keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Arvontaan ...

... on aikaa vielà pari pàivàà. Lauantaiaamuna katson edellisen postauksen ja tàmàn postauksen kommentoijat ja arvon kaikkien kesken tiskiràtin, pitsiliinan tai hàrpàkkeet (siis kàmmenselkàlàmmittimet) onnekkaiden toiveiden mukaisesti. Lisàpontta hommaan keksin siità, ettà jos kommentoi sekà tàhàn ettà tuohon edelliseen postaukseen, saa kaksi arpalappua! Ovelaa, vai mità! Yllàolevan kuvan mintut eivàt ole arpaispalkintoja. Tànààn posti kiikutti minulle omenamintulta viisi aarrepussia, jotka làhtevàt kanssani saapasmaahan nautittavaksi. Kiitos, kiitos, grazie.

Saapasmaasta kiiri toive tuliaisista: violetteja lankoja ja tietysti Fazerin suklaata. Marjoja, sienià, puuroriisià, kaurahiutaleita, leivànjuurta jne, jne... Ja tietysti kahvia. Ilman suomalaista kahvia ei minun aamuni ala. Sen jàlkeen voi sitten tassutella alakylàn baariin cappuccinolle.

Saas nàhdà, mistà Vantaan tulli tàllà kertaa on kiinnostunut? Kerran vein kàsitavaroissa (mm) seinàlampun, kumpparit ja kaurahiutaleita kahdessa rasiassa. Làpivalaisun jàlkeen tulliMIES purki laukkuni. Oli kuulemma niin mielenkiintoisesti pakattua tavaraa! Ajatteli varmaan, ettà jos vaikka mummeli ihan terroristi? Minàhàn en ààneen sità sanaa tullissa saa sanoa, muuten matka katkeaa siihen. No auttoi sitten kyllà uudelleen pakkaamisessa, kun ei mitààn vaarallista lòytànyt. HerrasMIES.

***

Tàssà oli vielà yksi kuva, mutta sain sen onnellisesti lentàmààn jonnekin bittitaivaalle. Ostin nàet kirppikseltà kaksi Ikean punaista lasituikkua. Ajattelin pestà ne kunnolla, mutta se oli virhe: hangatessa alkoi tuikun punainen vàri làhteà hilseinà pois! Siis tuikut eivàt olleet làpivàrjàttyjà. Niistàhàn olisi voinut làhteà vàrià vaikka pòydàn pintaan tai liinoihin. Ei hyvà. Roskiin joutivat ne tuikut. Onneksi eivàt olleet kalliita.

18 kommenttia:

 1. Tuo violetti lankakasa näyttää todella herkullisen houkuttelevalta -ihania sävyjä.

  Olen nyt viikon verran harkinnut leipäjuuren aloittamista, kun en sellaista omista, mutta vielä kypsyttelen pelkkää ajatusta.

  VastaaPoista
 2. Oletpas saanut ihania minttuja! Suklaaminttu kuulostaa erittäin houkuttelevalta...
  Ja ihania violetteja lankoja,tosi nättejä!
  Toivottavasti Vantaan tulli on tällä kertaa niin kiireinen,että jättävät sinut rauhaan....

  VastaaPoista
 3. Upea minttukokoelma,mitä aiot niistä tehdä? Ruokaa vai teetä?

  Läpivalaisussa, jotkin normaalit asiat saattavat näyttää aivan oudoilta, etenkin jos on hyvin sekalaista ja normaalista poikkeavaa tavaraa mukana. Joskus kun aloin tulkita läpivalaisukuvaa niin näin unetkin läpivalaistuna, se oli vinkeää ja unikirjoista en löytänyt "selitystä" asialle :D

  VastaaPoista
 4. miten mä nyt en jotenkin tajunnut tätä koko arvontaa. joten yritetäänpä nyt:

  No,muovisäkiltähän se näyttää ja sen sisällä on...ööö...sieniä!! juu niitä siellä on.ihan varmasti

  VastaaPoista
 5. No tulipas postini nopeasti. Huomasitko, että sieltä puuttui lupaamani viherminttu? En löytänyt, vaikka miten etsin. Taisin höhlä unohtaa laittaa sen kuivuriin. No, se viherminttu on se perinteisin minttu, joten sitä saat varmaan sieltäkin ja vieläpä tuoreena ;)
  Toivottavasti tulli ei nappaa sinua tällä kertaa.

