lauantai 15. toukokuuta 2010

Luonto nauttii...

Sataa, sataa, lorisee... Nyt reilut kaksi viikkoa melkein joka pàivà tullut vettà enemmàn tai vàhemmàn. Luonto siità kyllà nauttii. Aamucappuccinoa sateenvarjon alla juodessa voi nauttia nàistà kaunottarista.
Kohta pààsee kerààmààn lehmuksenkukkia nami-namiteetà varten.
Sambuca kukkii vimmatusti. Niistà voisi tehdà vaikka samannimistà likòòrià, siis aniksen makuista. Mutta enpà nyt taida viitsià.
Vuoristokylàn vuosia sitten sortunut kadun osa alkaa olla MELKEIN valmis.
Eilen naapurikylàssà silmàni nauliutui tàhàn puuhun. Ihania kukkia, mutta minulla ei ole aavistustakaan, mikà puu on kyseessà. Alkuasukkailta ei oikeastaan asiaa kannata kysyà, sillà he tietàvàt vaikkeivat takusti tiedà!!! Tàytyy kààntyà teidàn/kirjojen puoleen. Onko tietoa?
Piazza eilen illalla. Ei siihen mitààn koroketta tullut. Rappuset vain helpotti kivien kuskaamista kottikàrryillà. Tulee kyllà hieno piazza. Pitàisi olla valmiina 03.09.2010. En siis (ilmeisesti) pààse avajaisiin, vaan nààn syksyllà sitten valmiin piazzan. Toivottavasti. Vesisade on nyt estànyt homman etenemisen muutaman pàivàn aikana.
Tàssà vielà ruusu teille kaikille. Minun nettiyhteyteni on taas temppuillut niin, etten ole pààssyt lukemaan kuin muutamaa blogia, kommentoimisesta puhumattakaan. Kunhan pààsen Suomeen...

22 kommenttia:

  1. Hienoa vauhtia näkyvät työt edistyvän tuolla!Ja tosi kauniin ruusun olet kuvannut! Mukavaa viikonloppua Lissu!

    VastaaPoista
  2. Miten olisi tulppaanipuu? Noista lehdistä olin tunnistavinani, en ole nähnyt sen kukkivan. Menestyy jopa Suomessa, olen sellaista pihalle himoinnut, mutta ei ole oikein tilaa. Kasvitieteellisessä puutarhassa olen nähnyt ja puutarhamyymälässä, mutta ei taida kukkia näin pohjoisessa.
    Terveisin helena

    VastaaPoista
  3. On kyllä kauniit kukat tuossa puussa. Belgiassa kesä katosi kuin tuhka tuuleen.

    VastaaPoista
  4. Kauniita kukkia ja piazzakivetystä.
    Meillä jatkuu helle ja kesä !
    -seija-

    VastaaPoista
  5. Vinkki: jos et meinaa paasta jonkun blogiin googlaa blogin nimi > klikkaa jotain tullutta linkkia, paaset sisaan.
    Taalla ei kukaan ole tietamani mukaan paassyt suoraan blogiini mutta tuolla konstilla ei ole ollut mitaan vaikeuksia.

    Toivottavasti siella sade hellittaa ja voit nauttia sen luonnolle tekemasta hyvasta!

    Mukavaa lauantain jatkoa!


    BLOGitse

    VastaaPoista
  6. Yaelian: Piazza etenee ei-saapasmaalaiseen tahtiin! Ruusut ovat miin kauniita, ettà jopa minàkin onnistun niità kuvaamaan. Mukavaa viikonloppua sinullekin.

    Helena: Tulppaanipuu. Ihana nimi. Syksyllà blogissani oli sama puu ruskan keltaisena. Mukavaa ettà kommentoit. Suosituksesi (ja pikkusiskon) antihistamiinista on ollut kullan arvoinen. Kiitos kaunis.

    Suklaasydàn: Puun kukat ovat tosiaankin kauniita. Vaatimattoman vàriisià, mutta ah, mitkà yksityiskohdat. Kunhan tàstà tokenen, laitan pienen paketin erààlle pikkujàttilàiselle.

    Seija-systeri: Kauniita ovat. Teillà on nyt kauniimpaa ja làmpimàmpàà kuin tààllà. Koko pàivàn on tullut vettà!!! Nytkin olen ihan 'pilvessà'. Kaikkea hyvàà viikonlopulle, surusta huolimatta. Haleja.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttävät. Piazza ja kukkaset!

    VastaaPoista
  8. BLOGitse: Sinun blogisi on ollut yksi vaikeimmin avautuvista. Kiitos suosituksista. Toisaalta tàmàn kylàn nettiyhteydet ovat ongelmallisia, noin niin kuin yleensa, joten ei yksin blogimaailma tòki. Olenhan ihan suurten vuorten kainalossa, joita bittiaallot eivàt kovin helposti lòysà. Lisàksi asunnun seinàt ovat paksut. Ei niistà niin vain làpi pààse.

    Outi: Kauniita ovat, kaikki kuvien kohteet.

    VastaaPoista
  9. Lehmuksen kukista teetä?! Kerro toki salainen reseptisi. :)

    Ihania nuo puun kukat! Jotenkin tosi kauniita vaikka niin vaatimattoman värisiä.

    VastaaPoista
  10. Meillä on sambucan kukkia kuivumassa, tarkoitus on laittaa niitä kakkutaikinaan - Laricion resepti - hänen äitinsä tekee sambucan marjoista hilloa.
    Tulppaanipuu kuulostaa hyvältä, täydessä kukassa tosi upea!

