torstai 4. heinäkuuta 2024

Luonnollista - Multia


Multian Härkölammen ympäristötaidenäyttely avattiin viime viikolla. Paljon oli väkeä ja HYTTYSIÄ. Lisäksi auringonpaisteessa kuvien ottaminen ei antanut oikeutta teoksille, joten uusi reissu - tänään. Ei väkeä, ei hyttysiä ja aurinko lymyili pilvien joukossa. 

Näyttelyn otsikko Luonnollista inspiroi minua sekoittamaan teoksista ottamieni kuvien joukkoon polun varrelta ottamiani luonnon kuvia. Tässä muutamia yhteen laittamisiani. Teidän kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä itse tutustumassa antiin ja tehdä omia matkoja mielikuviin. Sitä vartenhan taide on: Antaa ruokaa mielelle!



Reijo Tallgrenin Nappaako ja Härkölammen Lohi sopivat hyvin naapureiksi.



Sorsaperhe ja lammen toisella reunalla oleva Airi Ukkosen Puutarhurin kummastus ilahduttivat. Tuon Ukkosen teoksen jalkaosassa huomasin vihjeitä siitä, että teokseen voi saada valoja?



Jaana Kekkosen Puolukka, Juolukka ja Variksenmarja ja luonnon raakileita pullottavat vattupuskat toivat iloa saalistajan elämään. 



Nuorten valokuvanäyttely ja Tuula Kahilan Vanhuus, elämän kirjoa alusta loppuun.



Jaana Kekkosen Itseensä kietoutunut (pahkatyö) ja polun varrelta kuvaamani puun kannon luonnon kietoutumiset. Ihmisen ja luonnon tekemää taidetta. 



Jyrki Valkolan teos kysyi: Mitä näkisit, jos tähän suunniteltu kerrostalo olisi toteutunut? Minusta on luojan lykky, ettei suunnitelma koskaan toteutunut, vaan nyt voi ihailla mm Pengerjoen kyläyhdistyksen mobileja ...



Multian ympäristötaide ilahdutti taas. Kiitän tässä samalla naapureitani kymmenien vuosien takaa, joita voin nykyisin kutsua vanhoiksi ystävikseni. Kiitos kahvituksesta ja juttelusta. Kiitos Multia.


4 kommenttia:

  1. Onneksi ei kaikkia maisemallisesti kauniita paikkoja saa rakentaa taloiksi.
    Paljon oli Multian ympäristötaidenäyttelyssä taiteilijoita, paljon taideteoksia. Mobilit joen yllä viehättivät minua eniten näin kuvasi katsellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi joskus hullut suunnitelmat kariutuvat. Juttelin joidenkin noiden mobilien tekijöiden kanssa. Olivat nauttineet suunnattomasti yhteisestä taiteilusta. Tuo vesimaisema on pieni lampi, ei joki. Härkölampi.

      Poista
  2. Kiitos - tämä sain googgeloimaan Multialle.... Mukavaa löytää lisää pisteitä Suomen kartalle - tuollaisia ulkona olevia näyttelyitä nautin katsoa, varsinkin, jos ne on tehty luonnonmateriaaleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla Multian ympäristöpolulla on jo vuosien juuret. Kannattaa ehdottomasti tutustua.

      Poista