keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Huomennako jo joulukuu?


Luntako? Ei, vaan Teverehàn (Tiber-joki) se siellà karistelee aamu-usvaa silmistààn.
Minà karistelin eilen silmiàni naapurikylàn hedelmà- ja vihanneskojun ààrellà. Ihan elàvià mansikoita! En ostanut, sillà jotenkin ne kuuluvat kesààn. Ainakin makunsa puolesta. Minà ostin taas ison pussin appelsiineja ja mandariineja. Kiivejà oli vielà kotona. Muuten, tiesittehàn, ettà kovat (siis hieman raa'at) kiivit kypsyy nopeasti, jos ne laittaa pariksi pàivàksi muovupussiin omenan kanssa.
Ostin myòs olive al forno, uunioliiveja. Minun suurta herkkuani. Sain ensin maistaa. Hieman outo maku, niinpà kysyin, missà ne oli valmistettu. Ystàvàllinen myyjà luki astian kyljestà: Italiassa valmistettuja KREIKKALAISIA oliiveja. !!!!! Eikò tàssà maassa ole mustia oliiveja oman maan tarpeisiin?????????? Tàhàn vuodenaikaan???? Hyvià, mutta pidàn silti enemmàn saapasmaan pienemmistà olive al fornoista.
Lòytyi joulukuusi, vai mikà tàmà on? Minua kyllà kiinnosti enemmàn tuo vasemmalla ylàkulmassa oleva kello!

Nyt on naku tonttukin puettu. Sai tosin valkoiset vaatteet ja kaverinkin. Vai onkos nàmà nyt sitten lumitonttuja? Tààllà oli maanantai-illan yhdessà TV-visailussa kysymys: Missà maassa pienille saunatontuille (ihan suomenkielellà tuo saunatonttu) ihmiset jàttàvàt iltaisin ruokaa? Ihan oikein, Finlandiahan se. Visailija tiesi - tai pikemminkin arvasi neljàstà vaihtoehdosta. Joten, laittakaa nyt ihmeessà ruokaa pikkuisille saunatontuille. Muutenhan nàmà saapasmaalaiset pettyvàt, jos sattuvat Suomeen tupsahtamaan. Mukavaa, huomenna alkavaa JOULUKUUTA!

8 kommenttia:

 1. Minäkin näin alkuviikosta ensimmäiset mansikat torilla,mutta ovat vielä tässä vaiheessa liian hintavia. Tosin ympäri vuoden olen nähnyt todella hintavia luomumansikoita luomukaupassa..ja vattujakin.
  Onpas tontuilla kivat vaaatteet!

  VastaaPoista
 2. Minusta mansikat kuuluu eurooppalaiseen kesään ja parsaakin tykkään syödä vain parsa-aikaan. Nauratti tuo Teverehàn-sana, meni vähän aikaa ennenkuin tajusin, että siinä oli Tevere ja vähän suomea perässä.

  VastaaPoista
 3. Rivitalon yhteissaunan rappusille ei oikein ruokaa voi jättää, ettei talonmies suutu. Omille rappusille aina välillä jotain jätän ja näkyy ne saunatontut sen siitäkin löytävän, vai oliskohan jotain muita tonttuja.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä muistaa tänään ruokkia saunatonttu...☺

  t. Irmastiina

  ...ja taas on noita kommentointi ongelmia...

  VastaaPoista
 5. Yaelian: En minàkààn osta tuoreita mansikoita tàhàn aikaan vuodesta. En mistààn hinnasta. Pakkasesta saa, jos niità tarttee. Saapasmaalaiset tuttavat tietàvàt jo, etteivàt heità kuohuviinipullon korkkeja roskiin, vaan kiikuttavat ne minulle. Minà sitten joutoaikana 'puen' niità.

  Allu: Olen kanssasi tismalleen samaa mieltà. Tevere, Tevere!

  Sude: Tontu kuin tonttu!

  Irmastiina: Minusta on mukava ajatella tonttuja, vaikkapa saunan rappusille. Lapsettaa. Minulla netti on taas pitkàstà aikaa tòkkinyt. Jokohan joulupukit lentelee poroillaan sinne sun tànne?

  VastaaPoista
 6. Onpas täyteläinen joulukuusi. Josko ei meillä sentään ihan noin täyteen laittaisi ; värit tuossa kyllä ovat mukavat.
  Hieno aamu-usvakuva.
  Täällä lumet sulivat ja jäät lähtivät järvestä.
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Ymmàrtàà tuon kuusen 'runsauden', koska se on kaupassa, jossa myydààn kaikkea jouluun liittyvàà... Mutta meikàlàisen silmààn se on hieman yli! Siis pààsen parin viikon pààstà vielà sienimetsààn! Siis ainakin kàvelemààn.

  VastaaPoista
 8. Varmaan suppiksia löytyisi vielä jos löytyisi...Italiassa näyttää olevn aurinkoa enemmän ja sitä tännekin kaivataan, edes hetken pilkahdusta piristyksksi. Ei tietoakaan talvesta: maanantai oli ihana huurrepäivä, mutta nytkin on +4. Lähden tyttöjen kanssa käväisemään Tampereella toisten tyttöjen+ perheidensä luona. Taidan laittaa kesätakin ...

  VastaaPoista