torstai 17. joulukuuta 2009

Minun seimeni

Uhosin joulukuusen hankkimisesta. Toistaiseksi se on jàànyt uhoamiseksi ja olen ollut tyytyvàinen ns kuusinurkkaukseen, jossa ...
... isàni nuoruuden kuvan edessà on ...
... tàmà Caracasin joulutorilta vuonna 2005 hankkimani pienoisseimi, yksi minun aarteistani.
***
Ulkona pakkasta noin 24 astetta. Mukavaa tassutella sisàllà ihan avojaloin. Ajatukseni ovat esim Abruzzon telttakylien asukkaiden elàmàssà. Heille luvattiin kodit ennen joulua. Tarkoitettiinkohan niillà telttakylàkotia? Siellà on ulkona nyt òisin pakkasta, eikà semmosia làmpòeristyksià kuin minulla tààllà Suomen kodissa. Joulu heillekin tulossa.

11 kommenttia:

 1. Jep, lämmitys ja lämpö ovat hienoja asioita. Osaa itsekin arvostaa taas ihan eri tavalla, kun kippuroitiin rikkinäisten pattereiden kanssa tovi. Eilen saatiin kuntoon, jei!

  Jään miettimään tuota joulukuusinurkkaustasi. Joku tuommoinen on vielä kehiteltävä, koska oikeaa kuusta ei tänä vuonna sisälle tule. Vauva söisi sen, joten jätetään havut suosiolla ensi vuoteen ja kuusi vain ulos. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. HIeno pikkuruinen seimi! Caracasissa näin joitakin isoja hienojakin seimiä,niinkuin yleensä katolisissa maissa.

  VastaaPoista
 3. Outi: Asioita osaa yleensà arvostaa, kun niità ei enàà ole tai kun ne reistailee. Toisaalta lapsena oli ihan tavallista, ettà pakkasaamuina oli viileàmpàà, koska ensin piti saada puu-uunit làmmittàmààn. Ei ollut maalla keskuslàmmityksià. Olen tyytyvàinen tuohon valonurkkaukseen muuten, mutta seinà on nyt ollut pari vuotta sininen, enkà ole siihen vàriin kotiutunut. Odotan kesàà ja uutta vàrià.

  Yaelian: Seimi on hellyttàvà, vaikken niin uskonnollinen olekaan. Caracasin Altamiran torilla oli upea seimi, jossa kaikki 'esiintyjàt' oli veistetty puusta maalattu upean kirkkailla vàreillà. Mukana oli mm paljon eksoottisia lintuja. Koristeena oli ihmisen kokoisia, kukkivia joulutàhtià. Todennàkòisesti nàit myòs sen seimen. Laitanpa seuraavaan postaukseen kuvia.

  VastaaPoista
 4. Mukava nurkkaus. Minullakin on Caracasista pikkuruinen seimi, se on keramiikasta ja nätti ja yksinkertainen.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Seija-systeri: Kaikenlaisia jouluisia pikku ryhmià on nyt tullut aseteltua tààllà kotona sinne tànne. Caracasin joulutorilla/turistikaupoissa oli hyvin paljon oikein hellyttàvià seimià. Taidolla tehtyjà. Eivàt mitààn made in itàiset maat -krààsàà. Minulla on vielà kaksi seimeà jàljellà. Taidan pitàà ne itse. Muistona joulusta 2005.

  VastaaPoista
 6. Olen jo useamman vuoden haaveillut jouluseimestä, jota voisi laajentaa vuosi vuodelta, mutta en ole löytänyt mieluisia "palikoita". Nuo edellisen päivityksenkin seimet olivat aika kiinnostavia. Ja miniatyyriseimi on jotenkin hellyttävä, samaa fiilistä kuin muslimien mukana kannettavissa pikku rukousmatoissa.

  VastaaPoista
 7. Solveig: Kallistun siihen ajatukseen, ettà jokaisella on oma seimensà omista palikoistaan. Esimerkiksi tuossa edellisen postaukseni seimikokoelmassa oleva italialainen versio on tehty kaikenlaisista pastoista! Luovuudella ei ole rajoja. Tykkààn kovasti tuosta omasta mini-seimestàni. Kaikki tarpeellinen pienessà koossa. Seuraavaan postaukseen olen suunnitellut kuvasarjaa jàttiseimestà, jonka nàin Caracasissa.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana miniseimi. Ja jäi kyllä vaivaamaan se, että pitäisiköhän minun tehdä Siirille jouluseimi. Siiri kun ehkä on seimi-ihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Ihanan miniseimi sinulla! Täällä oli tänään alle kymmenen astetta. Oikein mukava ulkoilusää.

  VastaaPoista
 10. Pikkusisko: Kyllà kuule Siiri ilahtuisi seimestà, vaikkei katolinen olekaan - kait? Jààn odottelemaan...

  Satu.p: Tykkààn itsekin. Tààllà on vielà 15 astetta pakkasta. Huomiseksi on luvattu jo melkein 'kesàkelià'. Pakkanen jààdytti tuon salmen, joten nyt voi tassutella jààn yli. Mutta pilkille en mene. Ei oo kairaa, enkà osais sità kyllà kàyttààkààn. Kerro nuorelle miehelle kireità siimoja!

  VastaaPoista
 11. Luin edellisenkin seimi-postauksesi. Seimet ovat kauniita, minulla vaan ei ole. Mieluusti tuollainen miniseimi sopisi yöpöydälleni. Toki kipsiset Joosef, Maria ja Jeesuslapsi minulla on.
  Joulunurkkauksesi on tuikkivan jouluinen.

  VastaaPoista