perjantai 5. helmikuuta 2010

Surruruurrur rukki

Oulun Valveen kahviossa (www.kulttuurivalve.fi) surisi rukki. Tai trukki, kuten hànen jàlkikasvunsa vempainta nimittàà. Silkkivillaa syntyi mukavaan tahtiin.
Vastapààtà pyòri vàrttinà. Suomen lammasta pyòrimàssà langaksi.
Kolmannella kehruutapaamiseen osallistujalla oli ihan uudenaikaninen (t)rukki. Sen polkeminen toi mieleen poljettavan Singer-ompelukoneen. Kàtevà vempain ja helpommin mukana kuljetettava kuin tuo Soilen sininen.
Pari tuntisen aikana ihmettelijòità kàvi tiuhaan tahtiin. Runsaasti lapsia, jàrjestetàànhàn talossa paljon lapsille suunnattua toimintaa (www.kulttuurikiikari.fi) ja heidàn mukaan paljon isià ja àitejà. Jotkut lapset uskalsivat jopa kokeilla, mutta aikuiset ei! Ulkomaiset turistit ottivat kuvia. Heille kehrààminen oli jotain ihan uutta.
***
Vein Lissun Oulussa shoppailemaan, niin kuin olin aikaisemmin luvannut. Tuloksista seuraavassa postauksessa, sillà mukaan Oulusta lyòttàytyi kunnon nuhaflunssa. Ettà pààn sisàlle voikin mahtua niin paljon eritettà! Olen vain makoillut ja keitellyt làmmintà. Kyllà se siità.
***
Kaikille oikein juhlallista Runebergin pàivàà!

15 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia vehkeitä.Mikäs niitä aikuisia nyt jännitti?

  Toipumista flunssaan!

  VastaaPoista
 2. Olen aina halunnut koittaa sitä ihmeprosessia, mikä tekee takkuisesta ja suttuisesta karvasta villalankaa. Periaatteen kyllä tiedän, mutta että toteutus... Lyhyistä karvanpätkistä pitkää kestävää lankaa?!?

  VastaaPoista
 3. Niin, ja tietenkin paranemisia sinne :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää Runebergin päivää sinnekin,onko torttuja maisteltu`?

  Tuollainen rukki oli mummon ja papan maalla kesäpaikassa.Mulla ei kyllä ole minkäänlaista muistikuvaa siitä,olisiko sitä käytetty.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että reissusi tänne pohjoiseen onnistui. Ja välittäjällä on kuulemma minulle tuliaisia, jännittyneenä odotan, paljon kiitoksia!!! Ilmastonmuutos tietenkin aiheutti tautisi, mutta koitappa parannella itsesi kuntoon.

  VastaaPoista
 6. Joo, täälläkin flunssaa. Ja että pää voi olla raskas!

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Mielenkiintoisia ovat nuo rukit. Kinnulan mummo kasvatti lampaat ja pellavat, kehràsi niità sitten langoiksi ja kutoi kankaiksi ja valmisti sitten vaatteiksi. Omavaraisia olivat, mità nyt kahvi ja suola tuli ulkomailta. Kuumetta on pitànyt koko pàivàn, joten vaakasuora asento on ollut paras.

  Valkoinen persilja: Minuakin kiinnostaisi kehrààminen, mutta tiedàn oman vieterini olevan liian lyhyt moiseen puuhaan. Mutta erittàin mielellàni katson taitavia kàsià. Kuumetta, aivastuksia, nuhaa ja pàànsàrkyà. Ei olekaan vuosiin tauti minuun iskenyt.

  Yaelian: En jaksanut làhteà kylille torttuja hakemaan, joten se herkku odottelee ensi viikkoa. Ks vastaustani pikkujuttujen kommenttiin.

  Pikkusisko: Jep, Soilen luona on sinulle jotain... Taisipa nuhanenien kanssa touhuilu istuttaa nuhan, niin kuin Veikko Huovisen Lentsussa. Vaakatasossa, vaakatasossa...

  BLOGitse: Perinteitàpà hyvinkin. Mutta ei kehrààmisellà enàà itseààn elàttàisi, sillà kukaan ei maksaisi niistà tyòtunneista, joita vaikka 100 gramman keràn kehrààmiseen kuluu.

  Outi: Pàànsàrky on minulle làhes tuntematon oire, mutta nyt sekin sitten koetaan. Ja kun minulla ei ole minkàànlaisia apteekin lààkkeità. Niihin kun en oikein usko. Paranemisia sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Jonkun sortin romuskahan tuo on vaivannut meikäläistäkin jo parisen viikkoa.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 9. satu.p: Eilen oli romuskaisin olo, nyt jo hellittàà. Sànky on ollut paras paikka.

  VastaaPoista
 10. Kiva kun kävit, tyhmää että sait räkätaudin mukaasi.

  Mua edelleenkin naurattaa se täti joka katteli niitä tauluja ja meitä ja kysyi sitten: mitä te haluatte kertoa tällä? iiihhh-hihihhii!

  VastaaPoista
 11. Soile: Kivaa oli, kiitos vain heitilleen. Ràkàtauti on tyhmàà, mutta nyt se alkaa olla jo voiton puolella. Ja sità paitsi - taas hàvisi yksi kilo, eli yksi vaate tuli Lissulle lisàà. Minulla onkin niistà poroista yksi kuva. Laitanpa se johonkin sopivaan postaukseen. Olisin laittanut noiden toisten kehrààjien blogit postaukseeni, mutta unohdin kysyà. Kerrotkos ja sanotkos heitille terveisià. Ràkàisià haleja!!!!

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa mahtavalta tapahtumalta.
  Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 13. Satu: Oli oikein mukavaa 'olla kehrààjien siivellà'. Tauti alkaa olla voitettu. Voin huomenna - ehkà - pistàà nokkani jo ulos.

  VastaaPoista
 14. Hyvin mielenkiintoinen postaus. Ajatella, minulla on lähestulkoon samanlainen rukki! Värttinähommaa en ole koskaan koekeillut.

  VastaaPoista