keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ja askin sisàllà on ...

... Liisan yksi uusista kotielàimistà ...
... skorppari!!! Tàytyyhàn sità nyt skorpparilla olla oma nimikkoelàin!!! Takkapuiden mukana tuli tàmàn vauvelin lisàksi muutama muurahainen, tuhatjalkainen, lajitelma hàmàhàkkejà ja pienlentokoneita. Siis semmoisia vihreità lentàvià koppiksia, joitten surina muistuttaa erehdyttàvàsti lentokoneen ààntà. Skorppari on nyt jo kuivunut maskotti, madot ja hàmyheikit kukistettu, mutta hyònteislentokoneita lòytyy joka pàivà. Yhtenà yònà kello kahden aikaan alkoi kuulua surinaa, ja yhtàkkià kone màtkàhti tyynylle. Ettà minà inhoan tàtà sorttia luontokappaleita. Haisevatkin niin kamalalle. Ihan kuin Suomen marjalutikalle. Ovat varmaan sukua. En kyllà tykkàà olla tàmmòisen elàintarhan hoitaja. Enemmàn tykkààn nàistà Kissalan nelijalkaisista karvatassuista.
Monet teistà arvasi melko làhelle.
Sain Elisabetta-ystàvàltà tàmmòisen ihanan pienen astian, jonka sisàltà ...
... poimin kaksi nimeà. Làhetàn postikortit Aimariille ja Tellelle, kunhan làhetàtte spostiini etanaosoitteenne. Onnea vaan!
Signora Elisabetta lahjoitti myòs omatekoista oliivitahnaa (mità varten purkki oikeastaan on). Takkaan tuli, leipàà ritilàlle ja pààlle tahnoja. Nam!!! Oliivinkeruu on nyt alkanut nàillà tienoin. Tànà vuonna sato on kaukana viime vuodesta: oliiveja tule vàhàn ja siis myòs òljyà tulee vàhemmàn. Vahinko, sillà seudun òljy on tosi maukasta.
Bittitohtori, il signore, on kiireinen mies!!!!

14 kommenttia:

 1. Hui,en minäkään tykkää tuollaisesta eläintarhasta,joskus se jopa aiheuttaa pienen kirkaisun.Skorpioni tuossa muodossa on ihan kiva,mutta ei jos tulee vastaan.Onneksi on tullut vaan kerran....
  Täälläkin alkoi taas oliivikausi ja sama juttu, huono oliivivuosi,Näin se aina on,kun on yksi tosi hyvä vuosi (viime vuonna) niin seuraava vuosi on aina huono.Ensi vuonna sitten varmaan taas hyvä.

  VastaaPoista
 2. Oliivien korjuu kuulostaisi juuri nyt hyvältä. Haluan oliivifarmariksi!!!

  VastaaPoista
 3. ONNEA, taas kone toimii, kiva nähdä kuvitettuja tekstejä :) Hyvä oli bittitohtori ja hyvältä näyttää tuo tahna, nam. Kamala ötökkä!

  -VALKOINEN PERSILJA, JOKA EI SAA KUVAJUTTUU TOIMIMAAN :)

  VastaaPoista
 4. Skorppari! Olen ällikällä lyöty, mutta on kuiteskin melko pikkuinen.
  Juu - en tykkää myöskään ötököistä, jotka tunkee sisätiloihin. Minua haittaa nyt isot kärpäset, jotka ilmestyy jostain ja surisee ja surisee.
  Siellä siis kerätään oliivisatoa ja täällä on puoli Suomea talvinen toinen puoli erittäin syksyinen.
  Olipa kiva yllätys, kun tuosta nätistä purkista on noussut minun nimeni! Aina joskus muka valitan, ettei onni suosi minua, vaan on taas suosinut. Kiitos kortista jo etukäteen.