  VastaaPoista
 6. Kaikenlaisia minttuja sitä onkin !Suklaaminttu näin suklaan ystävänä tuntuu houkuttelevimmalta.
  Minä otan mukaan aina ulkomaille suomalaista kahvia, jopa Ruotsiinkin. Ja tietysti Fazerin sinistä.
  Meillä on satavuotta vanhaa juurta, josta teemme ruisleipää, vahinko vaan etten voi sitä itse enää syödä, kun alkuvuodesta todettiin keliakia.
  Toivottavasti tälläkin kertaa tullimiehet ovat Herrasmiehiä !
  Reija

  VastaaPoista
 7. Houkuttelevan näköinen minttusatsi. Minä teen itse aina joulukalkkunan seuraksi minttuhyytelöä ja tuosta kasasta tulisikin monta herkullista purkillista, nam, nam.
  Minulla oli kerran vauvan kanssa matkustaessa vähän ylimääräistä, kun tulliMIES vinkkasi tarkastukseen. Nipistin vähän vauvaa pyllystä, että se oikein rupesi parkumaan. TulliMIES vinkkasi äkisti meidät jatkamaan matkaa. Miehiä on niin helppo välillä naruttaa :)

  VastaaPoista
 8. Mikäs se kähäräminttu sitten on? Onko sama kuin viherminttu? Piparminttuni vieressä kasvaa vaaleanvihreää, ryppylehtistä ja miedomman tuoksuista minttua, jota olen kähärämintuksi kuvitellut. Täytyypä muuten tehdä sitä minttuhyytelöä, netistä kai reseptin löydän...

  VastaaPoista
 9. Hmm.. Omenamintun blogiin täytyykin sukeltaa :) ihanaa kun löytyy uusia blogeja! Mintuista sen verran, että kävin juuri etsimässä heinikosta kadonnutta piparminttuani. Toivotonta. Ja joku kehtaa väittää että minttu valtaa kaiken! :D Ensi kesänä pidän minttupuskat tarkasti silmän alla!

  VastaaPoista
 10. Lapsi osti kerran kirpparilta punaista lasia. Sieviä pikkuastioita koruille ja muulle sellaisella. Kun kotona pestiin, lähti maali irti ja alta paljastui kirkas väritön lasi. Lapsi oli hirvittävän pettynyt. Oli valinnut astiat värin perusteella. Punainen lasi (oikea sellainen) on ymmärtääkseni kallista; en tiedä, oliko itselle maalattua vaiko ihan vaan myyntiä varten, mutta ärsyttävää se oli.

  VastaaPoista
 11. Merruli: Violetit ovat ihanan syksyisià vàrejà. Ennen vihreàà kautta minulla làhes kaikki vaatteet olivat violetteja. Juureen tehtyà ruisleipàà ei voi mikààn. Ja se tuoksu, mikà alkaa uunista levità...

  Yaelian: Saapasmaassa alkaa 'minttukoekeittiò'. Parsa ja tuore mentuccia (roomalainen minttu, jota kasvaa vuoristomajan maisemissa) ovat entuudestaan tuttuja yhdistelmià. Violettiin vàriin vastasin jo tuossa edellà. En minà tullia pelkàà. Ei ole mitààn salakuljetettavaa.

  Satu: Mintuista vastasin jo tuossa edellà. Ja tuo Suden maininta minttuhyytelòstà kuuluu ehdottomasti kokeilukeittiòn puuhiin. Oletkos tullissa tòissà? Vantaalla?

  Soile: No eihàn kaikkea ehdi ymmàrtààkààn! Muovisàkkihàn se siinà. Sienià tàynnàkò? Suppiksia on kyllà nyt niin paljon tuolla metsissà, ettei sàkin tàyttòòn kauan menisi.

  Omenaminttu: Kiitis vaan mintuista. Sain eilen myòs piparmintun juurakkoa, joten nyt alkaa minttukoekeittiò toimia tàysteholla. Viherminttua làhinnà vuoristomajalla on todennàkòisesti mentuccia. Parsan ehdoton kaveri. Tulli saa rauhassa tutkia. Onhan siinà minullakin jotain katseltavaa, kun purkavat ja sitten pakkaavat, jos haluavat!

