tiistai 23. huhtikuuta 2024

Liikenteessä, monta vaaraa onpi eessä


Vappu tulossa, ja taivaalta tippuu jotain erikoista. Se ei ole valkoista eikä märkää, mutta naama tuntee pieniä nipsuja. Siis sataa sitä aamu-uutisten varoittamaa jäätävää vettä. Vaihdoin, siis vaihdatutin autooni viikko sitten kesärenkaat, joten se saa nyt lepotauon. Kävellen, mutta varo-varovasti.

"Liikenne oli melkoista jo yöllä, mutta varsinainen kaaos odotti seuraavana päivänä... Koska ajokortteja ei ole, jokaisella on oma tyylinsä. Mennään mistä mennään ja miten mennään, kunhan mennään. Valoja ei käytetä yleensä ja jos käytetään, ne voivat olla siniset, vilkkuvat jouluvalot. Yksi lamppu voi palaa säästöliekillä. Vastaantulijoille ilmoitetaan olemassaolosta räpsyttelemällä kaukovaloja, jos niitä on, ja takana tulijoille ilmoitetaan vilkuilla, jos ne toimivat, mihin suuntaan tie kaartuu, eikä siis mihin itse käännytään."

Hyvät ystävät. Tämän pätkän löysin tänä aamuna tekstiviestipäiväkirjastani vuodelta 2007. Arvaatteko, missä maassa olin? 

Kun äsken kävelin kylille, autot kyllä ajoivat aivan hiljaa ja varovasti, valot ja vilkut toimivat, ja uskonpa, että useimmilla oli ajokortti. 


Vapun aatto on viikon kuluttua. Sitä odotellessa.

 

 

 

 

6 kommenttia:

 1. Tässä arvon Maltan ja Venezuelan välillä ja kallistun jälkimmäisen kannalle. -Isäni sai ajokortin aikoinaan nimismieheltä noin vain, harmitteli aina, ettei älynnyt pyytää kuorma-autokorttia saman tien.

  Lumikola piti kaivaa varastosta esille.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meni mönkään arvaaminen, vaikka liikenne noissakin maissa vaatii varjelua. Eihän sitä kortilla ajeta, mutta on siitä ratsiassa apua, Suomessa ainakin
   Onneksi täällä talkkarit hoitaa lumihommat.

   Poista
 2. Näin oman elämän talkkarina sanoisin, että lumityöt on ihan kivoja, jos ei tuntitolkulla tarvi tehdä. Voipi jättää kahvakuulan heiluttelun siltä päivältä väliin.
  helena

  VastaaPoista
 3. Kirjastot ovat nykyään monin paikkakunnin hienoja laitoksia, myös palvelu pelaa.
  Ei ole lumesta pulaa minullakaan.
  Mukavata vappuilua.

  VastaaPoista