torstai 25. helmikuuta 2010

Kevàt tulossa

Ainakin Poppeliin (www.poppeli.fi) Keskustiellà, Jyvàskylàssà.
Pienen lankaputiikin yhdessà nurkassa voi istahtaa paitsi ihailemaan kaupan lankataivasta, myòs juomaan kupposen kahvia ja vaikka taikomaan seinàlle lisàà kukkasia ennakoimaan tulevaa kesàà. Vanha kansa muuten ennusti eilisen Matin -pàivàn aikoihin, ettà jos Mattina on paljon lunta maassa ja pakkasta, tulossa on pitkà ja kuuma kesà! Yleensàhàn vanha kansa tiesi. Katsotaan nyt.
Poppelista ostin mm lankoja pariin tilattuun hàrpàkepariin (Dropsin Fabelia, sopivan ohutta). Toinen pari làhti jo omistajalleen. Toista ajattelin virkata ensi viikolla matkalla Keuruulta Helsinki-Vantaan lentokentàlle.
Tosin on hieman epàvarmaa, miten matka sujuu. Paras yhteys olisi tàllà kertaa linja-auto. MUTTA uhkaavat mennà kuljettajat lakkoon tiistaina ennen matkapàivàà. Toinen mahdollisuus on juna (aamulla korvaavalla taksilla Vilppulaan, sieltà junalla Tampereen kautta Tikkurilaan, siità linja-autolla kentàlle - jos linja-autot kulkevat!) JOS junat yleensà kulkevat, koska luminen talvi on yllàttànyt VR:n tyystin ja kokonaan, eikà armeijakaan lupaa luutijoita avuksi! Kaiken epàvarmuuden keskellà eilen ovelleni ilmestyi pari enkelià tuliaisleipien kera: Leena ja Oiva kesàtorin bussikahviosta. Kun he kuulivat matkaongelmistani, he lupasivat ajaa minut Keuruulta kentàlle, jos julkiset vàlineet tòkkivàt. Enkeleità, onko heità? KYLLA ON!!!!
Minun ei siis tartte kàvellà tàtà kolmeasataa kilometrià. Mutta nàillà suvun pienimmille miehille tekemillàni jatkosukille on toivottavasti kàyttòà. Tosin pienempi heistà vasta kastetaan tulevana lauantaina, joten kàvelyyn ei sukkia vielà kàytetà. Isompi sen sijaan jo kohta tapailee ensi askeliaan. Molemmille pikkumiehille tiedoksi: Kun sukanteràt alkavat olla liian pienet, palauttakaa minulle jatkokàsittelyyn. Siità nimi jatkosukat.

11 kommenttia:

 1. Kevättä minäkin odotan. Innostuin jo lämpötilan kipuamisesta 11 asteeseen, mutta vettä tulee kaatamalla joka päivä. Kevätsateet nääs... Valitettavasti sataa myös kylpyhuoneeseen sisälle. :(

  VastaaPoista
 2. Miten ihanaa,että saatkin kyydin noin ihanien enkelien kanssa! Kohtahan oletkin jo keväisessä Italiassa (tai onko siellä jo keväistä...)

  VastaaPoista
 3. Suklaasydàn: Vaaikka tykkààn ns kunnon talvesta (siis pakkasta ja lunta) tàmà riittàà nyt. Huomiseksi on luvassa jopa hellettà (siis làhelle nollaa). Saapasmaassa odottaakin sitten ensi viikolla oikea kevààt - vesisateineen??? Masusi kasvaa vielà reilut pari kuukautta. Vauvaa odottaa silloin jo Belgian ihana kukkaloisto.

  Yaelian: Kyllà minà yleisillà kulkuvàlineillà menen, jos vain suinkin mahdollista. Ystàviin turvaudun vain hàtàtilanteessa. Onhan tàmà matka sentààn làhes 300 km. Saapasmaassa on jo yli 10 astetta pàivisin. Siis kevàttà pukkaa...

  VastaaPoista
 4. Tuosta matin päivästä liikkuu myös sellainen tieto että jos aurinko paistaa niin tulee kuuma kesä. no, vähän se sieltä pilvien seasta yritteli...

  VastaaPoista
 5. Soile: Tààllà aurinko helotti Matin pàivànà pilvettòmàtlà taivaalta, joten odotettavissa toivottavasti trooppinen kesà... Trooppinen toisi edes jonkin verran vettà sienille ja marjoille!

  VastaaPoista
 6. Mietin juuri tänään, että kohta on se 3.3. ;-)
  Toivottavasti matka sujuu suuremmitta mutkitta.

  VastaaPoista
 7. Linnea: Jep, ensi keskiviikkona kone nousee. Se on vielà tàysin auki, miten matka Keuruulta Hki-Vantaalle sujuu... Sen nàkee sitten. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti kaikki toimii ensi viikolla, peukut pystyssä. Täällä vastarannalla sataa, sataa ja sataa. Palellaan hieman mutta kyllä se kevät tulee ihan just.

  Tuo seinäjuttu on hieno.

  VastaaPoista
 9. Minulla ei oikein tahdo ymmärrys riittää kummallekaan: kulkemattomille junille tai lakkoileville kuljettajille. Mutta parempi olla sanomatta asiasta enempää.

  VastaaPoista
 10. Miten jännittäviä sinun matkasi ovatkaan edestakaisin. Ei se niin itsestäänselvää nykyään olekaan tuo euroopassa liikkuminen. Kun viimeksikin selvisit niin hienosti, niin etköhön nytkin. Onnea matkaan :)

  VastaaPoista
 11. Pikkujutut: On vilahtabut mielessà, ettà pitàisikòhàn kokonaan pysyà Keuruulla. Sais autot, junat ja lentokoneet kulkea tai olla kulkematta. Toisaalta se saapasmaan aurinko houkuttaa. Varsinkin kun just taivaalta tulee kosteaa lunta = ràntàà... Hyvàà viikonloppua kuiteskin.

  Pikkusisko: Tàysin samaa mieltà. Ks lisàksi tuo pikkujuttujen kommentti/vastaus ylàpuolella.

  Valkoinen persilja: Varsinaisia seikkailujahan nuo ovat olleet. Ks edellisià kommentteja/vastauksia.

  VastaaPoista