maanantai 15. kesäkuuta 2009

Magnolian kapyja Armenialaisten luostarista

Tottorroo!! Kilpailun tulokset julistetaan juhlallisesti: telkkarissa on just alkanut Italia-USA -jalkapallo-ottelu, jota kuuleman mukaan eras paaministeri seuraa Obaman seurassa. Mitahan tassa siita lopputuloksesta oikein toivoisi!!! Siemenkotahan se edellisessa postauksessa komeili. Magnolian siemenkota. Elenalla oli kotiseutuetu. Tiesi, mutta onneksi ei kertonut. Kyllahan Multi-majava voisi silla kahta talttahammastaan putsailla. Satu.p oli oikeilla laduilla, mutta en suosittelisi silla vispaamista. On siina sen verran teravia piikkeja. Voisivat vahingossa irrota ja tarttua kurkkuun. Pikkujuttujen banaanin siemenkota on minullekin taysin uusi biologinen ihme ja Seija-systerin ananas lienee myos uusi kasvitieteellinen tuttavuus. Siis oikea vastaus: magnolian siemenkota. Arvailijoita oli talla eraa sen verran vahan, etta KAIKKI saavat luvatut yrtit. Seijan ja Elenan osoitteet tiedan. Laittakaas satu p ja pikkujutut osoitteet, joihin lahetysta odottelette. Siemenkotia on kylla useampia, mutta niita en voi postissa lahettaa. Matkalaukkuun voin pakata Suomeen tuotavaksi, jos joku erityisesti haluaa. Ilmoitelkaapas! Siemenkodat loytyivat armenialaisen aarteen puutarhasta. Alabaariin aamucappuccinolle kavellessani ohitan aina ison, ISON rakennuksen, jonka portit ovat tiukasti kiinni. Armenialaisten luostarikoulu. Vuonna 2004 suljettu. Toiminta siirretty Roomaan. Voi kunpa joskus paasisi katsomaan, mita sisalla oikein on. Sitten Onni potkaisi oikein kunnolla: tapasin rakennuksen talkkarin ja hanen kanssaan paasin tutustumaan paikalliseen historialliseen aarteeseen. Tama kuva on luostarin salin seinalla: maisema Armeniasta. Luostarissa toimi katolinen luostarikoulu, lahinna armenialaisille, mutta myos esim puolalaisille ja Lahi-Idasta tuleville nuorille. Rakennusta on hoidettu erittain hyvin. Sinne voisi jarjestaa milloin vain minkalaisia tapahtumia tahansa.
Michele-talkkari oli hyvin innostunut kertomaan luostarin historiasta. Erityisesti luostarin puutarha innoitti hanta. Siella on suihkulahteita, joiden jalustaa on muovannut alueen kalkkipitoinen vesi. Siella on kaikenlaisia etelan hetelmia: appelsiini-, sitruuna- ja viikunapuita, kiivi- ja viinirypalekasvustoja jne. Siella on uima-allas ja tenniskentta...
... ja esim naita nespolo-puun hedelmia. Rumasta ulkokuorestaan huolimatta ne ovat hyvan makuisia. Siemenia on nyt kilpailun palkintojen mukaan lahetettavaksi asti. Jos haluatte. Itavat kuulemma tuossa tuokiossa. Suomen oloissa en uskalla luvata talven kestavyytta. Mutta eihan sita koskaan tieda.
Paasin tutustumaan koko luostariin ja tama kuva on ihan ylimmalta kattotasanteelta kohti vuoristomajaa. Ei ihan nay. Mutta tammoista kuvaa ei varmaan muilla ole. Viela. Silla innokkaita tutustujia on jo ilmaantunut. Taytyypa neuvotella Michelen kanssa.
Italia-Usa -ottelu on nyt klo 21.00 tasan o-o. Kohta kaannan kanavlle 5. Siella alkaa elokuva Sabrina. Harrison Ford ja Julia Ormond lammittelevat Audrey Hepburnin ja Humphrey Bogartin vanhan version.

5 kommenttia:

  1. Voi kiitos, mielellään otan vastaan yrttejä, siemeniä, niiden kotia ja kaikenlaisia juurrutettavia juttuja.

    Kävihän tuuri, että pääsit tutustumiskierrokselle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan, aina on mukava voittaa jotain.

    VastaaPoista
  3. Jee, ootan postia ! Vai ettei ollut ananaksen alku, no, ei kai niitä Italiassa kasvakaan. Vai ?
    -seija-

    VastaaPoista
  4. Olipas mielenkiintoinen luostarivierailu.

    VastaaPoista
  5. satu.p ja seija: Postianne ootettavissa ensi viikolla.
    Elena: Voit ottaa itse mita haluat.
    Pikkusisko: Luostari oli todella kaymisen arvoinen. Harmi, etta se ei ole enaa toiminnassa.

    VastaaPoista