veljeàsi siksi, ettà tuossa Solens mat-kirjassa luetellaan hirmuinen joukko seutujen paikallisia raaka-aineita yms. Teillà siis kauha on geeneissà!

  VastaaPoista
 4. Ihania, kiinnostavia kirjoja. Ja tuo Apo Base on käytössä täälläkin.

  Saapasmaan suhteen olen seurannut mielenkiinnolla sitä, että saivat vihdoin ison B:n oikeuteen. Sillä saralla olisi tosiaan remonttitarvetta! Mulle on muuten tullut ikävä Italiaan, koska en ole Bolognasta lähtömme 2005 jälkeen käynyt maassa ollenkaan. Mies sentään on työmatkaillut siellä. Mutta jospa tässä kevään tai kesän mittaan tulisi tänä vuonna tehtyä reissu "vanhoille kulmille". :)

  VastaaPoista
 5. Me oltaiskin hyvä ystävä-pari. Sinä tekisit ruokaa ja minä söisin ja molemmat oltais tyytyväisiä :) Huhuh, kuinka joku voi tykätä ruoan laittamisesta, syöminenhän onkin sitten ihan eri juttu.
  Mukava työasento nuorella miehellä. Minäkin haluaisin oppia tekemään hommiani kyljellään maaten, ja mieluummin sängyssä, ei kylmällä lattialla :)

  VastaaPoista
 6. Lumiomena: Minulla on hieman yksipuolisia nuo kirjat tàllà kertaa: ruokaa - làhinnà saapasmaalaisia - ja salapoliiseja - nekin saaapasmaahan sijoitettuja! Saapasmaan telkkarissa oli yhtenà iltana toisinajattelijoiden ohjelma, jossa esitettiin toiveruno: Jospa B lòytàisi omaikàisensà naisen ja rakastuisi pohjattomasti, muuttaisi maalle ja jàttàisi politiikan. Runo pààttyi sanoihin: Mutta sehàn on vain unta. Toisaalta Mr B:n kannalta se vaihtoehto olisi varmaan parempi kuin kalterit, jotka hàntà ehkà odottavat. Piipahtakaapa Sabiinilaisvuortenkin kulmilla! Benvenuti!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiinnolla seurailen ylittääkö Afrikan puolen muutosaalto riittävän tehokkaana Välimeren ja päätyykö herra B keittämäänsä soppaan. Melkoinen tyyppi hän tuntuu olevan..

  Kirjapakettien hakeminen postista on aina yhtä mukavaa, miltei ei malttaisi odottaa kotiin saakka.

  Ensimmäisellä remonttityypillä taisi olla aika etelä-eurooppalainen mentaliteetti, kun niin jätti tulematta. Hienoa, että sait rempan valmiiksi.

  VastaaPoista
 8. Sude: Minà tosiaankin tykkààn ruoan laitosta. Kuin myòs toisten kokkausten tuloksista. Ihan liiankin kanssa, mutta useimmat kokithan ovat hieman pyòreità. Siis ruokamainoksia oikeastaan. Eipà tuotakaan lattialistaa muussa asennossa paikoilleen olisi saanutkaan!

  Merruli: Minà toivon vihdoinkin oikeuden voittavan, mutta kun on kyse Mr B:stà, rahalla saa ostaa vaikka mità. Ensimmàinen remonttimies... Hmmm!

  VastaaPoista
 9. Voi mikä postaus!:D Kiitos Lissu!Virkistyin taas lievästi sanoen siipi maassa olotilasta ,kahvikupin ääreen asti.
  Saapasmaan kuulumisia myös seuraten
  maria

  VastaaPoista
 10. Maria: Mukava, ettà piristyit, ja toivottavasti kahvi piristi lisàà... Saapasmaan kuulumisia seuraan tiiviisti.

  VastaaPoista
 11. En muista tarkalleen mikä se piirakka olikaan mutta siinä oli sellainen jännä taikina-ohje.

  VastaaPoista
 12. Kyllä kouhuu niin Mr. B:n takia saapasmaassa, kuin arabimaissa myös. Tulee seurattua. Hirveää, miten valta pistää nuo johtajat suorastaan hirviöiksi.
  Vaikka paljon olis kirveellä töitä kotomaassakin, niin silti koen olevani täällä liki lintukodossa. Vai olenkohan sinisilmäinen kaiken omaneduntavoittelun ja pahuuden suhteen.
  Mutta talvesta tykkään ja nyt olen päässyt eräsuksineni metsäänkin, vaikka lunta on paljon. Luonto se on, mikä piristää minua.

  VastaaPoista
 13. Yaelian: Olisin laittanut sinulle spostissa piirakan ohjeen, jos yhtààn muistaisit, mikà se noista on: pàhkinàpiirakka, jossa on vuohenjuustoa ja punajuurta; Marian lohdutuspiirakka; ricottapiirakka;kesàkurpitsa-parmessanipiirakka;uunikirsikkatomaattipiirakka???

  Aimarii: Minà nostan arabimaiden nuorille hattua, samoin saapasmaan kapinoiville naisille. Mr B saa nyt tuomareikseen kolme NAIStuomaria. Mitenkàhàn hàn suunsa heidàn edessààn laittaa? Vai laittaako vain asianajajat kiemurtelemaan herran vapaaksi? Suomen kàhinàt ovat minimaailmasta. Ihan naurettavia. Suomi on oikea lintukoto - kaikkine vaalirahasotkuineen pàivineen. Minà hyppààn sinun eràsuksiesi kannoille ihailemaan kotimaan luonnon kauneutta.

  VastaaPoista