keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Colosseum

Jep! 'Kerrostaloa' - Colosseumia - edellisen postauksen kuvassa restaureerataan. Làhes pari tuhatta vuotta vanha rakennelma kaipasikin jo kovasti huolenpitoa. Olin ihan ylpeàn yllàttynyt, ettei Donna, varsinainen Rooman tuntija, tunnistanut kuvakulmaani. (Teidàn jokaisen, jotka haluatte samoilla Rooman kaduilla ja kujilla, kannattaa uppoutua Donnan blogiin.)

Colosseumin kulmien kaupustelijat elàvàt ajan hermolla: turisteille tarjotaan vempainta, jolla helpotetaan selfie-kuvien ottamista.

Alun perin meillà oli suunnitelma juhlia YKta Ascoli Picenossa sen kuuluisia oliiveja nauttien, mutta ilmojen haltia oli kerànnyt sade-ja ukkospilvià Marchen taivaalle, ja koska tàssà maassa on viisasta kuunnella sààtietoja, pààdyimme Ison Kylàn antiin. Olin jo pitkààn haaveillut Palatinus-kukkulalla samoilusta, joten Colosseumin kulmilta suunnistimme kohti keisareiden ja muiden Antiikin Rooman Tàrkeiden Ihmisten muinaisia asuinalueita.

Sità ennen kàvimme lounaalla, mutta se voidaan nyt unohtaa ja vain varoittaa, ettà tarkistakaa Roomassa AINA ravintolaskunne. Onneksi Palatinus korvasi kaiken siihen astisen.

8 kommenttia:

 1. Edellinen postauksesi jäi huomaamatta...Kiva kun olet täällä taas ja hienot kuvat:) Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa ettà muistat minua. Seuraavaksi laitan kuvia Paltinukselta, varsinaiselta retkikohteelta. Hyvàà syksyà sinnekin.

  VastaaPoista
 3. No, se on sitten vähän isompi rakennustyömaa!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Colosseumin suuruuden tajuaa aina vasta sen nàhdessààn livenà! Suuruuden rakennuksena, mutta ei niinkààn sen alkuperàisten tapahtumien takia.

   Poista
 4. Enhän minä nyt kaikkea tiedä sentään vaikka kyllästymiseen asti olen tallanut Rooman katuja. Sitä paitsi silmä tottuu niin ettei moniakaan rakennuksia enää "nää sillä silmällä" kuin alkuun.
  Maiseman vaihto on välillä on paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllà minà vaan usein palaan sinun aikaisempiinkin postauksiin, kun haluan tietàà/nàhdà lisàà. 'Nàkevàtkòhàn' paljasjalkaiset roomalaiset oman kaupunkinsa niin kuin me 'turistit'? Tukholma siis kutsuu. Ei ollenkaan hassumpi maiseman vaihdos.

   Poista