perjantai 23. huhtikuuta 2010

Taivas auki!

Taivas aukeni eilen illalla. Alkoi sataa. Nyt nàyttàà tàltà tuolla parvekkeella. Olen siis kokonaan pilvessà. Koko pàivàksi luvassa tàmmòistà, joten perjantaikirppis jàà vàliin.
Eilen aamulla Soile ei enàà harkinnut tàmàn kulkupelin ostoa, sillà lentotaivas aukeni hànelle. Aamulla junaan klo 9.10. Kohti Fiumicinoa. Sitten sain tekstarin:
- Juna rikki. Taksissa kohti kenttàà.
Onneksi hànellà aikaa oli runsaasti koneen làhtòòn. Klo 14.00 tuli tekstari:
- Taivas auki. Ciao Italia.
Tànà aamuna systeriltà tuli viesti, ettà lento Riikasta Ouluun oli peruttu! Hupsista. Yòllà pikkukoneella Helsinkiin ja sieltà aamulla Oulun junaan. Kotona pitàisi olla klo 15.15. Jos ei juna mene rikki, oli Soile todennut. Hànen mukavaa huumoriaan. Odotan suurella mielenkiinnolla hànen postauksiaan. Ja haikeana. Tààllà on nyt niin kovin hiljaista. Kiitos, Soile, ettà kàvit pulputtamassa. Vaikka taivas oli kiinni, jotenkin nàmà aarteet vain postilaatikkoon muutama pàivà sitten tupsahtivat. Kiitos, pikkusisko! Ovat ihania. Tuli ikàvà Hailuotoon.
Lankaperintò on nyt melko valmiina 'vàriympyrànà' makkarin pitsimaton pààllà. Siis villalangat. Puuvilla- ja kirjontalangat vielà odottelevat. Monta kiloa yhteensà. Moninkertainen tyò on edessà, sillà làhes kaikki langat ovat kaksinkerroin, joten purkuhommia riittàà. Koska sataa, laitan takaan tulen ja jatkan projektia. Vàrimaailma nàyttàà mielenkiintoiselta. Paljon vaaleaa ja sinistà. Piristeenà punaista, mutta ei keràn keràà violettia. Vihreà, keltainen ja oranssikin ovat vàhemmistònà. MUTTA villat ovat ihan puhdasta villaa, ei mitààn sekoitetta. Itselleni en siis voi niistà tehdà muuta kuin sukkia ja hàrpàkkeità, koska olen hieman allerginen villalle. Hàrpàkkeisiin nàmà langat ovat ihan jetsulleen sopivia. Nyt jos olette kiinnostuneet saamaan itsellenne kàmmenselànlàmmittiminet, niin laittakaapa spostia. Neuvotellaan!

13 kommenttia:

 1. No jopas oli mutkainen matka Ouluun!!
  Haittaako villa, vaikka ei ihan ihoa vasten olisikaan?

  VastaaPoista
 2. Oi miten paljon lankoja , mukavahan noita on käpistellä ja lajitella.
  Niin, jos juna ei mene rikki, niin rataosuudella on kuulemma ollut routavaurioita viikko sitten, se oli silloin viivyttänyt junan kulkua.
  Kaunis kukkapiristys parvekkeella.
  -seija-

  VastaaPoista
 3. OI miten upean värisiä lankoja! Odottelenkin ensi talvea,että voin käyttää niitä tekemisiäsi härpäkkeitä:-)
  Onneksi aukeni lentotaivas,mutta huh,olipa Soilella kuitenkin aikamoinen paluumatka Ouluun!

  VastaaPoista
 4. Kivoja hommia sulla siellä. Takka olisi poikaa täälläkin. Maailma on muuttanut harmaaksi ja odotellaan sadetta.