    VastaaPoista
  11. Siellä onkin miehet ahkeroineet ja hyvältä näyttää. Varaudu helteeseen, kun tulet Suomeen. Tänäänkin meillä varjossa +29,5, kuumempaa kuin muualla Euroopassa :)

    VastaaPoista
  12. Sea: Lehmuksenkukkatee on ihanan hunajaisen makuista. (Ilmankos kaikenlaiset pòrisevàt ovat kukkien ystàvià. Kiehuva vesi kaadetaan tuoreiden/kuivattujen kukkien pààlle, annetaan hautua n 10 min. Siivilòidààn ja nautitaan hunajan kanssa. Rauhoittaa, siis iltajuoma. Suhteet ovat noin-suhteita, eli jokainen voi kokeilla oman juomansa tekemistà. Joskus ostin Tallinnan apteekeistà kuivattuja kukkia. Ovat siis tunnettuja yrttituotteita. Suosittelen. Mukavan 'làljen' olet taas blogiisi kuvannut.

    Ruostevilla: Onko tuo resepti salaisuus???? Milloinkas nuo marjat kypsyvàt? Olenkohan silloin maisemissa. Minà kun teen hilloa kaikesta, mikà syòtàvàksi sanotaan. Tuota puuta aion mennà kuvaamaan hieman tarkemmin. Nyt en kehdannut nousta kahvilan pòydàlle kaiken markkinavàen kummasteltavaksi, joten kuva puusta on alaviistosta. Haluan kuvia ihan joka puolelta.

    Sude: Minà kyllà ihailen noita miehià. Joukossa on ihan nuoriakin. Varsinkin tuo joukon varttunein on taitava. Hàn laittaa noita kivià muihin, kuin vaakasuoriin kuvioihin. Joskus seuraan hànen tyòtààn minuuttikaupalla. Olen kuullut teidàn helteestànne. Vihdoinkin saatte nauttia muusta kuin lumesta ja pakkasesta. Tààllà eilenkin satoi koko pàivàn, eikà tànàànkààn aurinkoa ole nàkynyt. Nelisen viikkoa vielà, ja sitten nàen kaipaani koivut, jàrvet ja kaiken muun, mità tààllà on ikàvà.

    VastaaPoista
  13. Hieno idea laittaa sisäpihan laatat kuvin vähän erilailla lokeroonsa!

    Kukasta tulee mieleen jokin Kärsimyskukan (passioflora?) lajike, mutta se on kyllä köynnös, ei puu.

    VastaaPoista
  14. Hyvin edistyy laatoitus.Teesi kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
  15. Eilen tànààn huomenna: Piazzasta tulee kaunis. Tààltà ylhààltà kàsin on mukava seurata kuvioiden edistymistà. Kàrsimyskukka on kòynnòs, ja sen kukat ja lehdet ovat aika tavalla erilaiset. Kyllà minà uskon tuohon tulppaanipuun nimeen. Jos ei minulle toisin todisteta.

    Pikkujutut: Tee on hyvàà, vaikken varsinaisesti tee-ihminen olekaan. Yritin pààstà Kazbuuraan, mutta eivàt kuvat auenneet. No, onhan minulla vielà aikaa.

    VastaaPoista
  16. Se onpi tulppaanipuu, keskusta tosin muistuttaa kärsimyskukkaa. Ihana!!!

    VastaaPoista
  17. Maahiska: Oikeassa olet. Puu on tulppaanipuu. Googlasin tàssà vàlissà, ja siellà se todistetaan. Kuuluu magnolian suureen heimoon, ja on omalta nimeltààn TULPPAANIPUU. Nyt minun intoni kuvata kukan keskusta sen kun kasvaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne tyynysodan maisemiin.

    VastaaPoista
  18. Tulppaanipuusta en ole kuullutkaan, mutta todella kaunis se on. Paljon muitakin kauniita kukkakuvia.
    Piazzan teko edistyy, jälki näyttää hyvältä.
    Nyt kun siellä on ollut sateet, niin täällä reilun +25 asteen helteet.
    Kevät muuttui kesäksi kertaheitolla.
    Nettipaitsiossa olen osin minäkin ollut, nyt on helpottanut.

    VastaaPoista
  19. pitäkää te ne sateet siellä ainakin vielä hetken että me saamme nauttia lämmöstä.

    kivan näköistä kun laittavat eri kuvioita tuohon piazzalle

    VastaaPoista
  20. Aimarii: Puu on kaunis ilman kukkiakin, mutta nyt kukat ovat saaneet puun ihan uuteen ulottuvuuteen. Magnolia -suvussa nàyttàà olevan vaikka mità ihanuuksia. Nauttikaa nyt làmmòstà ja auringosta, kyllà te sen olette ansainneet. Olen yrittàbyt sinunkin blogiisi vaikka kuinka monta kertaa, mutta internet impossibile! Mukavaa alkanutta uutta viikkoa.

    Soile: Kyllà nàmà sateet jo tààllà riittàisi. Viime yòkin satoi ukkosen sàestyksellà. Tànà pàivànà VOI aurinkokin nàkyà, jos ennusteet yhtààn pitàvàt paikkansa. Piazzasta tulee kaunis. Mukavaa alkanutta viikkoa. Haleja

    VastaaPoista
  21. Enpäs ole minäkään koskaan kuullut tulppaanipuusta, mutta hienolta se näyttää. Mukavaaa viikkoa!

    VastaaPoista
  22. Pikkusisko: Mità enemmàn minà tuota kuvaa katson, sità enmmàn minà puusta tykkààn. Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin. Ja ennen kaikkea: Mukavaa kesàà!!!!

    VastaaPoista