  VastaaPoista
 5. No huh, on sulla kotieläimiä. Meillekin tuli tänään lemmikiksi yksi skorpioni Egyptistä. Poika sai sen tuliaisena kaveriltaan, onneksi se on säilötty muovin sisään!

  VastaaPoista
 6. Ai kamala! Otan syvästi ja tunteella osaa kamalan eläntarhasi takia. Väristykset kulkevat pitkin selkääni. Olet uskomattoman rohkea!

  VastaaPoista
 7. Kaikille ensin yhteisesti: Kun eka kertaa tààllà nàin tuommoisen pikkuisen skorpparin, kirkaisin. Nyt vain vàhòn varon, ettei pààse pistàmààn. Tosin se pisto on yleensa (kuulemma) kuin ampparin pisto: kivulias, mutta ei tappava. Jos ei satu olemaan allerginen ja pisto osu suoraan hengityselimiin. En siis pelkàà, mutta varin kyllà.

  Yaelian: Siis siellàkin oliivisato heittelehtii tàmàn maan mallin mukaan. Kun saisi edes maistiaisia ihan eka puristuksesta, niin voisi muuten tyytà viime vuotiseen, jota vielà on jàljellà.

  Linnea: Minàkin tààllà odottelen pààsyà ystàvien puihin. Farmarihommiin ei minusta enàà ole. On se sen verran raskasta puuhaa.

  Valkoinen persilja: Minun kone ei vielà toimi. Siis il signor Bittitohtori on kiireinen. Olen jo tottunut asiaan. On nimittàin tuttu vuosikymmenien takaa...
  Toivottavasti sinà saat koneesi toimimaan nopeammin!
  Tahna ON hyvàà. Eilen illalla tuli testatuksi. Nyt aion roikkua signora Elisabettan hameenhelmoissa, niin ettà saan reseptin.

  Aimarii: Kortti làhtee huomenna postin mukaan. Jos posti suvaitsee olla auki. Kàrpàsià tààllà ei tànà syksynà ollut niin vaivoiksi kuin viime syksynà, mutta nuo lentàvàt vihreat pienkoneet ovat tulleet tilalle. Inhottavia kummatkin.

  Pikkusisko: Skorppari on menossa nàytekappaleeksi!

  Outi: En minà rohkea ole, vaan varovainen! Nàin semmoisen lyijykynàn kokoisen ja -nàkòisen kààrmeen ja kiersin sen kaukaa. Varmuuden vuoksi. Tààllà telkkarissa on ollut uutisissa kuvia siità,kuinka jopa làheeltà Roomaa on lòydetty luonnosta kalkkarokààrmeità, joita jotkut ovat tuoneet lemmikeiksi ja sitten pààstàneet (vahingossa?) karkuun.

  VastaaPoista
 8. Olen aina suhtautunut uteliaisuudella pikkueläimiin, mutta yllätyksenä en tahdo niitä löytää sisätiloista.

  VastaaPoista
 9. Uh.. taitaa olla ihan hyvä, että meillä Suomessa on tylsempiä polttopuita...

  VastaaPoista
 10. Eilen tànààn huomenna: Minàkin tykkààn elàimistà, mutta rajansa kaikella!

  Koivunlehti: Eihàn Suomessa ole muita inhotuksia kuin màkàràiset/hyttyset ja hirvikàrpàset. Onneksi.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista, ja kiva, kiva :) Meilaan huomenna torstaina.

  VastaaPoista
 12. Oikein paljon kiitoksia Italian terveisistä. Kortti löysi perille.
  Sinun maisemasi on joltisenkin erilaiset näihin suomalisiin verrattuna.

  VastaaPoista
 13. Koivunlehti: Osoite tuli. Grazie. Kortti tulee...

  Aimarii: Ainoa mikà tààllà tuntuu nyt toimivan, on posti. Ja se on ihme se!

  VastaaPoista
 14. Sama synttäripäivä meillä liputuspäivä. Tityy Sanoo Salme

  VastaaPoista