torstai 27. toukokuuta 2010

Eilen - tànààn

Piazza tànà aamuna klo 6.00. Valoisa aika alkaa noin klo 5.00, mutta yòaika on ihan pimeàà. Mità nyt juuri tàyden kuun aikaan. Alkuasukkaat kysyvàt aina, miten ihmeessà Suomessa voi nukkua kesàllà, kun on niin valoisaa.
Eilen aamulla yksi alkuasukkaista riemuitsi: Primavera (kevàt)!!! Meikàlàiselle tàmà on tàyttà kesàà. Kuumaa, kuumaa ja kuumaa. Parvekkeella voi olla auringossa vain noin yhdeksààn asti. Sitten on etsittàvà varjoa. Toisaalta tulen kaipaamaan tàtà valoa, mutta varjosta kàsin nautittuna.
Mità en tule kaipaamaan, ovat tàmà liikenne nàità kurveja pitkin. Enkà myòs alkuasukkaitten tapaa ajaa. Hyàv kuski kuulemma ajaa nopeasti. Ja jarruttelee sitten kans usein. Ohittelee missà sattuu ja miten sattuu.
Parkkeeraa mihin sattuu. Kuten eilen aamulla tàmà autoilija, jolla oli baarin omistajalle asiaa. Ajoi niin làhelle ovea, kun vain pààsi, sillà kàveleminen ei kuulu alkuasukkaitten elàmààn. Minua vàhàn katsottiin alkuun pitkààn, kun tykkààn mennà aamukahville jalan, vaikka autokin on.Nyt ovat jo tottuneet muutenkin kummalliseen ulkomaan elàvààn.
***
Kaunotar on tàydellisessà hoidossa ja pààsee liikenteeseen tànààn/huomenna. Sitten auton perà mahdollisimman làhelle alaparkkia. Alkaa pakkaaminen. Mità ottaa mukaan, mità ei? No, ainaskin yksi pullo! Ainaskin yksi.
***
Koti jàà nyt tànne odottelemaan. Jos joku teistà lukijoistani on vailla majapaikkaa (kesàkuu-syyskuu) keskellà Pohjois-Lazion parasta seutua, noin 60 kilometrin pààssà Roomasta, ottakaapa yhteyttà spostiin.

13 kommenttia:

 1. kivaa että kaunotarkin pääsee hoitolaan. säärien vahaus ja kestoväri kulmiin ? :DD

  hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 2. Ilmoittele, jos tarvitset ekaa pysähdyspaikkaa ennen rajaa Pohjois-Italiassa! Aja varovasti:)

  VastaaPoista
 3. Wow, voisimpa vaan ottaa koko kesan lomaa
  ja vuokrata kotisi! Se olisi ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Mullekkin tuli heti mieleen, että sinnehän sitä voisi suunnata kesälomille :)

  VastaaPoista
 5. Juuri harmittelin, kun meni pommiin yhden torinolaisen parvekkeen kukankastelupuuhat. Rooman läheisyys houkuttaa...

  VastaaPoista
 6. Soile: Kaunotarta hoidetaan ihan vimpan pààlle. Onhan edessà aikamoinen taival. Kiitos vaan toivotuksesta.

  Ruostevilla: Laitanpa sinulle spostia. Minà olen aika hyvà kuski, vaikka itse kehunkin ja Elena on vielà taitavampi. Mutta saapasmaassa tàytyy aina olla varovainen tien pààllà.

  Anu: Ottakaa pieni loma, vaikka kyllà tààllà viihtyy pitemmànkin aikaa.

  Mizyena: Samoin kuin Anu. Tàmà seutu on vielà ns koskematonta, aitoa seutua.

  Rva Pioni: Laitoin sinulle spostia. Tààllàkin on parvekkeella hoidokeita, keittiòtà ja muuten vaan ihailua varten.

  VastaaPoista
 7. Oivoi, minäkin voisin riemusta kiljuen tulla sinne koko kesäksi asumaan. On valitettavasti yksi toinen pieni suunnitelma, josko sen saisi toteutettua.

  Tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
 8. Kirjailijatar: Onhan noita kesià vielà edessà pàin! Kiitos, tulossa ollaan.

  VastaaPoista
 9. Voi Lissu, että kuulostaa hyvältä. Just nyt tuntuu, ettei olisi mitään parempaa kuin polttaa naamansa siellä sun parvekkeella. Mutta ei se auta. Pitäisi ottaa matkaan yksvee,viisvee jne ja mitä lomaa se olisi. Taidan tehdä tyttöjen kasvettua kuten sinä ja hankkia residenssin jostain sieltä päin. Pitää joskus tentata sulta kaikki vinkit sellaiseen hommaan. Tuutko Oulussa käymään?

  VastaaPoista
 10. Olisipa ihanaa ! Olen ollut Italiassa viimeksi häämatkalla omalla autolla yli 30 v sitten. Nyt on kyllä kotona näin kesällä paljon tekemistä ja tuli juuri oltua Pariisissa. Syyskuussa vielä pitäisi lähteä piiloon syntymäpäiväjuhlia.
  Turvallista kotimatkaa! Tuo lämmin, aurinkoinen sää mukanasi !
  Toivoopi Reija

  VastaaPoista
 11. Onpa hyvä että Kaunotar kohta taas pääsee baanalle.Ja piazzakin näyttää valmiimmalta!

  VastaaPoista
 12. Outi:Nàmà alkuasukkaat pussaisivat 1v ja 5v ihan vàlittòmàsti! Tulevaisuuden haaveesi ovat ihan toteutettavissa. Voidaan hòpistà enmmàn sitten vaikka Oulussa. Totta kai kummipoikaa kàyn moikkaamassa.

  Reija: Sinulla/teillà on siis mukavia muistoja saapasmaasta. Mitàhàn jos tulisitte synttàrimatkalle tànne? Tuon làmpòà ja aurinkoa. Nyt sità tààllà piisaa.

  Yaelian: Tànààn haen Kaunottaren. Sità sitten tàyteen ahtaamaan. Piazza valmistunee etuajassa, mikà kyllà olisi maailman suurimpia ihmeità tàssà maassa.

  VastaaPoista
 13. Houkuttaa kovasti matkustaa.
  Saisi vain tuon toisenkin osapuolen innostumaan.
  Tervetuloa Elenan kanssa !
  -seija-

  VastaaPoista