  VastaaPoista
 5. niinhän siinä kävi että viimeisin osuus, eli juna hesasta ouluun oli se kaikkein puuduttavia, varsinkin kolmen tunnin yöunien jälkeen. ei saanut vr paljoa sympatioita, 1,5 tuntia myöhässä perillä.

  mutta sauna lämpiää ja ensiyönä nukutaan ilman rakkien räkytystä.

  kiitos kaikesta!

  VastaaPoista
 6. Neili: Hieman erikoinenhan tuo vàriympyràni on, mutta tykkààn kovasti.

  Anu: Hàn on Oulussa, kuten alla olevasta postauksesta voi lukea. Voisin kokeilla jotain villatakin tapaista, joka ei mistààn kohtaa koske ihoon, muuten alkaa hillitòn kutitus!

  Seija-systeri: Lankoja on tosiaan mukava jàrjestellà. Voisin vielà laittaa ympyrààn kaikki entisetkin langat. Voisi tulla enemmàn vàrivaihtelua! Juna siis olu reilusti myòhàssà, mutta onneksi matkalainen istuu jo saunan lauteilla. Parveke on ihan tàynnà kukkia ja yrttejà. Minun puutarhani.

  Yaelian: Lankataivas makkarin lattialla. Ei hassumpaa. Mukava, ettà tykkààn hàrpàkkeistà. Alkuasukasystàvàtàr rakastaa niità. Soilen matka oli tosiaan hieman (?) ennalta arvaamatonta, mutta varmaan avartavaa.

  Outi: Takka on ihana làmpimàssàkin maassa, sillà ilman kosteus ei ole mukavaa ja takka auttaa hieman sen propleemin kanssa.

  Soile: Kurjaa, ettà matka mutkistui, mutta onpahan muisteltavaa. Naapurin koiratkin ovat nyt ihan hiljaa. Eilen alkanut sade jatkuu. Onneksi edes aurinko paistoi làhtiessàsi. Olet aina tervetullut. Haleja haleja haleja ja pusuja.

  VastaaPoista
 7. Oleppas hyvä. Vien huomenna terveisiä Hailuotoon!

  VastaaPoista
 8. Pikkusisko: Kiitos myòs suklaasta. En ole oikein suklaafani, mutta tànààn KOKO levy hàvisi tuonne vatsan seudulle. Namskis! Mukavaa Hailuoto-matkaa.

  VastaaPoista
 9. Sinä sitten sananmukaisesti kuljet pää pilvissä :) Mukavampaa se varmaan on, kuin tämä jatkuva räntä- ja lumisade meillä. Mutta kesää kohti mennään joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 10. Sude: Pilvessà ollaan - nytkin! Tosin vàhàn alkaa pilvet haihtumaan, ja se tekee maisemasta ihan satumaisen. Tuolla vastarinteellà on joitain puita ja pensaita kuin ilmassa pilvien lomassa. Samoin jàljellà olevat pilven haitulat tekevàt taikamaisia tanssiliikkeità. Luonnon nàytelmàà tàmàkin. Iltapàivàllà luvassa selkenevàà, jopa aurinkoa. Luonto tykkàà tàmmòisestà, veden ja làmmòn runsaudesta. Kyllà Suomeenkin kesà tulee. Kohtahan on jo toukokuu!

  VastaaPoista
 11. Ihana väriympyrä ja hienot nait. Voi sinua onnekasta.

  Lähetän täältä aurinkoa sinne. Täytyy siivota mutta aurinko ja lämpö vähän hiljentävät vauhtia.Saisi sataa yhden päivän :).

  VastaaPoista
 12. Pikkujutut: Vàriympyrà on mukava muisto signorasta. Olen nyt tehnyt langoista yhdet sukat lahjoittajalle - ensi talvea varten. Tànààn on ollut kaunis ja làmmin pàivà. Aurinko paistoi - ja ukkonen jyrisi tuolla vuorten pààllà, mutta pilvi ei noussut pààlle. Jospas se matkasi teille. Kohta aurinko laskee, ja silloin on pàivàn kaunein taivas!

  VastaaPoista