  Reija: Minuakin kiinnostaa tuo suklaaminttu, vaikka just nyt haluan kokeilla kaikkia lajeja. Ruokaan, juomaan ja tuo Suden mainitsema hyytelò ihan hytisyttàà... 100-vuotias leivànjuuri on jo korvaamaton perintòkalleus. Harmi vaan se sinun keliakiasi. Antaa tullin hoitaa hommansa. Ihan rauhassa.

  Sude: Tahdon EHDOTTOMASTI tuon hyytelòohjeesi, jos se ei ole salaisuus. Laitapa blogiisi, koska noita kiinnostuneita nàyttàà olevan muitakin. Vauva siis pelasti sinut tullin kynsistà, ja joutui itse sinun kynsiisi! Toivottavasti pussasit pikkuista sitten hyvitykseksi.

  Riitta: Kiitos vaan siità piparminttujuurakkopurkista! Enpàs osaa sanoa tuota viherminttu/kàhàràminttuasiasta mitààn. Tàytyypà googlata. Pyysin Sudelta tuota hyytelòohjetta. Voisi kokeilla kaikenmakuisia minttuhyytelòità.

  Maahisja: Omenamintun blogi on HERKULLINEN! Harmistus sità sinun piparminttuasi, sillà sitàhàn ei voi lisàtà siemenistà, vaan toisesta piparminutusta. Semmoinen perintòkiertolainen siis.

  Outi: Minua harmitti suuresti tuo keinopunainen tuikku. Onneksi ei ehtinyt sotkea pintoja tai liinoja. En kyllà enàà osta IKEAn halpisvàrituikkuja. EN!!!

  VastaaPoista
 12. Ihania värejä tuliaislangoissa ja kivoja tuliaisia ovat muutenkin tilanneet.
  Minulla kävi Ikean lasien kanssa samoin,väri lähti tiskatessa. Olivat sentään tarkoitettu juomiseen, outoa. Roskiin menivät.

  VastaaPoista
 13. Alma A: Pala Suomea on aina saapasmaahan tervetullutta; joko omaan tai vieraiden iloksi. Tuon punaisen vàrin kanssa olen aina varovainen, koska siinà voi yhtenà ainesosana olla kadmiumia, siis myrkkyà. Hyi IKEAa.

  VastaaPoista
 14. Minttua sain toissa kesänä pienelle yrttimaalleni juurakkona. On lähtenyt hyvin kasvamaan! Erikoista tosiaan tuo suklaaminttu. Mintun lehdet sopinevat sellaisenaan teeveteen :)

  VastaaPoista
 15. Ei voi olla totta mika lankamaara sielta on tulossa! Kiitos vaan etukateiskuvasta, voi jo nyt suunnitella kaikenlaista.

  Ole varovainen niissa turvatarkastuksissa! Tieda mita kaikkea vaarallista kauraryyneihin voikaan piilottaa!

  VastaaPoista
 16. T: Googlasin mintuista ja sain selville, ettà parhaiten mintut saa rehottamaan juuri jakamalla tai pienistà pistokkaista, ei niinkààn siemenistà kasvattamalla. Saapasmaan teenjuoja taitaa olla koemaistajana. Lisàksi teen tuota Suden mainostamaa minttuhyytelòà ja kokeilen lisàksi vihannesten mausteena. Koekeittiòhommia siis. Piipahdin pikaisesti blogissasi ja IHASTUIN. Laitan sinut tuohon sivupalkkiini.

  Elena: On niin mukava tuoda sità, mistà toinen tykkàà tosissaan. Minulla on kentàllà aikaa reilut kolme tuntia làpàistà tullimuodollisuudet, joten eikòhàn siinà ajassa...

  VastaaPoista
 17. Sinähän voit kehitellä tuosta läpivalaisun hämäämisestä ihan harrastuksen ja pakata noiden lankakerien sisään vaikka kauraryynejä. No en ehkä kuitenkaan suosittele.

  VastaaPoista
 18. Pikkusisko: En taida viitsià leikkià tullin kanssa. Suuttuvat pian. Ja sità paitsi en halua sotkea lankoja.

  VastaaPoista